ایران پرس- از سال 1783 جزیره بحرین به دست خاندان آل خلیفه افتاد که از اعراب شبه‌ جزیره عربستان بودند و از ابتدای قرن نوزدهم تا سال 1971 تحت‌الحمایه انگلیس قرار داشتند.

خیزش مردمی بحرین از فوریه سال 2011 آغاز شد.

خواسته‌های مردم برکناری شیخ «خلیفه بن سلمان آل خلیفه» نخست‌وزیر و پسرعموی امیر بحرین که از سال ۱۹۷۱ ریاست دولت را در اختیار دارد، آزادی زندانیان سیاسی و تدوین یک قانون اساسی جدید بود. اعتراض ها توسط نیروهای آل خلیفه به سرعت به خشونت کشیده شد و به کشته شدن چند تن از معترضین انجامید.

پس از این اتفاق شیخ «حمد بن عیسی آل خلیفه»، امیر بحرین، در یک سخنرانی تلویزیونی غیرمنتظره از کشته شدن دو نفر از معترضان عذرخواهی کرد و کمیته‌ای را برای رسیدگی به این موضوع تشکیل داد. وی همچنین اعلام کرد، اعتراضات مسالمت آمیز قانونی است.

یک ماه پس از قبول شرایط مردم از سوی حاکمان بحرین، همزمان با سفر «رابرت گیتس»، وزیر دفاع وقت آمریکا به این کشور، عربستان یک هزار نیروی نظامی و امارات متحده عربی پانصد نفر را برای سرکوب مردم به این جزیره اعزام کردند.

در حالی که حاکمان بحرین که متوجه خشم و جدیت مردم معترض در پیگیری حقوقشان شده بودند و تلاش داشتند بدون درگیری و شروع بحران داخلی بخشی از خواسته‌های آنها را محقق سازند، اربابان آمریکایی و عرب آل خلیفه به سرعت واکنش نشان دادند و تصمیم گرفتند سر رشته امور را خود به دست بگیرند.

یکی از چالش‌های انقلاب بحرین حمایت آمریکا از نظام آل خلیفه بود

دکتر «راشد الراشد»  یکی از رهبران حزب عمل اسلامی بحرین گفته:

"یکی از بزرگترین چالش‌های انقلاب بحرین حمایت همه جانبه آمریکا از نظام آل خلیفه بوده و مردم بحرین در حال مقابله با ائتلافی بین‌المللی است."

 اما علت این همه حمایت های امریکا و البته انگلستان از حکومت بحرین با موارد متعددد نقض حقوق بشر چیست؟

بحرین محل استقرار ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا است و به دلیل موقعیت استراتژیکی این کشور در خلیج فارس و نزدیکی به مرزهای ایران، از اهمیت ویژه‌ای برای کاخ سفید برخوردار است.

پس از انقلاب اسلامی ایران و در طی سال های طولانی استقامت ایران در مقابل اتهام های منطقه ای و جهانی از سوی امریکا مردم منطقه از جمله بحرین که در ان  بسیاری از مردم به زبان فارسی هم صحبت می کنند و روزگاری جزئ از خاک ایران بوده است؛ برای انقلاب علیه ظلم و ستم رژیم ال خلیفه ارام ارام خروشیده اند و این مساله هر روز به خطری بزرگتر و قوی تر برای رژیم ال خلیفه  تبدیل می شود.

 از سویی دیگر عربستان از سال 1350 که این منطقه از خاک ایران جدا شد، به آن به عنوان منطقه امنیتی خود نگاه می‌کند و تلاش دارد به هر شکلی خاندان آل خلیفه را در رأس حکومت نگاه دارد.

دولت عربستان مهمترین خریدار سلاح در منطقه با ارزش چندین میلیارد دلار از امریکا است.

رژیم عربستان سعودی بر این باور است که تغییر رژیم در بحرین منجر به افزایش دامنه نفوذ ایران در خلیج فارس می‌شود و با توجه به اکثریت جمعیت شیعه این کشور و پیوندهای تاریخی مردم بحرین با ایران، توسعه نفوذ ایران و نگاه مردم بحرین به انقلاب و دولت ایران هر روز وسیعتر می شود. 

 طرح خاورمیانه بزرگ یا خاورمیانه جدید که در دولت «جورج بوش» و توسط وزیر امورخارجه وی، خانم «کاندولیزا رایس» در سال 2005 مطرح و وارد فرهنگ سیاسی جهانی گردید را باید یکی از طرح‌های نواستعماری دانست که به دنبال ایجاد جنگ‌های جدید در شرق و حضور نظامی استعمارگران غربی در این منطقه است. 

مریم هدیه لو

133/110

بیشتر بخوانید:

تظاهرات مردم بحرین در محکومیت جنایات آل خلیفه/ عفو بین الملل: رژیم بحرین به خشونت متوسل شده است

جمعیت اسلامی الوفاق بحرین: آمریکا و انگلیس مسئول ناآرامی‌های بحرین است

تجمع مردم کفن پوش بحرین در منطقه الدراز/درگیری نظامیان بحرین با تظاهرکنندگان

ترامپ در دیدار با شاه بحرین: رابطه با بحرین به زودی بهبود خواهد یافت