دولت آمریکا سرانجام پس از 11 روز، تحت فشار افکار عمومی جهان، مجری آمریکایی‌الاصل شبکه خبری «پرس‌تی‌وی» ایران را آزاد کرد.

خانواده «مرضیه هاشمی»، بامداد پنجشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، مرضیه هاشمی بدون طرح هیچ اتهامی از زندان آزاد و به خانواده‌اش در واشنگتن دی.سی ملحق شده است.

این بیانیه می افزاید همان‌طور که آمریکا از آزارگری‌های پلیس علیه جامعه سیاه‌پوستان آگاه شده، لازم است جامعه آمریکا گفت‌وگو درباره آزارگری «اف‌ بی‌آی» علیه مسلمان‌ها را نیز آغاز کند.

«پیمان جبلی»، معاون برون مرزی سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی ایران هم آزادی «مرضیه هاشمی» مجری شبکه پرس‌تی‌وی را به آزادگان جهان تبریک گفت و تاکید کرد، آمریکا تحت فشار افکار عمومی مجبور شد خانم هاشمی را آزاد کند.

جبلی تصریح کرد، موضوع مرضیه هاشمی ثابت کرد که نیاز شدیدی به بیداری و آگاهی افکار عمومی در آمریکا وجود دارد تا دولت این کشور مجبور به آزادی بازداشتی‌ها شود.

در همین حال، جمعی از شهروندان آمریکا روز پنج شنبه با تجمع اعتراضی مقابل ساختمان دادگاه فدرال در واشنگتن، آزادی مرضیه‌ هاشمی را از زندانی در آمریکا خواستار شدند.

معترضان ضمن محکوم کردن دستگیری مرضیه‌ هاشمی توسط دولت آمریکا و نبود آزادی بیان در این کشور، بر آزادی این روزنامه‌نگار سیاه پوست مسلمان تاکید کردند.

به گزارش شبکه خبری پرس تی‌وی، خانم مرضیه هاشمی اکنون پس از آزادی از زندان، در کنار خانواده‌اش در واشنگتن به سر می‌برد. او برای دیدن برادرش که به بیماری سرطان مبتلا است به آمریکا سفر کرد که 13 ژانویه بدون هیچ اتهامی در فرودگاه «سنت لوئیس» بازداشت و به بازداشتگاه پلیس فدرال آمریکا «اف‌‌بی‌‌آی» در واشنگتن دی‌سی منتقل شد.

قاضی اولین دادگاه مرضیه هاشمی که روز جمعه 18 ژانویه تشکیل شد، اذعان کرد که وی هیچ جرمی مرتکب نشده و در یک پرونده نامشخص صرفا به عنوان آنچه اصطلاحاً «شاهد کلیدی» نامیده می‌شود، بازداشت شده است.

«شاهد کلیدی» فردی است که به زعم پلیس و دستگاه قضایی آمریکا گمان می‌رود از اطلاعاتی کلیدی برای رسیدگی به یک پرونده قضایی برخوردار است.

کارشناسان مسائل حقوقی معتقدند این که دولت آمریکا فردی را بدون ارائه دلیل بازداشت کند و بگوید که وی را اصطلاحاً به عنوان «شاهد کلیدی» بازداشت کرده، ناقض متمم چهارم قانون اساسی ایالات متحده است.

برهمین اساس کمپین جهانی حمایت از مرضیه هاشمی قرار است روز جمعه در 9 کشور استرالیا، کانادا، دانمارک، ایران، نیجریه، پاکستان، ترکیه، بریتانیا و آمریکا و 24 شهر دنیا تظاهرات برپا و به 11 روز بازداشت غیرقانونی این خبرنگار زن مسلمان اعتراض کنند.

آنان خواهان پیگرد قضایی و بین المللی این اقدام غیرقانونی پلیس آمریکا هستند.

در بیانیه خانواه خانم هاشمی آمده است «مرضیه و خانواده‌اش اجازه نخواهند داد این مسئله به فراموشی سپرده شود. آنها هنوز گلایه‌های جدی دارند و می‌خواهند بدانند چطور اجازه وقوع این اتفاق داده شد. آنها خواستار ضمانتی در این باره هستند که این اتفاق، هیچ‌گاه برای هیچ مسلمان یا فرد دیگری رخ نخواهد داد.»

141/118

بیشتر بخوانید:

حمایت وکلای پاکستانی از مرضیه‌هاشمی

جبلی: جان بولتون هدایتگر پرونده مرضیه هاشمی است