ایران پرس: عربستان سعودی در سایه سکوت قدرت‌ها و مجامع جهانی همچنان به اعدام‌ها به بهانه های مختلف ادامه می‌دهد به نحوی که شمار اعدام‌ها تاکنون به دو برابر سال گذشته میلادی رسید.

با اعدام دو نفر دیگر، شمار اعدام‌های سال 2022 در عربستان سعودی به 138 نفر رسید، در حالی که در سال گذشته 69 نفر در این کشور اعدام شده بودند.

سال 2022 در مقایسه با سال 2020 شمار اعدام‌ها پنج برابر شد. در سال 2020 به دلیل شیوع کرونا در عربستان، تنها 27 نفر اعدام شده بودند.

علل مختلفی بهانه‌های اعدام در عربستان سعودی را فراهم می‌کند: 

برخی از اعدام‌ها ناشی از ارتکاب جرایم است. برای مثال، قاچاق مواد مخدر جرم محسوب می‌شود و افرادی که مرتکب چنین جرمی شوند به اعدام محکوم خواهند شد.

روز گذشته دو نفر به جرم قاچاق مواد مخدر در عربستان اعدام شدند. هفته گذشته نیز دو نفر به جرم قاچاق مواد مخدر در عربستان اعدام شدند.

از این چهار نفر، سه نفر تابعیت عربستانی نداشتند. مهمترین عامل اعدام در عربستان، مسائل سیاسی است.

از زمانی که ملک سلمان و پسرش محمد بن سلمان به قدرت رسیدند، بهانه‌های سیاسی برای اعدام‌ها افزایش یافته است. 

«عادل السعید» نایب رئیس سازمان اروپایی - سعودی حقوق بشر در اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد: "از ژانویه 2015 تاکنون، سلمان و پسرش محمد، هزار نفر را به قتل رسانده‌اند و این درحالی است که هیچ یک از قربانیان به شکل عادلانه محاکمه نشده‌اند و حتی ده‌ها تن از آنها در مقابل دادگاه اعلام کرده‌اند که تحت شکنجه وحشیانه از آنها اعتراف گرفته شده است."

فقط در ماه مارس گذشته عربستان 81 تن را در یک روز به اتهامات مربوط به تروریسم اعدام کرد. مقامات سعودی در آن زمان ادعا کردند، زندانیان اعدام شده در پرونده‌هایی که تروریستی توصیف شده بود، دست داشته‌اند.

این ادعاها در حالی مطرح شد که دولت سعودی هرگز اسنادی دال بر همکاری این افراد با گروه‌های تروریستی منتشر نکرد. از سوی دیگر، دولت سعودی هر گروهی که مخالف آن باشد را تروریستی می‌داند که این خود سیاسی بودن اعدام‌ها را نشان می‌دهد.

یکی از مهمترین گروه‌های سیاسی که در عربستان تروریستی نامیده شد، اخوان المسلمین است. علاوه بر این، آل سعود گروه‌هایی را که در مناطق شرقی این کشور که اکثریت آنرا شیعیان تشکیل می‌دهند، فعالیت می‌کنند تروریستی می‌داند و شمار زیادی از اعضای این گروه‌ها را به اعدام محکوم کرده است.

در همین راستا، پایگاه اطلاع رسانی «جنبش آزادی و تغییر» عربستان اوایل چندی پیش اعلام کرد: تعداد اعدام‌ شدگان در استان قطیف توسط آل سعود از ابتدای سال 2022 به 43 نفر رسید که برخی از آنها کودک و کارگر بودند. آل سعود اعدام شدگان را به همکاری با گروه‌های تروریستی، ایجاد اغتشاش و ناامنی در کشور، داشتن سلاح، مهمات و «آر. پی. جی» به قصد اخلال در امنیت کشور متهم کرده است.

با توجه به این دلایل و افرادی که با اتهام ادعایی همکاری با گروه‌های تروریستی در عربستان اعدام شده‌اند، می‌توان گفت بخش بزرگی از اعدام‌ها در این کشور برای اهداف سیاسی انجام میشود، در حالی که کمترین واکنشی از سوی قدرت‌های غربی و مجامع جهانی از جمله سازمان ملل متحد نشان داده نمی‌شود.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117