ایران پرس: با شدت گفتن بحران اقتصادی در لبنان، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) درباره تاثیر این بحران بر کودکان لبنانی هشدار داد.

اوضاع اقتصادی لبنان روند نزولی را با سرعت طی می‌کند، به نحوی که بانک جهانی اعلام کرد لبنان در ردیف سه کشوری قرار دارد که شاهد وخیم‌ترین شرایط اقتصادی هستند.

کمبود برق که یکی از معضلات کنونی لبنان است، سبب شد مراکز درمانی این کشور نیز دچار مشکل شوند. همزمان مشکل نبود دارو، مردم لبنان به ویژه بیماران خاص را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. 

معضل اقتصادی لبنان بر کودکان این کشور تاثیر گذاشته است. صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در گزارشی اعلام کرد که بیش از 30 درصد از کودکان لبنانی شب‌ها با شکم خالی سر بر بالین می‌گذارند زیرا غذایی ندارند و 77 درصد از خانواده‌ها غذا به اندازه کافی ندارند یا پولی برای خرید غذا ندارند.

تاثیر بحران اقتصادی لبنان بر زندگی کودکان این کشور

بنابراین معضل اقتصادی سبب شد فقر در لبنان افزایش یابد و این شامل کودکان این کشور نیز شده است. 

بهداشت کودکان نیز تحت تاثیر وضعیت اقتصادی لبنان قرار گرفته است. طبق گزارش یونیسف، 30 درصد از کودکان لبنانی از خدمات اولیه بهداشتی هم برخوردار نیستند.

معضل بهداشتی کودکان لبنانی در حالی است که این کشور مانند همه کشورهای جهان با بحران شیوع کرونا نیز مواجه است و شرط اصلی محافظت و یا تاثیرپذیری اندک از این بیماری نیز رعایت پروتکل‌های بهداشتی است. 

موضوع دیگر، تحصیل کودکان است. بحران اقتصادی و ناتوانی خانواده‌ها در تأمین نیازهای اقتصادی‌شان سبب شد بسیاری از خانواده‌ها به مسایل دیگر اولویت دهند و موضوع آموزش کودکان را رها کنند و یا این که کودکان را سر کار بفرستند. 

در همین راستا، یونیسف تاکید کرد 15 درصد از خانواده‌ها از تحصیل فرزندان خود منصرف شده‌اند و 80 درصد اعلام کرده‌اند که فرزندان‌شان در منزل تمرکزی بر درس و مشق خود ندارند و به گرسنگی و مشکلات روحی و روانی کودکان اشاره کرده‌اند.

نکته دیگر این است که مشکلات اقتصادی خانواده‌ها سبب شد پدیده کودکان کار نیز در لبنان روند افزایشی داشته باشد. افزایش نرخ تورم و گرانی سهم بالایی در فشار به خانواده‌ها، ترک تحصیل و ورود کودکان به بازار کار داشته است.

در گزارش یونیسف آمده است از هر 10 کودک در لبنان یک کودک به سرکار فرستاده می‌شود که 40 درصد کودکان کار به خانواده‌هایی تعلق دارند که در آن احدی کار نمی‌کند و 77 درصد نیز خانواده‌هایی هستند که هیچ کمکی دریافت نمی‌کنند. پدیده کودکان کار به یک آسیب مهم و شایع در لبنان امروزی تبدیل شده است. 

بحران تشکیل کابینه که از اوت 2020 و پس از استعفای حسان دیاب شکل گرفت، بر وخامت اوضاع اقتصادی لبنان و به تبع آن وخیم‌تر شدن وضعیت کودکان این کشور افزوده است. سعد الحریری از اکتبر 2020 مامور به تشکیل کابینه شده، اما هنوز نتوانسته است کابینه را تشکیل دهد و نشانه روشنی نیز برای موفقیت در این موضوع دیده نمی‌شود. 

«ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان با بیان اینکه فقر، گرانی، گرسنگی و قیمت بنزین و مازوت، زمینه‌ساز دور جدید تظاهرات در این کشور شده است، گفت: اوضاع در لبنان به سرعت در حال وخیم شدن قرار دارد به ویژه که تصمیمات بی‌برنامه و غیرجدی اتخاذ می‌شود. 

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید: 

علل روند تصاعدی اعتراض‌های اقتصادی در لبنان