ایران پرس- حضور پرشکوه مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته (28 خرداد) پیام‌های متعددی برای منطقه غرب آسیا داشت.

بی‌اثر شدن سیاست تحریم تبلیغ شده از سوی محور عربی و عبری

از مدت‌ها قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران، برخی از رسانه‌های عربی و همچنین رژیم صهیونیستی با تبلیغات زیاد تلاش کردند از یک سو با تاثیرگذاری بر افکار عمومی، زمینه کاهش مشارکت در انتخابات را فراهم کنند و از سوی دیگر مشروعیت و مقبولیت نظام جمهوری اسلامی را زیر سوال ببرند. تصور برخی کشورهای عربی و رژیم اسرائیل این بود که به دلیل مشکلات اقتصادی که به خصوص در اثر سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ بر مردم ایران تحمیل شد، میزان مشارکت در انتخابات در سطح بسیاری پایینی خواهد بود. رهبر معظم انقلاب اسلامی، اما در سخنرانی روز 16 ژوئن خود با اشاره به این تلاش‌ها، عنوان کردند «بعضی از کسانی که از انتخابات ایران انتقاد می‌کنند تفاوتی میان صندوق‌های رأی و جعبه میوه قائل نیستند.»

اتحاد و وحدت داخلی ایرانیان در مقابل تحرکات دشمن

این پاسخ قاطع رهبر معظم انقلاب به تلاش‌ها ضد انتخابات ایران با حضور گسترده مردم در انتخابات تکمیل شد. اولین پیام این انتخابات این بود که مردم ایران تحت تاثیر تبلیغات دشمنان قرار نمی‌گیرند و در مقابل این تبلیغات، وحدت خود را حفظ می‌کنند. روزنامه لبنانی البناء نوشت: «در واقع بیگانگان باید این حقیقت را کاملاً بفهمند که ایرانی‌ها در مقابله با دشمن برای دفاع از استقلال خود از هر گروهی که باشند متحد هستند.» 

رای اعتماد مجدد مردم به نظام و شکست سیاست مشروعیت‌زدایی 

دیگر پیام مهم انتخابات روز گذشته ایران، رای اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی و انتقال این پیام بود که مردم مشکلات اقتصادی را به پای نظام جمهوری اسلامی نمی‌نویسند بلکه آنرا ناشی از فشار گسترده خارجی و برخی سوء عملکردهای انسانی می‌دانند. در همین راستا، «تسفی بارئیل» تحلیلگر امور خاورمیانه روزنامه هاآرتص در یادداشتی نوشت: «حضور و مشارکت مردم در انتخابات ایران، رای اعتماد مجددی به نظام بود.»

شکست فشار حداکثری

یکی از اهداف مهم سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، تأثیرگذاری بر حضور مردم در صحنه‌های سیاسی از جمله در صحنه انتخابات بود. مشارکت حدود نیمی از مردم در انتخابات روز گذشته ثابت کرد این سیاست شکست خورده است. «مختار حداد» تحلیلگر تارنمای «العهد» لبنان نوشت این انتخابات نشان داد که ایران با قدرت و اقتدار همه تلاش هایی را که انسجام آن را هدف قرار داده و در مسیر پیشرفت آن سنگ انداری می کند، خنثی کرده است.

اتحاد مردم ایران در مقابل گسست اجتماعی و سیاسی در سرزمین‌های اشغالی 

در انتخابات روز گذشته ایران، مردم از همه طیف‌های سیاسی حضور داشتند. انتخابات ایران صحنه اتحاد مردم بود، در حالی که یکشنبه گذشته (13 ژوئن) کنست (پارلمان) اسرائیل صحنه واگرایی و شکاف گسترده سیاسی و اجتماعی بود. انتخابات ایران هیچ بن‌بستی ایجاد نمی‌کند، اما ساختار قدرت در اسرائیل طی دو سال 4 انتخابات برگزار کرد و سرانجام نیز کابینه‌ای با حضور افرادی با تفکرات متضاد شکل گرفت. انسجام درونی ایران و عبور سالم و امن از رخدادهای مهم یک برگ برنده و پشتوانه قدرت نظام جمهوری اسلامی است. علاوه بر این، روی کار آمدن دولتی با بن‌مایه انقلابی و مقاومت محور سبب نگرانی مقامات اسرائیل می‌شود. در همین راستا، شبکه المیادین در گزارشی اعلام کرد صدای انتخابات ایران در تل‌آویو پرقدرت شنیده شد و نشانه‌های نگرانی این رژیم واضح است.// 114

نویسنده: سید رضی عمادی