به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مذاکرات بین جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و رژیم صهیونیستی درخصوص آتشبس در غزه و آزادی گروگانها از روز جمعه - ١۴ دی در دوحه، پایتخت قطر، از سرگرفته شد.
این مذاکرات با میانجیگری قطر در جریان است و حماس برلزوم دستیابی به یک توافق آتشبس کامل و خروج نظامیان صهیونیست از باریکه غزه تاکید دارد.
درهمین ارتباط، روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» روز یکشنبه نوشت: "«دیوید بارنیا» رئیس سرویس جاسوسی موساد امروز (دوشنبه) برای حضور در مذاکرات تبادل اسرا با حماس به قطر سفر خواهد کرد."
وبگاه خبری «آکسیوس» نیز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد: "«برت مک گورک» مشاور ارشد «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا هم برای پیوستن به مذاکرات آتشبس در غزه وارد دوحه شده است."
«العربی الجدید» هم اعلام کرد، گزارشها حاکی از آن است که میانجیها موفق شدهاند فاصلههای میان طرفین را با ارائه راهحلهای میانه پر کنند.
همچنین، روزنامه «معاریف» به نقل از منابع مطلع گزارش داد: "رژیم اسرائیل به پیشرفتهای چشمگیری در زمینه توافق برسر تبادل اسرا با حماس دست یافته است."
در این راستا، رهبران مقاومت در گفت گو با «العربی الجدید» با تاکید اینکه هیچ توافق جزئی و یا اخراج رهبران حماس از باریکه غزه مطرح نیست و گفت وگوهای فعلی به یک توافق فراگیر مربوط میشود، عنوان کردند: "هیئت مذاکره کننده اسرائیلی بهمنظور حل وفصل برخی نکات مورد اختلاف، به گفت وگو با مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی نیاز دارد."
«رونین برگمن» تحلیلگر امنیتی اسرائیلی نیز از اجماع میان مقامات ارشد امنیتی تل آویو برسر این مسئله خبر داد که بهترین راهحل این است که اسرائیل فوراً به یک توافق جامع و همهجانبه با حماس دست یابد.
«یارون بلوم» هماهنگکننده پیشین امور اسرا و مفقودین اسرائیلی هم برلزوم انعطافپذیری در مذاکرات تأکید کرد و گفت: "حتی اگر این توافق هزینههای سنگینی به همراه داشته باشد، باید آن را پذیرفت."
در ۱۵ ماه اخیر مقامات صهیونیست بارها در هرگونه توافق احتمالی با جنبش حماس سنگ اندازی کرده و مانع از رسیدن به یک توافق به منظور استقرار آتش بس در باریکه غزه شدهاند.
جنگ غزه درحالی به پانزدهمین ماه خود وارد شده که مذاکرات متعددی با میانجیگری مصر، قطر و آمریکا برای دستیابی به توافق آتشبس انجام شده است. بااینحال، این مذاکرات تنها به یک توافق موقت هفت روزه در نوامبر ۲۰۲۳ منجر گردید و پسازآن، به رغم تلاشهای فشرده میانجیگران، به دلیل کارشکنیهای رژیم صهیونیستی، همه تلاشها برای دستیابی به توافق پایدار ناکام مانده است.
117
بیشتر بخوانید:
حماس: دلیل تاخیر در دستیابی به توافق، شروط جدید رژیم صهیونیستی است