مارتین گریفیتس، معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه و امداد اضطراری اعلام کرد: در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۱.۶ میلیون نفر در سراسر یمن به کمک های بشردوستانه و خدمات حفاظتی نیاز خواهند داشت.

جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن از 26 مارس 2015 آغاز شد و همچنان ادامه دارد. سال گذشته با وجود آتش بس 6 ماهه که با میانجی‌گری سازمان ملل ایجاد شد، از بحران انسانی در این کشور چندان کاسته نشد زیرا سعودی‌ها در مسیر ارسال کمک‌های بشردوستانه مانع تراشی کردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مارتین گریفیتس روز دوشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره یمن گفت: از جامعه بین‌المللی می‌خواهم که در سال جاری به صورت سخاوتمندانه به نیازهای بشردوستانه مردم یمن کمک کنند.

این مقام ارشد سازمان ملل تصریح کرد: همانطور که قبلا به شورای امنیت توضیح داده‌ایم، محدودیت های دسترسی در یمن همچنان یک مانع بزرگ در این کشور است.

وی افزود سال گذشته، شرکای بشردوستانه بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ مورد مشکل در دسترسی را گزارش کردند. این معادل تقریباً ۱۰ مورد در هر روز است. در مجموع، این حوادث بر ارائه کمک به بیش از ۵ میلیون نفر تأثیر گذاشته است.

گریفیتس اضافه کرد: وضعیت امنیتی یمن نیز برای افراد بشردوستانه بسیار دشوار است. سال گذشته، آژانس‌های امدادی تقریباً ۱۵۰ مورد خشونت علیه کارمندان، دارایی‌ها و امکانات خود را گزارش کردند که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها در مناطق تحت کنترل دولت رخ داده است.

وی گفت: ماه گذشته، دفتر یک سازمان غیردولتی بشردوستانه در عدن مورد حمله قرار گرفت. خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشت، اما خسارت هایی به تاسیسات دفتر گزارش شد. دو کارمند سازمان ملل نیز پس از گذشت ۱۴ ماه در صنعا بازداشت هستند و پنج تن دیگر پس از ربوده شدن در ابین در سال گذشته همچنان ناپدید هستند.

معاون دبیر کل سازمان ملل گفت: از همه طرف‌ها می‌خواهم تمام اقدامات لازم را انجام دهند و از اقدامات مخرب اقتصادی تاثیرگذار بر نیازهای بشردوستانه اجتناب کنند.

گریفیتس همچنین اظهار داشت: از جامعه بین‌المللی می‌خواهم که تلاش‌های خود را برای تقویت اقتصاد یمن و بازگرداندن خدمات اولیه دو چندان کند./ 114