31 سپتامبر 2014 (30 شهریور سال 1393) مردم یمن علیه بیکفایتی های دولت دستنشانده عربستان سعودی به پا خاستند و با برگزاری تظاهرات و اعتراضهای خیابانی گسترده، بر ضرورت سرنگونی آن تأکید کردند که سرانجام تحرکات و اعتراضهای آنها به ثمر رسید.
مردم یمن از آن زمان تاکنون با برگزاری تظاهرات گسترده در استانهای مختلف این مناسبت را گرامی داشتهاند. در بررسی ریشهها و اسباب انقلاب مردم یمن اشاره به این نکته شایان اهتمام است که این مردم در اعتراض به وخامت اوضاع معیشتی و ناکارآمدی و فساد دولت منصور هادی که مجری سیاستهای عربستان سعودی در یمن بود به پا خاستن.
آنها توانستند دولت دستنشانده را سرنگون کنند و در نتیجه این دولت اکنون به دولتی فراری و مستعفی در عربستان سعودی تبدیل شده است که به دشمنی علیه ملت خود تلاش میکند.
پس از فرار این دولت، گروه انصار الله یمن کنترل کامل شهر «صنعاء» را به دست گرفت و مانع از تلاش برخی گروههای تروریستی وابسته به برخی رژیمهای منطقه و القاعده شد که درصدد ایجاد انفجار و آشوب در داخل این کشور و در نتیجه تقسیم آن بودند.
انصار الله و پس از آن «دولت نجات ملی» به حمایت از مردم این کشور پرداخت و به مقابله با گروهها و هسته های تروریستها در شهرهای مختلف این کشور که مورد حمایت دو کشور عربستان سعودی و امارات عربی متحده بودند به پا خاست.
نکته حائز اهمیت دراینباره، این است که این دو کشور با هدف بازگرداندن دولت فراری به صنعاء، به تروریستها متوسل شدند؛ اما در طرحها و توطئههای خود شکست خوردند.
بهگونهای که مجبور شدند حدود شش ماه پس از انقلاب مردم یمن، به اقدام نظامی مستقیم علیه مردم این کشور، اقدام کنند. دو رژیم یادشده 25 مارس 2015 میلادی (6 فروردین 1394) با تشکیل ائتلافی به سرکردگی عربستان، وارد تجاوزگری وحشیانه علیه ملت یمن شدند و زنان و کودکان آن را در مراسمها و عروسی ها به خاک و خون کشیدند و سبب ایجاد شرایط بحرانی بیسابقهای در این کشور شدند.
بنابراین، ریشه خشم آلسعود از یمن را باید در انقلاب 24 سپتامبر جستجو کرد نه ادعاهای واهی که آلسعود علیه گروه انصار الله یا دولت نجات ملی مطرح میکند.
شکست عربستان در جنگ یمن
نکته دیگر اینکه علاوه بر شکست مزدوران آلسعود و دولت فراری، عربستان خود نیز در تحقق بخشیدن به اهداف خود در جنگ یمن شکست خورد، بهگونهای که امروز بهدنبال راهی آبرومندانه برای برونرفت از ورطه این جنگ است.
نکته بعدی درباره یمن و دولت فراری آن این است که اکنون حتی آلسعود نیز دیگر حاضر به تحمل آنها نیست؛ زیرا برخی منابع یمنی گزارش دادند که عربستان تمدید روادید شماری از مسئولان دولت هادی را از جمله مسئولان و کارمندان ارشد ریاستجمهوری را متوقف کرده است.
بنابراین، میتوان گفت که انقلاب 21 سپتامبر یمن سرآغاز تحرکات مردم این کشور علیه آلسعود و مزدوران آن شد و سببساز اخراج آنها از کشورشان شد.
نویسنده: جلال چراغی
117
بیشتر بخوانید:
عبدالملک الحوثی: جلوگیری از فروپاشی یمن مهمترین دستاورد انقلاب 21 سپتامبر است