یکی از ویژگیهای سردار شهید سلیمانی، تلاش و اراده جدی وی برای ایجاد امنیت و ثبات در منطقه غرب آسیا و به خصوص در کشورهای عضو محور مقاومت بود. الگوی رفتاری شهید سلیمانی پس از تهاجم تروریستهای داعش به عراق نمونهای از این تلاش برای امنیتسازی است.
تروریستهای داعش در سال 2014 با خیانت برخی عناصر داخلی موفق شدند یک سوم از جغرافیای عراق را اشغال کنند و سودای تشکیل خلافت اسلامی در جغرافیای عراق را داشتند. در حالی که قدرت های بزرگ و مدعی مبارزه با تروریسم دست رد به حمایت از عراق در مبارزه با تروریسم داعشی زدند، سردار شهید قاسم سلیمانی برای حمایت از عراق و مقابله با تروریستهای داعش پیشگام شد.
سردار سلیمانی علاوه بر همسایگی عراق با جمهوری اسلامی ایران به فتوای مرجعیت عراق نیز لبیک گفته و همراه با بسیج مردمی عراق با تروریسم داعشی مبارزه کردند. داعش طی سه سال حضور در عراق ضربات جبرانناپذیر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی به این کشور وارد کرد.
فرمانده فقید نیروی قدس ایران که مردم عراق را مسلمان و همسایه ایران میدانست در کنار رزمندگان عراقی و به صورت میدانی با تروریسم داعشی مبارزه کرد. این مبارزه در حالی بود که قدرتهای مدعی مبارزه با تروریسم نه از همان ابتدا بلکه صرفاً زمانی که متوجه شدند داعش به تهدیدی برای غرب نیز تبدیل شده است به مبارزه با این گروه تروریستی روی آوردند.
یکی دیگر از خدماتی که سردار سلیمانی به عراق انجام داد کمک به رزمندگان این کشور برای دفاع از یکپارچگی عراق بود. داعش رسماً تهدید جغرافیایی برای عراق بود زیرا یک سوم جغرافیای این کشور را در اختیار گرفته و در صدد ایجاد کشور دیگری در خاک عراق بود.
سردار سپهبد سلیمانی در تشکیل گروههای مقاومت در عراق نقش پررنگی داشتهاند و در کنار این گروهها نیز برای حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی این کشور اقدام کردند. زمانی که داعش به سمت منطقه کردستان حرکت کرد، در پی خودداری قدرتهای غربی به خصوص آمریکا، شهید سلیمانی برای کمک به این منطقه در کمترین زمان به اربیل رسید.
حیدر العبادی، نخست وزیر اسبق عراق درباره خدمات شهید سلیمانی در زمان مواجه شدن عراق با تروریسم داعشی عنوان می کند که: «میان ایران و عراق همکاری در زمینه تبادل تجربیات انجام میشد ولی ما نیاز به نیروی کلاسیک نداشتیم؛ زیرا که اساساً آن، جنگ کلاسیک نبود. کمکی که برادرانمان در جمهوری اسلامی به ما کردند در بُعد غیرکلاسیکیِ جنگ بود. آنها تجربیات جنگ غیرکلاسیک را به ما منتقل کردند. این ساده نیست؛ ما درباره یک تجربه و مهارت بزرگ سخن میگوییم. لذا حضور حاج قاسم سلیمانی برای آموزش این نیروها برای چنین جنگی بود. صادقانه میگویم؛ ما تجربه چنین جنگی را نداشتیم حاج قاسم در انتقال تجربیات جنگ چریکی و آموزش جنگ نامنظم به نیروهای عراقی کاملاً موفق عمل کرد.»
با توجه به درک همین نقش و جایگاه است که با نزدیک شدن به دومین سالگرد شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و دیگر شهیدان مقاومت، تصاویر و نقاشی این شهیدان جبهه مقاومت در خیابانهای عراق از جمله بغداد نصب و کشیده شده است تا به نوعی پیوند مردم عراق با فرماندهان مقاومت به تصویر کشیده شود.
نویسنده: سيد رضی عمادی
112
بیشتر بخوانید: