رژیم صهیونیستی بار دیگر در آستانه برگزاری انتخابات زودهنگام قرار دارد. کابینه ائتلافی نفتالی بنت - یائیر لاپید پس از تنها یک سال فروپاشید، بنت از نخست وزیری کنارهگیری کرد و لاپید به طور موقت به قدرت رسید. قرار است انتخابات زودهنگام پارلمانی ماه نوامبر در اراضی اشغالی برگزار شود.
این پنجمین انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی در کمتر از 4 سال گذشته است.
در انتخابات چهارم که سال گذشته برگزار شد، حزب لیکود به ریاست نتانیاهو به پیروزی رسید، اما پس از ناکامی نتانیاهو در تشکیل کابینه جدید، رقبای وی که ترکیبی از راستگراها، چپگرایان، سکولارها و اعراب بودند موفق شدند کابینه جدید را تشکیل دهند و پس از 12 سال نتانیاهو را از قدرت کنار زنند.
نتانیاهو در یک سال گذشته، اما بیکار ننشسته و تلاش همهجانبهای را برای شکست کابینه ائتلافی به کار گرفت و حتی پیشگام معترضان در اعتراضهای ضد کابینه ائتلافی قرار گرفت. با فروپاشی کابینه، اکنون بار دیگر موضوع بازگشت نتانیاهو به قدرت جدی شده است.
مطابق آخرین گزارشها از اراضی اشغالی، رقابت اصلی در انتخابات پارلمانی ماه نوامبر بین ائتلاف چپگرایان به ریاست یائیر لاپید نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی و نتانیاهو رئیس جریان راستگرا خواهد بود.
همچنین پیشبینی میشود که پیروزی در انتخابات با راستگرایان به ریاست بنیامین نتانیاهو باشد.
بر همین اساس، دور جدیدی از تظاهرات علیه بنیامین نتانیاهو در اراضی اشغالی شکل گرفته است. روزنامه صهیونیستی «جروزالمپست» نوشت: حداقل 100 نقطه در سرزمینهای اشغالی روز گذشته، شاهد تظاهرات سراسری علیه بنیامین نتانیاهو بود. تظاهراتکنندگان بر تداوم تظاهرات و اعتراض برای جلوگیری از بازگشت نتانیاهو به قدرت تاکید کردند. این تظاهرات با حمله طرفداران نتانیاهو هرماه شده و شماری از معترضان زخمی شدند.
پروندههای فساد نتانیاهو، علت اصلی مخالفت با بازگشت وی به قدرت
علت اصلی مخالفت بخشی از جمعیت اراضی اشغالی با بازگشت نتانیاهو به قدرت، پروندههای فساد وی است. در واقع، مخالفان نتانیاهو که شانس وی را برای پیروزی در انتخابات زیاد میدانند، بار دیگر پروندههای فساد وی را مطرح کردهاند. در میان تمام ابزارهایی که مخالفان نتانیاهو در اختیار دارند، پروندههای فساد او مهمترین ابزاری است که روی آن حساب باز میکنند.
نتانیاهو دارای چهار پرونده فساد در سیستم قضایی رژیم صهیونیستی است که به پروندههای 1000 تا 4000 هزار مشهور هستند. این پروندهها شامل استفاده از خدمات دولتی در مصارف شخصی، دریافت هدایای گرانبها به عنوان رشوه و پرونده فروش زیردریایی است که پس از گذشت 7 سال از زمان مطرح شدن اولین آنها هنوز هیچ یک به نتیجه نرسیده است.
اکنون مخالفان با مطرح کردن این پروندههای چهارگانه فساد تلاش دارند بر افکار عمومی در انتخابات اثر گذاشته و افکار عمومی را علیه نتانیاهو بسیج کنند. با این حال، به نظر میرسد که حضور 12 ساله در رأس قدرت سبب شد نتانیاهو از این تاکتیکها آگاهی داشته و بداند چگونه با این تاکتیکهای انتخاباتی برخورد کند.
نکته پایانی اینکه؛ شواهد سیاسی نشان میدهد در انتخابات آینده حتی اگر راستگرایان پیروز شوند هم کار راحتی برای تشکیل کابینه نخواهند داشت و مانند سال 2021 پیروزی در انتخابات ضرورتاً به معنای تشکیل کابینه نیست و تنها با کسب 61 کرسی پارلمانی امکان تشکیل کابینه وجود دارد.
نویسنده: سيدرضی عمادی
117