سیدرضی عمادی- حسان دیاب، نخست وزیر لبنان روز شنبه با اشاره به ناآرامی های اخیر این کشور، گفت از همان زمانی که دولت کنونی لبنان تشکیل شد عده ای به صورت برنامه ریزی شده در صدد سیاه نمایی چهره دولت برآمدند.
کمتر از 5 ماه از روی کار آمدن دولت دیاب می گذرد. دولت دیاب در حالی روی کار آمد که لبنان به دلیل نارضایتی اقتصادی مردم شاهد تظاهرات ضد دولتی بود، تظاهراتی که به استعفای سعد الحریری از نخست وزیری انجامید.
اکنون در حالی ناآرامی ها در لبنان بار دیگر به بهانه مشکلات اقتصادی آغاز شد که دولت دیاب مسبب شرایط اقتصادی کنونی نیست چرا که این وضعیت را از دولت های گذشته به ارث برده است. همین موضوع نشان می دهد که سیاه نمایی و توطئه علیه دولت دیاب یک ادعا نیست بلکه واقعیت است.
پرسش مهم این است که علل این سیاه نمایی و توطئه علیه دولت تازه تاسیس حسان دیاب چیست؟
می توان گفت هویت متعارض دولت دیاب با غربگرایان داخلی و قدرت های خارجی عامل اصلی چنین رفتارهایی علیه دولت است.
در بخش اصلی سه دهه گذشته، دولت در لبنان در اختیار غربگرایان و متحدان جریان سازشکار منطقه غرب آسیا بود.
از ژانویه 2020 تاکنون لبنان شاهد روی کار آمدن دولتی با هویت متفاوت است، دولتی که بر مثلث مردم، ارتش و مقاومت تاکید دارد و تحت حمایت ائتلاف مقاومت روی کار آمد.
جریان غربگرا در لبنان و حامیان عربی و غربی آن تلاش بسیاری انجام دادند تا دولتی یکدست و ضد مقاومت در این کشور روی کار آید.
با شکست این تلاش ها، کارشکنی از همان روز نخست علیه دولت جدید لبنان شکل گرفت، موضوعی که حسان دیاب نیز روز گذشته بر آن تاکید کرد.
دلیل دیگر توطئه و سیاه نمایی علیه دولت لبنان، راه اندازی تظاهرات خیابانی و خشونت با هدف شکست دولت کنونی و بازگرداندن غربگرایان به قدرت است.
در واقع، مخالفان دولت کنونی بر این باور نیستند که رقابت برای قدرت را باید از درون صندوق های رای پیگیری کنند. از این رو، "رقابت برای قدرت" را به "منازعه قدرت" تبدیل کرده و سعی دارند از راهی غیر از آراء مردمی، دولت را در لبنان در اختیار گیرند.
مخالفان داخلی دولت لبنان در تعقیب اهداف خود از حمایت خارجی نیز برخوردار هستند.
در همین راستا، وزارت کشور ماه گذشته میلادی در اقدامی خصمانه ضمن «تروریستی» خواندن حزب الله لبنان، فعالیتهای این گروه را در خاک آلمان ممنوع اعلام کرد.
این اقدام بیش از همه در راستای حمایت از جریان غربگرا در لبنان و تضعیف دولت حسان دیاب که تحت حمایت ائتلاف مقاومت قرار دارد، انجام شد.
ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان که از متحدان مهم جریان 14 مارس است، اخیراً صریحاً اذعان کرد که بخشنامه های آمریکا علیه حزب الله را در داخل لبنان اجرا کرده است.
به عبارت دیگر، رئیس بانک مرکزی لبنان مجری سیاست های آمریکا در داخل لبنان است.
با توجه به این شواهد، حسان دیاب معتقد است ناآرامی ها در لبنان برنامه ریزی شده و سیاه نمایی علیه دولت این کشور است.