رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: نام‌نویسی از داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از فردا آغاز می‌شود.

به گزارش ایران پرس، «جمال عرف» رئیس ستاد انتخابات کشور امروز (شنبه) در نشست خبری ستاد انتخابات وزارت کشور افزود: زنگ انتخابات در وزارت کشور از دهم اردیبهشت امسال (1398) به صدا در آمد، با اعلان این زمان نامزدها باید طبق ماده 29 بند الف و ب، 6 ماه قبل از ثبت نام استعفا می‌دادند.

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: در این مدت همه عوامل مربوط به اجرای انتخابات، نزدیک به 2 هزار نفر از فرمانداران و بخشداران مستقل در همه موارد حقوقی، اجرایی و سایر موارد آموزش دیده اند.

معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: وزیر کشور برگزاری انتخابات خبرگان را به پنج استان که همزمان با مجلس برگزار می‌شود ابلاغ کرده است. انتخابات میان دوره ای خبرگان در پنج استان برگزار شده است تا هفت نفر انتخاب شوند.

رئیس ستاد انتخابات کشور افزود: 280 حوزه انتخابات داریم، 290 نفر نماینده این حوزه‌ها هستند؛ البته تعدادی از حوزه‌ها تک نماینده هستند و در حوزه انتخابیه تهران 30 نماینده وجود دارد.

 از هشت روز قبل از انتخابات تا روز سکوت، تبلیغات آزاد است

عرف با تأکید بر اینکه تا روز قبل اخذ رأی، نامزدها زمان تبلیغات دارند، گفت: نام‌نویسی از داوطلبان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از فردا (۱۰ آذر ماه ) آغاز می‌شود و از هشت روز قبل از انتخابات تا روز سکوت، یعنی روز قبل از برگزاری انتخابات، تبلیغات آزاد است و تبلیغات غیر از این زمان، تبلیغات زود هنگام تلقی می‌شود.

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: امسال طوری برنامه‌ریزی کردیم که کسانی که قرار است ثبت نام کنند حداقل مدرک فوق لیسانس خود را همراه داشته باشند.

26 درصد داوطلبان احتمالی اصلاح‌طلب و 33 درصد اصولگرا هستند

عرف افزود: قانون جامع انتخابات قطعاً به این دوره نمی‌رسد. 

معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه فرمانداران کل کشور تا پایان آبان، اسامی حدود هفت هزار نفر از افرادی که احتمال حضورشان در انتخابات مجلس زیاد است را برای وزارت کشور ارسال کرده‌اند، درباره گرایش سیاسی این افراد گفت: از این تعداد 26 درصد اصلاح‌طلب، 33 درصد اصولگرا و 40 درصد مستقل هستند.

رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه همه ما ملزم هستیم قانون را رعایت کنیم، تأکید کرد: پیشنهاد ما این است که نگاه انبساطی به تأیید صلاحیت ها وجود داشته باشد. چهار مرجع مصرح در قانون انتخابات باید مبنای بررسی صلاحیت افراد قرار گیرد و مرجع دیگری اظهارنظر نکند.

عرف درباره تأمین امنیت انتخابات گفت: در کنار ستاد انتخابات کشور ستاد امنیت انتخابات به ریاست معاون امنیتی وزارت کشور تشکیل می‌شود. 

معاون سیاسی وزیر کشور اظهار کرد: غفلت از انسجام ملی خطای استراتژیک است. نزاع و یقه گیری و انداختن بار مسئولیت به گردن دیگری کار درستی نیست.

133/118

بیشتر بخوانید:

پخش زنده اولین نشست خبری رئیس ستاد انتخابات کشور از خبرگزاری "ایران پرس"