ایران پرس: رزمایش بزرگ اقتدار نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه عمومی ارس در شمال استان‌های آذربایجان ‌شرقی و اردبیل ایران آغاز شده است.

برگزاری این رزمایش بزرگ در راستای اجرای ماموریت های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مطابق با تقویم سالانه رزمایش های نیروی زمینی سپاه و به منظور ارتقای آمادگی رزمی نیروهای نظامی، در دستور کار قرار گرفته است.

در همین ارتباط، سردار سرتیپ «محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد: "عملیات هلی‌برن چتربازی، عملیات تاخت شبانه، عملیات رزمی بالگردها، عملیات پهپادهای رزمی و انتحاری و همچنین احداث پل بر روی رودخانه ارس، تصرف و کنترل جاده‌های مواصلاتی و تصرف ارتفاعات و تخریب هجومی از بخش‌های مختلف این رزمایش خواهند بود." 

این مقام بلندپایه نظامی جمهوری اسلامی ایران در عین حال تصریح کرد: "پیام این رزمایش برای کشورهای همسایه صلح و دوستی و تحکیم امنیت پایدار و برای دشمنان اعلام آمادگی نیروی زمینی سپاه در کنار سایر نیروهای مسلح به منظور دفاع از مرزهای کشور و دادن پاسخ قاطعانه به هرگونه تهدید علیه ایران زمین است."

اظهارات سردار سرتیپ محمد پاکپور نشان می دهد که نیروهای نظامی ایران در چارچوب سیاست های داخلی و  منطقه ای، همواره موضوع تامین امنیت و حفظ صلح را در اولویت هر گونه تحرکات نظامی قرار می دهند.

ناگفته نماند که نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (نزسا) یکی از پنج نیروی زیر مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که با در اختیار داشتن بیش از صد هزار نیروی فعال، پیکره اصلی این نهاد انقلابی را تشکیل می‌دهد.

با اجرای مراحل گوناگون رزمایش جاری نیروی زمینی سپاه پاسداران در مرزهای شمال غربی ایران، یکی از تمرینات عملیاتی این نیروها در محدوده رود ارس شکل خواهد گرفت.

یکی از ویژگی های مهم و اجرایی رزمایش جاری نیروی زمینی سپاه در محدوده رود ارس، مانند دیگر موارد برگزاری رزمایش های نظامی ایران، مشارکت دادن نیروهای مردمی و بسیج و نیروهای مرزبانی است.

بدیهی است که تمرکز بر مشارکت مردمی به منظور تامین امنیت پایدار با هدف مردمی کردن امنیت در دستور کار قرار می گیرد. به همین دلیل است که برگزاری رزمایش های نظامی درمحدوده مرزهای شمال غربی ایران زمین، از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود.

در این ارتباط، تردیدی وجود ندارد که برخی از نیروهای بیگانه با کمک های دولت های سلطه گر غربی، به منظور ضربه زدن و آسیب رساندن به مرزهای ایران دست به کار شده اند.

بنابراین رزمایش نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شرایطی برگزار شده است که پس از پایان مناقشه قره باغ و امضای توافقنامه ده ماده ای نیمه شب نهم نوامبر سال 2020 میلادی میان رئیس جمهوری آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان با میانجیگری رئیس جمهوری روسیه، مقام های دولت «الهام علی اف» بنابه توصیه های بیگانگان، اصرار زیادی بر دریافت دالانی از مناطق جنوبی ارمنستان تا مرزهای این کشور به جمهوری خودمختار نخجوان درخواست کرده اند.

این در خواست پیش از این از سوی مقام های ترکیه مطرح می شده است. بدیهی است که واگذاری چنین دالانی به جمهوری آذربایجان، مرزهای ایران با ارمنستان، احداث جاده ترنزیتی ایران به گرجستان و روسیه و دریای سیاه از طریق ارمنستان را از دور رقابت خارج می سازد.

این رویداد تلخ می تواند هم به نابودی و تجزیه ارمنستان منجر شود و هم ایران را از یک مسیر ترانزیتی پر سود و تاثیرگذار، بی نصیب سازد. به همین دلیل، تهران بارها بر مخالفت با تغییرات ژئوپلتیکی در منطقه تاکید کرده است.

جدا از تلاش های مربوط به تغییرات ژئوپلتیکی در مرزهای شمالی ایران که با توطئه های بیگانگان دردستور کار قرار گرفته است، اخیرا پس از تعطیلی دفتر آژانس یهود (سوخنوت) مسئولان رژیم صهیونیستی تصمیم گرفتند دفتر این آژانس را ازمسکو به باکو انتقال دهند.

دراین زمینه، یک واقعیت غیرقابل انکار این است که رهبران دولت باکو زمانی از جمهوری مستقل آذربایجان سخن به میان می آوردند که اکنون برخی از تصمیمات مربوط به دولت الهام علی اف از سوی مقام های ترکیه و برخی نیز از سوی مقام های رژیم نژادپرست اسرائیل به رسانه ها اعلام می شود.

در همین ارتباط، «عارف شاهمارلی» با نام قبلی «عاراف محمداف» سفیر پیشین جمهوری آذربایجان در اتحادیه اروپا - که به جمع مخالفان دولت الهام علی اف پیوسته است - گفته است: "با انتقال دفتر فعالیت های سازمان صهیونیستی سوخنوت در جامعه مشترک المنافع به باکو، از این پس شرایط حضور برای یهودیانی که روسیه را ترک می کنند، بیش از پیش در جمهوری آذربایجان فراهم خواهد شد."  

انتقال دفتر سوخنوت ازمسکو به باکو به معنای آن است که تصمیم گیری ها مهم از اختیار دولت الهام علی اف خارج شده و به بیگانگان واگذار شده است. در حقیقت، اسرائیل با انتقال دفتر مرکزی سوخنوت به اراضی جمهوری آذربایجان، فرصتی پیدا کرده است تا در محدوده مرزهای ایران، به عملیات خرابکاری اقدام کند.

در حالی که دولت الهام علی اف درطول دهه های گذشته، ده ها قرارداد امنیتی با ایران امضا کرده است. دراین قراردادها، ایران و جمهوری آذربایجان متعهد شده اند به طرف های ثالث به منظور ضربه زدن به طرف مقابل، جلوگیری کنند. به هر حال، این حقیقت را نباید نادیده گرفت که ماجراجویی های رژیم صهیونیستی در اراضی جمهوری آذربایجان، در نهایت به زیان دولت و مردم تنها کشور مسلمان در قفقاز جنوبی منجر خواهد شد. 

با توجه به رویدادهای اخیر، بدون شک، رزمایش نیروی زمینی سپاه در مرزهای شمال غربی ایران، می تواند بخش بسیار کوچکی از توانمندی های نظامی ایران را به طرف های توسعه طلب و ماجراجو یادآوری کند که نباید یک دولت بزرگ و ملتی با تاریخ و فرهنگ بسیار دیرینه را به زحمت بیندازند و اگر چنین کنند، نابودی خود را عمدا رقم خواهند زد.

نویسنده: محمدعلی طالبی

117