ایران پرس: «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان در سخنان شب عاشورای خود، هجمه رسانه ای را مهمترین راهبرد کنونی مخالفان علیه مقاومت عنوان کرد.

از سال 2000 به بعد، ژئوپلتیک قدرت در منطقه غرب آسیا دچار تغییرات اساسی شده و وزن و جایگاه جبهه مقاومت در این منطقه افزایش یافته است. با توجه به این واقعیت، آمریکا و رژیم صهیونیستی جنگ سال 2006 را با هدف حذف حزب الله لبنان به راه انداختند، اما این جنگ 33 روزه با ناکامی رژیم صهیونیستی و آمریکا در محقق کردن هدفشان خاتمه یافت. 

مداخله در بحران سوریه در سال 2011 با هدف سرنگون کردن نظام سیاسی سوریه انجام گرفت. علاوه بر آمریکا و رژیم صهیونیستی، برخی کشورهای عربی و ترکیه نیز در این بحران علیه نظام سوریه قرار گرفته اند، اما حضور گروههای مقاومت در سوریه و حمایت مستشاری جمهوری اسلامی ایران سبب شد با گذشت 10 سال از این بحران، نظام سوریه بیش از 90 درصد از جغرافیای کشور را در اختیار دارد. 

علاوه بر پیروزی های نظامی، گروههای مقاومت به خصوص حزب الله لبنان در عرصه سیاسی نیز شاهد موفقیت های مهمی بودند، به نحوی که ائتلاف مقاومت در انتخابات پارلمانی مه 2018 با کسب 68 کرسی موفق به کسب اکثریت مطلق پارلمانی شد. این وضعیت در عراق و یمن نیز تکرار شد و محور مقاومت در دو کشور عراق و یمن هم دست برتر را در تحولات سیاسی و نظامی دارند. 

با توجه به این وضعیت، مخالفان مقاومت هجمه رسانه ای را علیه مقاومت در پیش گرفته اند. جنگ رسانه ای با هدف معکوس جلوه دادن واقعیت ها و مقصر نشان دادن مقاومت در مشکلات متعدد کشورهایی نظیر لبنان، عراق، سوریه و یمن انجام می شود. این اهداف از طریق انتشار اخبار کذب و سیاه نمایی چهره حزب الله در این کشورها به خصوص در لبنان پیگیری می شود. 

سید حسن نصرالله در سخنان شب گذشته خود با اشاره به این موضوع که «علیه حزب الله سیاست هجمه رسانه‌ ای در پیش گرفته شده است»، از وجود اتاق فکری در این رابطه خبر داد که پس از تولید اخبار کذب، آن را به رسانه ‌ها پمپاژ می‌ کند. 

موضوع دیگر این است که نه تنها رسانه های وابسته به محور غربی / عربی / عبری این جنگ رسانه ای را انجام می دهند، بلکه سید حسن نصرالله از نقش سفارتخانه کشورهای عربی و غربی در درون کشورهای هدف از جمله لبنان نیز در این خصوص خبر داد.

دبیر کل حزب الله لبنان در این خصوص گفت، این سفارتخانه ها در راستای انتشار اخبار کذب و سیاه نمایی چهره حزب الله میلیون‌ها دلار هزینه می ‌کنند و برای نشر اکاذیب و مسموم کردن افکار عموم مردم حد و حدودی قائل نیستند و این حجم از حملات سایبری و الکترونیکی علیه حزب الله طی 40 یا 50 سال اخیر بی ‌سابقه است.

با توجه به همین رویکردها، مخالفان تلاش می کنند مشکلات عدیده اقتصادی، فساد اقتصادی و همچنین ترور افراد را در کشورهایی نظیر لبنان و عراق به گروههای مقاومت نسبت دهند. این در حالی است که قدرت در این کشورها طی دهه ها در اختیار لیبرال ها و غربگرایان قرار داشته و همچنان نیز نهادهای اقتصادی در اختیار این جریان ها قرار دارد. در واقع، موضوعی که سید حسن نصرالله در شب عاشورای حسینی مطرح کرد در راستای جنگ شناختی است که مخالفان مقاومت به خصوص در سال های اخیر به کار گرفته اند. 

نکته پایانی اینکه؛ اگرچه محور مقاومت در منطقه از قدرت رسانه ای برخوردار نیست، اما به تعبیر سید حسن نصرالله، مقاومت در «مکتب امام حسین (ع) و اصحاب ایشان» رشد کرده و فعالیت می کند که مهمترین شاخصه این مکتب، مقاومت در مقابل ظلم و ظالم است. این شاخصه عامل مهمی در شکست تلاش های مخالفان علیه مقاومت در 38 سال گذشته یعنی از زمان تاسیس حزب الله در سال 1982 تاکنون است.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

نصرالله: مقاومت هیچگاه رژیم صهیونیستی را به رسمیت نخواهد شناخت

تاکیدات حسن نصرالله در تبیین موقعیت امروز مقاومت