افراط گرایی و نژادپرستی کابینه نتانیاهو تاکنون هزینه زیادی در دو سطح داخلی و منطقهای در پی داشته است:
در سطح داخلی اقدامات نژادپرستانه کابینه بنیامین نتانیاهو سبب بروز درگیریهای در اراضی اشغالی شده به نحوی که تاکنون بارها رئیس رژیم صهیونیستی و مقامات سابق و کنونی این رژیم درباره خطر فروپاشی هشدار دادند.
در همین حال برای یازدهمین هفته متوالی علیه کابینه بنیامین نتانیاهو تظاهرات مردمی برگزار میشود تظاهراتی که چند صد هزار نفر مشارکت کرده و خواستار فروپاشی کابینه شدند.
در سطح منطقهای نیز افراطگرایی و نژادپرستی کابینه بنیامین نتانیاهو به خصوص علیه فلسطینیها سبب بروز دور جدیدی از درگیریها میان فلسطینیها و رژیم اشغالگر قدس شده است.
در این دور از درگیریها میزان خشونت صهیونیستها علیه فلسطینیها در سطح بسیار بالایی قرار دارد به نحوی که از ابتدای روی کار آمدن کابینه نتانیاهو تاکنون بیش از 90 فلسطینی از جمله چند زن و کودک به شهادت رسیده و صدها نفر نیز زخمی شدند. در همین حال احتمال بروز جنگ میان فلسطین و رژیم صهیونیستی نیز وجود دارد.
اکنون در دور جدید اظهارات و رفتارهای نژادپرستانه کابینه نتانیاهو، وزیر دارایی این رژیم، ادعای ارضی علیه اردن مطرح کرده است. رسانهها در روزهای گذشته خبر داده بودند که «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی اخیرا نقشهای در دست داشته است که در آن، بخشهایی از اردن و فلسطین اشغالی، به اراضی اشغالی ملحق شده بودند.
این رویکرد بیش از هر چیزی بیانگر رویکرد اشغال گرایانه رژیم صهیونیستی نسبت به کشورهای عربی از جمله اردن است. اساس موجودیت رژیم صهیونیستی بر اشغالگری بنا شده است.
این رژیم با اشغال جغرافیای کشورهای عربی و به طور خاص فلسطین بنا شده است. علاوه بر این، رژیم اشغالگر قدس همواره به جغرافیای کشورهایی نظیر اردن، مصر، لبنان و سوریه نیز چشم دوخته است. اکنون این رویکرد اشغال گرایانه نسبت به قلمرو اردن سبب عصبانیت و خشم دولت اردن از تلاقی آویو شده است.
«ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن در واکنش به نقشهای که در دست وزیر دارایی رژیم صهیونیستی بود پایان تأکید کرد: "اشغالگری اسرائیل اساس شرارت است و منطقه تنها زمانی روی ثبات را خواهد دید که این اشغالگری پایان یابد."
اگرچه اقدام وزیر دارایی رژیم صهیونیستی واکنش وزیر خارجه اردن را در پی داشته است، اما این اقدام بیش از همه بیانگر نادرست بودن رویکرد دولت اردن در قبال رژیم صهیونیستی نیز است. برداشت دولت اردن این است که از طریق مذاکره و سازش با رژیم صهیونیستی میتواند از تنش ها در روابط با این رژیم بکاهد و منافع خود را تامین کند.
اظهارات وزیر دارایی رژیم صهیونیستی خلاف این رویکرد اردن را ثابت می کند. این اظهارات نشان میدهد مذاکره و سازش سبب پایان رویکرد اشغال گرایانه رژیم صهیونیستی نسبت به جغرافیای کشورهای عربی از جمله اردن نمیشود زیرا همانگونه که وزیر خارجه اردن بیان کرده است اساس موجودیت رژیم صهیونیستی را اشغال و شرارت تشکیل می دهد.
نویسنده: سيدرضی عمادی
117