آمریکا و کره جنوبی بزرگترین رزمایش مشترک نظامی خود را با عنوان «اولچی فریدام گاردین»، در میان اعتراضات شدید کره شمالی آغاز کردند.

به گزارش ایران پرس، این رزمایش تا پایان ماه جاری میلادی با مشارکت هزاران نیروی نظامی از دو کشور در منطقه شبه جزیره کره ادامه خواهد داشت.

بیش از سه هزار و 200 نظامی آمریکایی از بیرون از شبه جزیره کره به این رزمایش شبیه سازی ملحق می شوند که سابقه آن به سال 1976 میلادی باز می گردد.

رزمایش «اولچی فریدام گاردین» که «یو اف جی» نیز خوانده می شود این بار با 17 هزار و 500 نظامی آمریکایی و 50 هزار نظامی کره ای انجام خواهد شد در حالی که سال گذشته 25 هزار نیروی نظامی آمریکایی در این رزمایش حضور داشتند.

دهها هزار نفر از نظامیان دو کشور در رزمایشی شرکت می کنند که کره شمالی آن را یک تهدید بزرگ دانسته و هشدار داده است کره و آمریکا منطقه را به سمت جنگ می برند.

واشنگتن و سئول اعلام کرده اند که مخالفت های کره شمالی برایشان مهم نیست و طبق برنامه تمرینات نظامی را دنبال خواهند کرد.

این در حالی است که خبرگزاری یونهاپ امروز دوشنبه به نقل از «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا نوشت که کاهش نیروهای نظامی این کشور در رزمایش مشترک با کره جنوبی هیچ ارتباطی به تنش های اخیر شبه جزیره کره ندارد.

او گفت که کم شدن تعداد نیروهای این کشور بر اساس نیاز به تعداد نیروهای کمتر صورت گرفته است و منازعات لفظی این کشور با پیونگ یانگ در این موضوع دخیل نیست.

در حال حاضر کره شمالی و جنوبی در مرزهای خود با تنش های کم سابقه ای روبرو هستند و کره شمالی برای هشدار به آمریکا و تحریکات نظامی این کشور دو فروند موشک قاره پیمای بالستیک در ماه گذشته پرتاب کرده است.

از سوی دیگر خبرگزاری یونهاپ از کره جنوبی پیشتر اعلام کرده بود که آمریکا 2 ناوهواپیمابر خود را نیز به رزمایش اعزام خواهد کرد.

وزارت دفاع کره جنوبی نیز امروز هشدار داد که چنانچه کره شمالی دست به اقدامی نادرست و تحریک کننده بزند این کشور و متحدانش با قدرت به آن پاسخ خواهند داد.

کابوس جنگ هسته ای کره شمالی و آمریکا

کره شمالی به آمریکا درباره آغاز جنگ هسته ای هشدار داد.

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، کره شمالی هشدار داد، برگزاری رزمایش های مشترک بین آمریکا و کره جنوبی می تواند به آغاز جنگ هسته ای کنترل ناپذیری منجر شود.

کره شمالی تصریح کرد، برگزاری رزمایش مشترک بین آمریکا و کره جنوبی همچنین می تواند باعث حمله شدید کره شمالی به امریکا و در پی آن نابودی این کشور منجر شود.

تهدید حمله به آمریکا از سوی کره شمالی همزمان با رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا در روز دوشنبه، صورت گرفت.

کره شمالی افزود، رزمایش های مشترک کره جنوبی و آمریکا اقدامی نامعقول است که می تواند تبعات جبران ناپذیری داشته باشد.

واشنگتن برگزاری رزمایش مشترک با کره جنوبی را اقدامی دفاعی می داند اما کره شمالی برگزاری چنین رزمایش هایی را عملیات پیش از جنگ قلمداد کرده است.

کره شمالی همچنین اظهارات مقام های آمریکا درباره رزمایش های هسته ای این کشور برای مقابله با پیونگ یانگ را اقدامی احمقانه خواند.

کره شمالی تصریح کرد، ارتش این کشور می تواند هاوایی یا جزیره گوام آمریکا را هر زمان که اراده کند مورد حمله قرار دهد و واشنگتن نخواهد توانست از حملات ویران کننده پیونگ یانگ جلوگیری کند.

کره شمالی تصریح کرد، مقام های آمریکا توجه داشته باشند که تمامی گزینه ها علیه این کشور از جمله گزینه نهایی (حمله اتمی به آمریکا) روی میز قرار دارد و اقدامات نامعقول آمریکا می تواند به روند نابودی این کشور سرعت ببخشد.

در عین حال، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اعلام کرده است که در صورت انجام هر گونه اقدام غیرهوشمندانه ای از سوی کره شمالی، ارتش آمریکا آماده حمله به آن کشور است.

ترامپ پیشتر نیز به کره شمالی درباره ابراز خشم آمریکا از راه وارد شدن به جنگ در صورت ادامه تهدیدات پیونگ یانگ، هشدار داده بود.

جنگ لفظی بین مقام های آمریکا و کره شمالی با توجه به پیشرفت این کشور در ساخت تسلیحات هسته ای که ظرفیت هدف قرار دادن خاک آمریکا را دارد، تشدید شده است.

چین به عنوان همپیمان اصلی و شریک تجاری کره شمالی خواستار تعلیق برگزاری رزمایش های مشترک سالانه کشورهای آمریکا و کره شمالی در ازای متوقف شدن برنامه هسته ای کره شمالی شده است، اما آمریکا عقب نشینی از موضع خود ضد کره شمالی را رد کرده است.

ژنرال «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کرد، توصیه ارتش به دولت این کشور ادامه یافتن برگزاری رزمایش مشترک بین آمریکا و کره جنوبی است.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تصریح کرد، برگزاری رزمایش مشترک بین این کشور و کره شمالی برای حفظ توانایی دو کشور همپیمان برای دفاع از خود، ضروری است.

دیگر متحدان کره جنوبی از جمله کشورهای استرالیا، بریتانیا، کانادا،کلمبیا، دانمارک، هلند و نیوزیلند نیز از سال جاری در رزمایش مشترک سالانه با کره جنوبی مشارکت خواهند کرد.

رزمایش های مشترک آمریکا و کره جنوبی به زمان حمله نظامیان کره شمالی به کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی با هدف ترور پارک چونگ هی رییس جمهوری این کشور در سال 1968، باز می گردد. 

ترور پارک چونگ هی رییس جمهوری کره جنوبی در سال 1968با کشته شدن اکثریت کماندوهای کره شمالی که ماموریت این ترور را بر عهده داشتند، نافرجام ماند.

پس از پایان جنگ کره (1950-1953)، آمریکا رزمایش هایش را به صورت منظم آغاز کرد، اما پس از ترور نافرجام پارک چونگ هی اقدام به برگزاری رزمایش های مشترک با کره جنوبی کرد.116/112

بیشتر بخوانید:

کره جنوبی: اعتراض کره‌شمالی مانع برگزاری رزمایش با آمریکا نمی‌شود

رزمایش کره جنوبی به بهانه تهدید کره شمالی/ تحلیل

مخالفت روسیه با رزمایش‌های مشترک آمریکا و کره‌جنوبی