ایران پرس: عراق بار دیگر شاهد ناآرامی و هرج و مرج بوده و معترضان به پارلمان این کشور حمله کردند.

چهارشنبه گذشته صدها نفر از معترضان عراقی که اغلب آنها از طرفداران «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر عراق بودند با ورود به منطقه سبز بغداد، وارد پارلمان این کشور شدند. 

امروز شنبه برای دومین بار در کمتر از چهار روز طرفداران جریان صدر وارد مقر پارلمان عراق در منطقه سبز در مرکز بغداد شده‌اند.

ورود دوباره طرفداران صدر به پارلمان عراق/ نشست الکاظمی با فرماندهان امنیتی

این حوادث پس از آن رخ می‌دهد که چارچوب هماهنگی شیعه هفته گذشته «محمد شیاع السودانی» را به عنوان نخست وزیر پیشنهادی خود معرفی کرد، موضوعی که مقتدی صدر و حامیان وی با آن مخالف هستند. 

طبق برخی گزارش‌ها قرار بود امروز پارلمان عراق جلسه‌ای را برای آغاز روند سیاسی جدید برگزار کند. بنابراین، اقدام امروز صدری‌ها و هوداران برخی دیگر از جریان‌های سیاسی با هدف ممانعت از برگزاری جلسه پارلمان انجام شد.

در همین حال، ائتلاف «السیاده» متشکل از فراکسیون‌های اهل تسنن عراق اعلام کرد: "در جلسه پارلمان شرکت نخواهد کرد مگر اینکه در مورد خواسته‌های طرفداران و متحدانش در حزب دموکرات کردستان و جریان صدر توافق حاصل شود."

این موضع السیاده نیز نشان می‌دهد که جریان سه گانه صدر، بارزانی و الحلبوسی همچنان خارج از مدار سیاسی عراق و بر مبنای تأمین منافع سیاسی خود گام برداشته و حتی با ایجاد هرج و مرج سعی می‌کنند مانع خروج کشور از بن بست سیاسی 10 ماهه شوند.

در همین راستا، چارچوب هماهنگی یا «الاطار التنسیقی» در واکنش به اقدام امروز معترضان تأکید کرد: "گروه‌های سیاسی‌ که در پس این تنش‌زایی و تعدی به کشور و نهادهای آن قرار دارند، مسئول متزلزل کردن صلح داخلی هستند."

علاوه بر تداوم بن بست سیاسی و متزلزل شدن صلح داخلی، دیگر برونداد این وضعیت دوری جریان های عراقی از رفتارهای عقلانی و تمایل به ایجاد خشونت در کشور است.

هیأت نمایندگی سازمان ملل در عراق موسوم به یونامی در واکنش به رخدادهای عراق، در ابتدا نگرانی شدید خود را از تشدید تنش‌ها ابراز و در ادامه اعلام کرد، "«صدای عقل و دوراندیشی» برای جلوگیری از خشونت بیشتر ضروری است."

روزنامه «العربی الجدید» هم با انتشار یادداشتی در خصوص جدیدترین تحولات در صحنه عراق، نوشت: "اوضاع در عراق به سمت تنش بیشتر می‌رود و تهدیدها علیه وضعیت امنیتی شکننده در این کشور، در حال افزایش است."

با ادامه وضعیت نابسامان سیاسی در عراق، موضوع برگزاری انتخابات زودهنگام جدید نیز بار دیگر مطرح شده است. در سایه تشدید تنش‌ها در عراق و تلاش برای ناکام گذاشتن تکمیل پروسه تشکیل دولت جدید، از دو روز پیش تاکنون، شماری از احزاب سیاسی و مدنی این کشور بر ضرورت برگزاری مجدد یک انتخابات زودهنگام تاکید می‌کنند.

این در حالی است که پنجمین دور از انتخابات پارلمانی عراق جدید که نخستین انتخابات زودهنگام در این کشور بود، اکتبر گذشته برگزار شد اما تا به امروز به دلایل مختلف، دولت تشکیل نشده است.

بنابراین، در حالی اظهارنظرها درباره برگزاری انتخابات زودهنگام جدید افزایش یافته که ضمانتی وجود ندارد مبنی بر اینکه حتی تشکیل پارلمان جدید بتواند سبب خروج عراق از بن‌بست سیاسی شود. 

نویسنده: سيدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

 

شروط فراکسیون اهل تسنن برای شرکت در جلسه انتخاب نخست وزیر عراق

واکنش ریاست جمهوری عراق به ورود معترضان به ساختمان پارلمان