قرار است، امروز 15 سپتامبر وزرای خارجه امارات و بحرین به همراه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید به صورت رسمی توافق صلح با رژیم اسرائیل را امضا کنند.
«محمد اشتیه» نخست وزیر فلسطین اعلام کرد: "امروز روز سیاهی در تاریخ امت عربی و اعلام شکست اتحادیه عرب است. اتحادیه عرب دیگر اتحادیه نیست و به عامل تفرقه و تخریب همبستگی عربی تبدیل شده است. این روز هم به تقویم درد و رنج فلسطین و کارنامه شکست های عربی اضافه می شود."
اعتراض ها به این اقدام خیانتکارانه صرفاً به سطح مقامات فلسطینی محدود نشده بلکه مردم و گروههای فلسطینی و همچنین مردم و فعالان مدنی در کشورهای مختلف اسلامی نیز از این اقدام خشمکین هستند.
گروههای فلسطینی امروز 15 سپتامبر را «روز خشم» مردم در اعتراض به این توافق خیانت کارانه اعلام کردند و جمعه آینده را نیز روز عزای عمومی نامیدند.
در کشورهای دیگر نیز مردم از فضای مجازی برای ابراز خشم خود علیه حکام سازشکار امارات و بحرین بهره گرفته اند. برخی فعالان مدنی در شبکه های مجازی اقدام امارات و بحرین را زیر سوال بردن «شرافت عربی» عنوان کردند.
برخی نیز این اقدام را «سیر قهقرایی» کشورهای امارات و بحرین عنوان و ادعای عربستان سعودی را درباره رهبری جهان عرب به سخره گرفتند، چرا که ریاض اگرچه توافق با رژیم صهیونیستی را علنی نکرده بلکه از یک سو روابط پنهانی گسترده ای با این رژیم دارد و از سوی دیگر توافق امارات و بحرین با رژیم اسرائیل نیز بدون حمایت ریاض انجام نشده است.
علاوه بر این هشتک های ضد سازش نظیر «مردم بحرین مخالف عادی سازی روابط»، «کشورهای عربی به قدس پشت کرده اند»، «فلسطین در خون ماست» در فضای مجازی به ترندهای جهانی تبدیل شده و این موضوع نشان می دهد شکاف میان آل خلیفه و مردم بحرین در سطح بالایی قرار دارد.
واکنش خشمگین افکار عمومی به خیانت امارات و بحرین حاوی چند نکته راهبردی است:
اول اینکه، حکام امارات و بحرین و چند کشور دیگر عربی با پشتوانه مردمی اندکی مواجه هستند. دکتر «فاروق حسنات» استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه لاهور پاکستان در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: "شاهزادگان عرب بیشتر از اینکه نگران وضعیت مردم مظلوم فلسطین باشند، به فکر تجملات و تفریح هستند و معامله ننگین با رژیم نژادپرست اسرائیل شخصیت این معامله گران را نشان می دهد."
بنابراین، این توافق می تواند در درازمدت به اهرمی علیه خود این حکام تبدیل شود.
دوم اینکه، هنوز افکار عمومی از قدرت بالایی برخوردار است، چرا که اگر هراس آل سعود از واکنش افکار عمومی نبود، امروز عربستان نیز در کنار امارات و بحرین، روابط خود با رژیم صهیونیستی را علنی می کرد.
سوم اینکه، فلسطینی ها می توانند از قدرت افکار عمومی در کشورهای عربی و جهان اسلام برای محکومیت توافق خیانت با رژیم صهیونیستی بهره گیرند. در همین راستا، فعالان عربی در فضای مجازی کمپین امضای منشور کشور فلسطین را به راه انداختند.
در منشور فلسطین که به صورت گسترده در فضای مجازی منتشر شده، آمده است: "فلسطین یک کشور عربی تحت اشغال به شمار می رود که آزادسازی آن یک وظیفه است و هرگونه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خیانت محسوب می شود."
این کمپین توسط فعالان مخالف عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در کشورهای مختلف از جمله امارات، عربستان، عمان و دیگر کشورهای عربی حمایت می شود.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117
بیشتر بخوانید:
اعلام «روز خشم» و برگزاری تظاهرات گسترده در فلسطین