دوازدهمین نشست سران پارک های علم و فناوری عضو انجمن آسیایی پارک های علمی (ASPA) به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در باغ موزه نگارستان آغاز به کار کرد.

به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، دوازدهمین نشست سران پارک های علم و فناوری عضو آسیا امروز سه شنبه با حضور دکتر «وحید احمدی» معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس، مدیرکل و برخی اعضای خارجی و ایرانی این انجمن آسیایی و ناظران اروپایی آسپا از روسیه و آلمان برگزار شد.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان میزبان، تبادل تجربه و اطلاعات میان پارک های علم و فناوری کشورهای آسیایی و برنامه ریزی برای توسعه فعالیت ها و همکاری های مشترک را مهم ترین هدف برگزاری این نشست عنوان کرد.

دکتر «محمدجعفر صدیق» افزود، بدون تبادل تجربه، هم ما و هم دیگر کشورهای عضو باید با صرف هزینه های سنگین و سعی و خطا به دانش و فناوری های جدید و کاربردی دست پیدا کنیم و برپایی این نشست، فرصت بسیار مناسبی برای اشتراک دیدگاه ها و تجربه های موفق به شمار می آید.

وی همچنین در حاشیه این نشست در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، توسعه پارک ها و مراکز رشد علمی و فناوری دانشگاهی در کشور را یک ضرورت اساسی برشمرد و گفت، توسعه پارک های علم و فناوری در کشور ما از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان آغاز شد و درحالیکه در برنامه چهارم توسعه باید گسترش می یافت عملا متوقف ماند و انجام نشد.

صدیق با بیان اینکه پارک های مستقل در دولت های نهم و دهم، فقط در سطح استانهای کشور تکثیر شدند، افزود، این درحالیست که ظرفیت اصلی برای توسعه شرکت های دانش بنیان نوپا در دانشگاه ها قرار دارند و ارتقا و تقویت پارک های علمی و فناوری دانشگاهی، زمینه ساز فعالیت بهتر پارک های مستقل است.

وی خاطرنشان کرد، توجه به پارک های علمی و فناوری مستقل بدون توسعه پارک ها و مراکز رشد دانشگاهی، مانند این است که در کشور، دانشگاه ایجاد کنیم بدون اینکه دبیرستان داشته باشیم.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ادامه داد، فلسفه وجودی پارک های علم و فناوری دانشگاهی این است که دانشجویان در دوران تحصیل که فرصت کافی دارند برای ورود به بازار کار آماده شوند و از ظرفیت های کارآفرینی این پارک ها استفاده کنند وگرنه بعد از فارغ التحصیلی، زمان کمی برای آنها وجود دارد و نمی توان انتظار داشت که در پارک های مستقل، آموزش های لازم را فرا گیرند.

نگاهی به پارک های علمی (ASPA)

ASPA یک سازمان غیر دولتی بین المللی است که از سال 1997 در ژاپن با هدف دستیابی به توسعه مشترک در زمینه های علمی، فناوری، صنعتی و اقتصادی در منطقه آسیا تاسیس شده است.

این انجمن آسیایی در تلاش است با ارائه یک الگوی جدید برای صنعت آسیا و ایجاد اتفاق نظر اقتصادی در آسیا با گردهم آوردن سازمانهای نوآورانه، شرکت ها و افراد با یکدیگر، به توسعه صنعتی و اقتصادی در جوامع کشورهای عضو کمک کند.

دستیابی به این اهداف از طریق برنامه هایی همچون برگزاری رویدادهای بین المللی که می تواند تبادل تجربه و دانش، اجرای پروژه های مختلف و به اشتراک گذاری منابع صنعتی و اقتصادی به صورت شبکه ای به همراه داشته باشد، دنبال می شود.

جمهوری اسلامی ایران پیش از این در سالهای 1390 در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و 1393 در پارک علم و فناوری دانشگاه شیراز، میزبان کنفرانس بین المللی پارک های علم و فناوری آسیا بوده است.116/111

بیشتر بخوانید:

پیش بینی دستیابی ایران به رتبه چهارم تولید علم نانو دنیا

سیر صعودی افزایش تولید علم در ایران

دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در حوزه علم و تکنولوژی/ ویدئو