حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی جنبش حماس، پنجشنبه شب در یک تماس تلفنی، آخرین تحولات مرتبط با تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حسین امیرعبداللهیان در این گفت‌وگو، با اشاره به تماس‌ها و دیدارهای اخیر خود با مقامات دیگر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی، توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌پناه غزه را کلید برقراری ثبات و آرامش در کل منطقه خواند.

امیرعبداللهیان ضمن تجلیل از مقاومت قهرمانانه ملت فلسطین در ۴ ماه گذشته، تاکید کرد، تنها ملت فلسطین به عنوان صاحبان اصلی این سرزمین، حق دارند در مورد سرنوشت و آینده خود تصمیم بگیرند و هیچ طرفی نمی‌تواند اراده و طرح‌های سیاسی خود را بر آن‌ها تحمیل نماید.

اسماعیل هنیه نیز با ارایه گزارشی از ایستادگی و پایداری وصف ناپذیر ملت و گروه‌های مقاومت فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری و طرح‌ها و ابتکارات سیاسی مطرح شده برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و تبادل اسرا ، تاکید کرد گروه‌های مقاومت با حفظ وحدت و انسجام خود، تنها در صورت تحقق تحقق منافع عالیه ملت فلسطین، ابتکارات مطروحه مورد توجه قرار می دهند.

وزیر امور خارجه ایران همچنین در گفت وگوی تلفنی با جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آخرین وضعیت روابط جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا و همچنین تحولات منطقه ای و بین المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

حسین امیرعبداللهیان در این گفت و گو، ضمن اشاره به تحولات غزه، ضرورت توقف جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در کشتار و نسل کشی مردم فلسطین را مورد تاکید قرار داده و آن را گامی اساسی در توقف بحران در کل منطقه دانست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: هرگونه ائتلاف و اقدامات تشنج زا مشابه آنچه آمریکا و انگلیس در حمله به یمن انجام دادند، نه تنها کمکی به بازگشت ثبات به منطقه نمی‌کند، بلکه منجر به پیچیده‌تر شدن اوضاع خواهد شد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران تمامی طرف ها را به اقدام فوری، موثر و پایدار با تمرکز بر ریشه های اصلی بحران توصیه می‌کند زیرا ریشه بحران در اشغالگری است.

جوزف بورل هم با ابراز نگرانی از تشدید تنش در دریای سرخ، نقش جمهوری اسلامی ایران برای کمک به بازگشت ثبات به منطقه را مورد تاکید قرار داد.

بورل در ادامه با اشاره به تصمیم اتحادیه اروپا برای تشکیل ائتلاف دریایی خاطر نشان ساخت: این ائتلاف تنها برای حفاظت از کشتی های تجاری اروپا در برابر حملات احتمالی در دریای سرخ بوده و هیچ ماهیت نظامی، علیه کشوری ندارد.

در دیگر تماس تلفنی، امیرعبداللهیان پنجشنبه شب با سامح شکری وزیر امور خارجه مصر در خصوص روابط دوجانبه و تحولات منطقه با تمرکز بر جنگ غزه گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

وزیر امور خارجه ایران در بخشی از این گفت و گو، با اشاره به تشدید تنش‌ها در منطقه غرب آسیا و نگرانی نسبت به تداوم رویکرد تنش آفرین برخی کنشگران فرامنطقه‌ای، ریشه بحران را در ادامه جنگ علیه غزه، اشغالگری و جنایات رژیم صهیونیستی برشمرد و افزود: ایران به دنبال گسترش جنگ نیست؛ زیرا ما جنگ را راه حل بحران‌های فزاینده در منطقه نمی دانیم.

امیرعبداللهیان افزود: همه کشورها باید بر توقف فوری جنگ و جنایات علیه غزه و بر راهکار سیاسی برای حل بحران در غزه و کرانه باختری تمرکز نمایند.

وی با تشکر از تلاش‌های دولت مصر در زمینه ارسال کمک‌های بشردوستانه به ساکنان غزه، از آمادگی ایران برای ارسال اقلام ضروری مورد نیاز مردم مظلوم فلسطین با مساعدت و هماهنگی دولت مصر و سازمان ملل متحد خبر داد.

طرفین در این گفت‌وگو بر ضرورت تداوم تحرکات دیپلماتیک برای توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین، امدادرسانی به مردم فلسطین و مخالفت جدی و موثر با طرح‌های صهیونیستی برای کوچاندن اجباری فلسطینیان به مصر و اردن تاکید کردند.

وزرای خارجه ایران و مصر، در پایان بر اهمیت تلاش‌های جمعی کشورهای منطقه برای حفظ ثبات و آرامش تاکید کرده و توقف جنگ علیه غزه را کلید برقراری آرامش و ثبات در کل منطقه دانستند.

در این گفتگوی مفصل تلفنی همچنین بررسی تحولات در دریای سرخ از جمله موضوعات مورد گفتگوی وزرای خارجه ایران و مصر بود.125