به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دیدبان حقوق بشر روز یکشنبه تصاویری از آتش زدن خانههای مسلمانانِ روهینگیا در غرب میانمار منتشر کرد.
بررسی این تصاویر نشان میدهد؛ بیش از 400 دستگاه ساختمان مسکونی در سه روستای مسلماننشین در میانمار آتش زده شده است.
"براد آدام" مدیر بخش آسیا در دیدبان حقوق بشر گفت، این تصاویر جدید نشان میدهد سطح تخریب از آنچه گزارش شده بود، بسیار فراتر بوده است.
مدیر بخش آسیا دیدبان حقوق بشر در بیانیهای مقامهای دولتی میانمار را به اتخاذ تدابیر فوری برای اجرای عدالت و تامین امنیت برای ساکنان مناطق مسلمان نشین فراخواند.
ایالت راخین در شمال میانمار که زادگاه و محل سکونت اقلیتِ مسلمانان این کشور است بعد از حمله افراد ناشناس به چند پاسگاه پلیس مرزی در نهم اکتبر گذشته، تحت تدابیر شدید امنیتی قرار گرفته است.
دولت میانمار مسلمانان را مسئول این حملات می داند و به این بهانه فشارها بر آنان را تشدید کرده است.
نیروهای دولتی میانمار از ماه گذشته در ادامۀ حملات خود علیه مسلمانان دهها نفر از آنها را کشته و دهها تن دیگر را بازداشت کرده اند.
در تازهترین مورد از حملات علیه مسلمانان، روز گذشته (شنبه) شش نفر در حملات بالگردهای نیروهای ارتش میانمار کشته شدند.
در پی خشونت علیه مسلمانانِ روهینگیا توسط ارتش و بوداییان افراطی در میانمار بسیاری از آنها به کشورهای همسایه ازجمله تایلند، مالزی و اندونزی پناه بردهاند.
با افزایش انتقادهای منطقه ای و بین المللی از افزایش فشار بر مسلمانان میانمار، حدود ده روز پیش دولت یانگون اجازه داد کمک های بشردوستانه به مناطق شمالی استان راخین ارسال شود.
به گزارش ایرنا، دولت میانمار همچنین اجازه داد ناظران بین المللی بر نحوه ارسال کمک ها به مردم ایالت راخین که بر اثر خشونت مجبور به ترک خانه های خود شده اند، نظارت کنند.
هیاتی متشکل از سفرای آمریکا، انگلیس و نماینده سازمان ملل در امور میانمار هم چندی پیش در سفر به راخین برای بررسی اوضاع این ایالت خواستار انجام تحقیقات مستقل در مورد حملات 9 اکتبر به پاسگاههای پلیس مرزی میانمار شدند.
این هیات اجازه نیافت از برخی مناطق راخین که گزارش هایی درباره خشونت های گسترده علیه مسلمانان منتشر شده بود، دیدن کند.
نقض حقوق بشر، اعدام، تجاوز جنسی و به آتش کشیدن خانه ها توسط نیروهای ارتش میانمار از جمله عواملی هستند که در هفته های اخیر نگرانی برخی کشورها و همچنین شماری از نهادهای بین المللی از اوضاع میانمار را افزایش داده است.
شبکه خبر آسیا در گزارشی اعلام کرده برخی گروه های حقوق بشری آزار جنسی زنان مسلمان در راخین توسط نظامیان میانماری را تایید کرده اند.
"آنگ سان سوچی" برنده جایزه صلح نوبل و وزیر خارجه میانمار ضمن رد هر گونه نقض حقوق انسانی در راخین، مدعی است دولت این کشور به این منازعات "حساس" بر پایه قانون واکنش نشان داده است.