«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی امروز پنجشنبه در بیروت با «میشل عون» رئیس جمهور، «نبیه بری» رئیس پارلمان، «نجیب میقاتی» نخست وزیر و «عبدالله بوحبیب» وزیر امور خارجه لبنان؛ همچنین با نمایندگانی از گروههای فلسطینی دیدار خواهد کرد.
همزمان با ورود وزیر امورخارجه ایران به بیروت، لبنانی ها با انتشار گستره هشتگ #خوش_آمدید در فضای مجازی از حمایت های جمهوری اسلامی ایران از لبنان قدردانی کردند.
روابط جمهوری اسلامی ایران و لبنان دارای اهمیتی چند وجهی است.
یکی از مشخصه های این روابط، تاثیرات راهبردی آن برتقویت جریان مقاومت در مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی است.
ایران در مقابل رژیم اشغالگر صهیونیستی از مقاومت همواره حمایت کرده و در شرایط سرنوشت ساز و حساس از استقلال و امنیت و ثبات لبنان دفاع کرده و این توانایی را درعرصه ها و مراحل مختلف اثبات کرده است.
یکی از این موقعیت های سرنوشت ساز بحران اخیر سوخت در لبنان است.
لبنان چندین ماه با بحران کمبود فرآورده های سوختی و مشکلات شدید اقتصادی و معیشتی روبرو شد بطوریکه اکثر مراکز و جایگاه های پخش فرآورده های سوختی در لبنان تعطیل شدند. کمبود سوخت ؛ تامین برق مورد نیاز مردم و بخش های حیاتی بویژه بیمارستان ها و سیستم آب و فاضلات در سایه شیوع کرونا را با مشکلت جدی مواجه کرد و اعتراضاتی را در مناطق مختلف لبنان به همراه داشت. لبنانی ها اکنون می دانند که دشمن واقعی آنها آمریکاست که در پس رژیم اشغالگر صهیونیستی و محاصره لبنان و داعیان فتنه در لبنان است .
«نجات رشدی»،هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد در لبنان هشدار داده بود که کمبود سوخت هزاران خانواده در این کشور را به خطر انداخته است.
«رضا محتشمی پور» کارشناس اقتصاد بین الملل درباره اهمیت نقش ایران در کمک به عبور لبنان از این چالش اقتصادی –سیاسی می گوید ؛ منافع ایران در جهت ایجاد ثبات در منطقه تعریف شده است در حالیکه منافع آمریکا در ایجاد بحران در منطقه و جلوگیری از ثبات اقتصادی در کشورها است.
جلوگیری از تشدید بحران در لبنان از جهات سیاسی و اقتصادی در پازل منافع ایران تعریف می شود. ضمن انکه صادرات فرآورده های نفتی به این کشور شکست دیگری برای تحریم های های امریکا علیه ایران بود. پیش از این نیز تجربه صادرات فرآوردههای نفتی ایران به سوریه و ونزوئلا نیز وجود داشت .
اندک مدتی پس از اعلام «سید حسن نصرالله» دبیرکل جنبش حزب الله لبنان درباره حرکت کشتیهای حامل سوخت ایران برای کمک به لبنان ، آمریکا و فرانسه و به تبع آنان عربستان، وادار شدند برای تشکیل دولت جدید لبنان-پس از شانزده ماه مانع تراشی - چراغ سبز نشان دهند.
وزیر امور خارجه ایران در بدو ورود به "بیروت" ضمن تبریک تشکیل دولت جدید در این کشور، تصریح کرد، تهران هرگز از کمک به لبنان درصورت درخواست، دریغ نخواهد کرد. امیرعبداللهیان تشکیل دولت لبنان را گام مهمی برای عبور از مشکلات و تحقق آمال و آرزوهای ملت مقاوم لبنان دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است صلح و ثبات در لبنان از راه دمکراتیک و در سایه وفاق و انسجام داخلی و به دور از دخالتهای بیگانگان به دست آمده است.
شکست های پی درپی رژیم صهیونیستی از پیروزی لبنان در سال 2000 و پیروزی در جنگ سی وسه روزه سال 2006 و در نبرد "شمشیر قدس" تا "تونل آزادی"، نشانه هایی از این واقعیت انکار ناپذیر است که مردم لبنان در کنار مقاومت نتایج درخشانی در برابر تروریسم، اشغالگری و تحریم های امریکا بدست آورده اند. در این روند جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار ملت و دولت لبنان خواهد بود . چنانکه وزیر امور خارجه ایران در بدو ورود به بیروت تصریح کرد ؛ایران همچون گذشته آماده توسعه همه جانبه روابط با لبنان است .
نویسنده: جمشيد امین زاده
115