ایران پرس- کمیته وزارتی کنست اسرائیل تصویب کرد بخشی از درآمدهای مالیاتی تشکیلات خودگردان فلسطین که مربوط به حقوق اسرای فلسطینی است، قطع شود و به تشکیلات خودگردان پرداخت نشود.

یکی از شاخصه‌های الگوی رفتاری اسرائیل علیه فلسطینی‌ها این است که جنایت را در تمامی ابعاد انجام می‌دهد. به عبارت دیگر، جنایت اسرائیل علیه فلسطینی‌ها به صرفاً اهداف توسعه‌طلبانه جغرافیایی یا شکنجه‌های سیاسی محدود نمی‌شود بلکه ابعاد مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین این حوزه‌ها، اقتصاد است.

اقتصاد؛ ابزار اسرائیل برای فشار به فلسطین

رژیم اسرائیل اساساً از اقتصاد برای اعمال فشار بر فلسطینی‌ها بهره می‌گیرد. محاصره همه‌جانبه باریکه غزه که از سال 2006 آغاز شد و همچنان با گذشت 14 سال ادامه دارد، مصداق بارز بهره‌گیری اقتصاد برای اعمال فشار است.

این محاصره سبب شد باریکه غزه به «زندانی روباز» تبدیل شود و مردم با فاجعه‌ای انسانی مواجه شوند. هدف این محاصره این است که گروه‌های حماس و جهاد اسلامی فلسطین تحت فشار قرار گیرند، خلع سلاح شده و به مذاکره با رژیم صهیونیستی روی آورند.

از سوی دیگر، بخش مهمی از اقتصاد فلسطین در اختیار اسرائیل قرار دارد و همین نیز به اهرم فشاری بر دولت فلسطین تبدیل شده است. برای مثال، درآمدهای مالیاتی ناشی از کالاهای وارد شده از خارج را رژیم صهیونیستی به نیابت از تشکیلات خودگردان می‌گیرد.

این رژیم ضمن اینکه سه درصد از این درآمدها را بر می‌دارد، اکنون تصمیم گرفته به دلیل اینکه تشکیلات خودگردان از درآمدهای مالیاتی به خانواده‌های اسراء و شهداء فلسطینی حقوق داده است، بخش دیگری از این درآمدها را توقیف کند و تحویل ندهد.

این اقدام کنست اسرائیل مصداق دزدی آشکار و همچنین توطئه علیه اسراء و خانواده‌های شهدای فلسطینی است. «قدری ابوبکر» رئیس کمیته امور اسراء و آزادگان فلسطینی در این خصوص گفت: «این دزدی از اموال تشکیلات خودگردان و دلیلی بر توطئه علیه اسراء به شمار می‌رود.»

عصبانیت اسرائیل از مقاومت اسرای فلسطینی

به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی از مقاومت اسراء فلسطینی در زندان‌های اسرائیل عصبانی است. «ماهر الاخرس»، اسیر فلسطینی اخیراً به مدت 103 روز اعتصاب غذا کرده بود و رژیم صهیونیستی نهایتاً مجبور شد وی را آزاد کند. مقاومت اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیلی ضمن اینکه جنایت‌های این رژیم را برجسته می‌سازد، سبب تقویت اراده فلسطینی‌ها برای مقابله و مقاومت در مقابل این جنایت‌ها می‌شود.

مذاکره تشکیلات خودگردان با اسرائیل با وجود پایبند نبودن تل‌آویو به تعهدها

نکته دیگر این است که با وجود این رویکرد رژیم اسرائیل و همچنین جنایت‌هایی که در قالب طرح معامله قرن و طرح عادی‌سازی روابط علیه فلسطینی‌ها انجام می‌شود، باز هم تشکیلات خودگردان فلسطین تصمیم به مذاکره و گفتگو با این رژیم گرفته است. در همین حال، به نظر می‌رسد تل‌آویو با فشار اقتصادی نیز سعی دارد تشکیلات خودگردان را به سرعت در آغاز مذاکره وادار کند.

این گونه رفتارهای رژیم صهیونیستی بار دیگر ثابت می‌کند این رژیم اساساً به تعهدها پایبند نیست و حتی از تعهدها نیز برای اعمال فشار استفاده می‌کند. در همین راستا، «مصطفی البرغوثی» دبیرکل جبهه ابتکار ملی فلسطین گفت: «تصمیم به قطع بخشی از درآمدهای مالیاتی، هجمه جدید اسرائیل برای ضربه به خانواده اسراء و شهدا و همچنین دلیلی قاطع بر دروغ بودن ادعای اسرائیل مبنی بر تعهد به توافقنامه‌ها است.» //114

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

فراخوان گوترش برای کمک به فلسطینی‌ها

آمادگی تشکیلات خودگردان فلسطین برای از سرگیری مذاکرات و همکاری با اسرائیل