ایران پرس: نظامیان اسرائیل روز گذشته (7 می) با یورش به مسجدالاقصی، نمازگزاران فلسطینی را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

هلال احمر فلسطین از زخمی شدن دستکم 205 نمازگزار فلسطینی خبر داد. پیش از این نیز نظامیان اسرائیلی در منطقه «باب العامود» در قدس با فلسطینی‌ها درگیر شدند و صدها نفر را زخمی کردند.

پرسش مهم این است که علل آغاز درگیری‌ها میان نظامیان اسرائیلی و شهروندان فلسطینی در قدس چیست؟

مهم‌ترین عامل آغاز درگیری‌ها ادامه سیاست کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از محله‌های قدس توسط نظامیان اسرائیلی است. نقطه آغاز این درگیری‌ها به محله «الشیخ جراح» در قدس باز می‌گردد.

محله الشیخ جراح که در سال 1967 میلادی توسط اسرائیل اشغال شد، بیش از سه هزار فلسطینی را در خود جای داده است و خط مقدم دفاع از مسجدالاقصی محسوب می‌شود. در واقع این محله در مرکز قدس واقع شده و شرق و غرب این شهر را به یکدیگر متصل می‌کند.

به دلیل همین اهمیت جغرافیایی، رژیم اسرائیل به دنبال آن است که با اخراج و بیرون راندن شهروندان فلسطینی، این محله را به مکانی یهودی‌نشین تبدیل کند. برای نیل به این هدف، آزار و اذیت فلسطینی‌ها، تملک املاک و دارایی‌های آنها و پیش بردن شهرک‌سازی را در پیش گرفته است.

در همین راستا، رژیم اسرائیل دهها خانوار فلسطینی را از محله الشیخ جراح بیرون و خانواده‌های زیادی را نیز به اخراج از این محله تهدید کرده است.

«محمد اشتیه» نخست وزیر دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در این خصوص گفت: "اتفاقات قدس و الشیخ جراح نمونه جدید سیاست نظام‌مند آواره ساختن فلسطینیان است."

در مقابل این جنایت‌های اسرائیل، فلسطینی‌های ساکن الشیخ جراح رویکرد مقاومت را در پیش گرفته و خود را مالک زمین‌هایی می‌دانند که در اختیار دارند. 

«خالد قدومی» نماینده جنبش حماس در تهران می‌گوید: "خشونت‌های اخیر اسرائیل سبب شد ساکنان فلسطینی قدس در مورد موجودیت خود در این شهر احساس خطر کرده‌اند."

بنابراین، محله «الشیخ جراح» در قدس در این روزها به نمادی از مقاومت در برابر رژیم اسرائیل تبدیل شده و هزینه مقاومت نیز تحمل در مقابل خشونتی است که نظامیان اسرائیلی اعمال می‌کنند. 

عامل دیگر درگیری‌های اخیر قدس مربوط به انتخابات فلسطین است. قرار بود انتخابات پارلمانی فلسطین روز 22 می برگزار شود. فلسطینیان بر برگزاری انتخابات در قدس تاکید دارند، اما اسرائیل، قدس را متعلق به خود می‌داند و اجازه برگزاری انتخابات در قدس را نمی‌دهد.

اسرائیل برای ممانعت از برگزاری انتخابات در قدس از رویکرد تهدید و کوچاندن اجباری شهروندان فلسطینی بهره گرفته که منجر به آغاز درگیری‌ها و البته تعویق انتخابات شده است. در واقع، اسرائیل با این رویکردها در صدد این است که حاکمیت کامل خود بر قدس را تثبیت کند، حاکمیتی که پیش از این «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا در اقدامی خلاف حقوق بین‌الملل به این رژیم واگذار کرده است. 

عامل سوم درگیری‌های اخیر نیز به روز قدس مربوط است. روز جهانی قدس، روز دفاع از آرمان فلسطین است. مردم فلسطین هر ساله در این روز توجه بیشتری به بیت‌المقدس و مسجد الاقصی دارند و آنرا بخشی غیرقابل انکار از هویت خود می‌دانند. روز گذشته نیز مطابق اخبار اعلام شده، دهها هزار فلسطینی در مسجد الاقصی، آخرین نماز جمعه ماه مبارک رمضان را برگزار و جنایت‌های اسرائیل را محکوم کردند که این به درگیری‌ با نظامیان اسرائیلی منجر شده است. 

نکته پایانی اینکه، سکوت جامعه جهانی در مقابل جنایت‌های اسرائیل از جمله جنایت آواره کردن فلسطینی‌ها از سرزمین و منازل‌شان، دست اسرائیل را برای انجام مکرر این جنایت‌ها باز می‌کند. در همین راستا، «فواد اوکتای» معاون رئیس‌جمهور ترکیه گفت: "اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی مرتکب جنایات جنگی و انسانی می‌شود و تا زمانی که دنیا چشم خود را بر این اشغالگری و بی‌عدالتی ببندد، به ظلم و ستم ادامه خواهد داد."

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

حمله نظامیان صهیونیست به مسجدالاقصی، 205 فلسطینی زخمی شدند

ایران حمله صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی را محکوم کرد

حمله نظامیان صهیونیست به نمازگزاران فلسطینی در مسجد الاقصی