ایران پرس: وزارت دفاع هند از آزمایش موفق موشک برد کوتاه ضد یک هدف هوایی پُر سرعت خبر داد.

 به گفته «راجنات سینگ» وزیر دفاع هند این موشک قدرت نیروی دریایی این کشور را افزایش می دهد. چندی قبل نیز، هند موشک بالستیک «آگنی-4» را با قابلیت حمل  کلاهک اتمی ازمایش کرد. بُرد این موشک چهار هزار کیلومتر است.

آزمایش‌های پی در پی هند در سال‌های اخیر نشان می دهد که منطقه شبه قاره هند همچنان در صلح سرد به سر می برد. این بدان معنا است که هند و پاکستان به عنوان دو کشور هسته ای و دارای زرادخانه های موشکی همچنان در چارچوب سیاست به اصطلاح بازدارندگی توانایی های موشکی خود را افزایش می دهند.

در همین راستا، هند اقدام به خریدهای موشکی نیز از جمله از روسیه می کند و در همان‌ حال می کوشد از توانایی های موشکی رژیم صهیونیستی هم استفاده کند که بیش از پیش موجب رقابت تسلیحاتی در منطقه می شود.

«سروش امیری» کارشناس مسایل سیاسی در این باره می گوید: "هند و پاکستان بیش از هفت دهه است که در تنش و تخاصم به سر می برند و عمده منابع مالی خود را به رقابت‌های تسلیحاتی اختصاص می دهند. پیامد آن گسترش فقر است که گریبان شبه قاره هند را گرفته و بسیار خطرناک تر از  ظرفیت‌های هسته ای هند و پاکستان است."

علاوه بر پاکستان تقویت توان نظامی چین که عمدتا در جهت مقابله با تهدیدت روز افزون آمریکا صورت می گیرد موجب تشدید مسابقه تسلیحاتی میان پاکستان، هند و چین نیز شده است.

با توجه به اختلافات ارضی و مرزی هندوستان و چین که یک بار نیز در اوایل دهه 60 میلادی منجر به جنگ میان هندوستان و چین شد در کنار تلاش های آمریکا برای دامن زدن به تخاصم میان چین‌ و هند، دهلی نو بیش از پیش درصدد تقویت زرادخانه های موشکی خود است.

بنرجی کارشناس مسایل نظامی در هند در این‌باره می گوید: "چین هر روز در حال تقویت قدرت نظامیش است و هند نیز نمی تواند در برابر آن سکوت کرده و عقب ماندگی موشکیش را در برابر همسایگانش نظارگر باشد."

از دیدگاه کارشناسان هند، این کشور برای ایجاد قدرت برابر با چین باید گام‌های بیشتری را برای تجهیز به سلاح‌های پیشرفته بردارد. معنای این درخواست کارشناسان هند تشدید رقابت‌های تسلیحاتی در منطقه است.

رقابت‌هایی که در بیش از هفت دهه اخیر نه تنها صلحی را به ارمغان نیاورده بلکه همچنان با ایجاد فضای وحشت، کشورهای منطقه را به سمت نظامی گرایی بیشتر سوق می دهد‌.

وضعیتی که پیامد آن تشدید فقر در منطقه شبه قاره هند است چرا که هند و پاکستان بخش مهمی از بودجه خود را صرف تقویت برنامه های موشکی خود می کنند که عملا از تواناییشان برای فقر زدایی و حل مشکلات اجتماعی بهداشتی کاسته می شود. شرایطی که پیامدهای آن به مراتب خطرناک تر از صلح سردی است که هندوستان به ان دامن می زند.

نویسنده: مجید وقاری

117