بلند پروازی های صاحب شرکت اسپیس ایکس و ده ها پروژه خلاقانه دیگر، تمامی ندارد! پولدارترین فرد روی کره زمین که علاقه زیادی به جابجا کردن مرز توانایی های انسان دارد، میخواهد انسانها را به یک کامپیوتر سیار تبدیل کند و اگر موفق شود دیگر ناتوانی در یادگیری نخواهیم داشت و با یک آپدیت ساده در تراشه مغز، چیزهای جدید را در کسری از ثانیه یاد خواهیم گرفت. معلوم نیست چقدر از این ادعاها، تبلیغات توخالی و کدامیک به واقعیت نزدیک است؟

به گزارش ایران پرس، ایلان ماسک به تازگی از دریافت مجوزهای سازمان غذا و داروی آمریکا برای آزمایش عملی پروژه «نورا لینک» بر روی انسان خبر داد. ماسک وعده داده است که این پروژه در صورت موفقیت تحول شگرفی در کمک به افراد نابینا خواهد کرد که این تغییر بزرگی در تاریخ بشریت خواهد بود.

 

نورالینک چیست؟

این واژه جدید ترکیبی از دو واژه «نورون» به معنی سلول عصبی با «لینک» به معنی اتصال است. در پروژه ماسک، قرار است تراشه ای در مغز انسان جای گذاری کنند تا مغز به یک کامپیوتر متصل شود! در این صورت می توان مثلا برای افراد نابینا، جای خالی سلول های عصبی را پر کرد و تصویری از محیط اطراف در مغز آنها شکل داد.

تاثیر نورالینک بر جوامع بشری چیست؟

این پروژه جدید، قرار است تحولات زیادی در درک انسان از محیط ایجاد کند. تا به امروز به دلیل احتمال بروز مشکلاتی از جمله گرمای ناشی از پردازش و همچنین احتمال پس زدن تراشه ها از مغز، آزمایشها بر روی سه خوک انجام گرفته بود. اما خیرا مجوزهایی برای آزمایش پروژه بر روی انسان ها نیز از سازمان غذا و داروی آمریکا دریافت شده است.

اگر نتایج آزمایشها بر روی انسان موفق باشند باید در انتظار تغییرات وسیعی باشیم:

  1. به جای حمل یک کامپیوتر، آن را همواره در مغزمان به همراه خواهیم داشت.
  2. مغزهای تراشه دار، نسبت به افراد عادی برتری علمی خواهند داشت!
  3. به افراد فلج یا نابینا و حتی آلزایمری ها کمک خواهد کرد تا درک جدید و بهتری از محیط خود داشته باشند و در نتیجه از پس مشکلات خود برآیند.
  4. شاید ده سال دیگر نیاز به حرف زدن نداشته باشیم و صرفا اطلاعات را با تراشه ها به هم منتقل کنیم!

نورا لينك چه عواقب پیش بینی نشده ای خواهد داشت؟

  1. همه کامپیوترها امکان هک شدن دارند. فکرش را بکنید اگر تراشه داخل مغز شما هک یا ویروسی شود!
  2. امکان تولید گرما در تراشه ها و انتقال آن به مغز وجود دارد. حتی ممکن است تراشه ها به عنوان یک ماده خارجی از بدن پس زده شود.
  3. اگر به جای حرف زدن، با تراشه ها اطلاعات را انتقال بدهیم، تکلیف فرهنگ و روابط انسانی چه می شود؟

/118

بیشتر بخوانید: 

ایلان ماسک؛ اعجوبه تکنولوژی در جهان