سخنگوی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴، گفت: رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ (IMEX ۲۰۲۴) با حضور تعدادی از نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، امیر دریادار دوم «مصطفی تاج الدینی» سخنگوی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ (IMEX ۲۰۲۴) روز شنبه، در نشست خبری این رزمایش که در منطقه یکم دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، اعلام کرد: این رزمایش با محوریت نیروی دریایی راهبردی ارتش و مشارکت نیروی دریایی سپاه پاسداران، دریابانی فراجا و اداره بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران و همچنین کشورهای روسیه، عمان، عربستان سعودی، هندوستان، تایلند، پاکستان، قطر و بنگلادش آغاز شده است.

وی افزود: در این رزمایش مرکب دریایی، تعدادی از نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند به عنوان عضو و ناظر شرکت دارند و تعدادی دیگر نیز با اعزام یگان‌های شناوری در برگزاری رزمایش مشارکت دارند.

سخنگوی رزمایش مرکب دریایی آیونز خاطرنشان کرد: این رزمایش شامل برگزاری جلسات تخصصی و کارگاه‌های انتقال تجارب به ابتکار جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

دریادار دوم تاج الدینی همچنین از برنامه‌ریزی برای انجام تمرینات تخصصی توسط یگان‌های شرکت‌کننده در حین عزیمت به دریا خبر داد و گفت: شناورها و یگان‌های شرکت کننده در رزمایش مرکب دریایی آیونز پس از رسیدن به محدوده تعیین شده، سناریوهای مختلفی از جمله کنترل حریق، عملیات جست‌وجو و نجات و مهار لکه نفتی را اجرا خواهند کرد.

وی یادآور شد: نشست و گردهمایی نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند از سال ۲۰۰۸ به ابتکار نیروی دریایی هندوستان آغاز شده و هدف آن افزایش همکاری‌های دریایی برای مقابله با چالش های امنیتی غیر سنتی و سازمان یافته است.

سخنگوی رزمایش مرکب دریایی آیونز تصریح کرد: نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به همراه نیروی دریایی هندوستان ریاست دو کمیته امنیتی و کمیته اقدامات بشر دوستانه را برعهده دارد.

دریادار دوم تاج الدینی گفت: شعار این رزمایش «با هم برای اقیانوس هند امن و ایمن» طراحی شده و ۱۰ کشور از میان اعضای کشورهای حاشیه اقیانوس هند و کشورهای ناظر در آن شرکت دارند. پیام این رزمایش صلح، دوستی، همدلی و مشارکت جمعی اعلام شده است.

برگزاری نشست توجیهی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴

نشست توجیهی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ با حضور کارکنان ناوگروه‌ها و نمایندگان کشورهای شرکت کننده در این رزمایش به میزبانی منطقه یکم دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بندرعباس برگزار شد.

در این نشست، امیر دریادار دوم جلیل مقدم فرمانده قرارگاه مقدم و ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش گفت: خداوند بزرگ را شاکرم که به بنده و همکارانم این فرصت را داد که در فصل زیبای پاییز، میزبان نیروهای دریایی کشورهای عضو و ناظر اجلاس آیونز به منظور برگزاری یک رزمایش مرکب دریایی باشیم.

وی افزود: هدف از تشکیل این جلسه ایجاد هماهنگی کامل در اجرای سناریوها، سازمان رزم، مراحل اجرا، پشتیبانی، مخابرات، ایمنی و ... است.

دریادار دوم مقدم خاطر نشان کرد: تمرین‌ها سریال‌ها و سناریوهای مختلفی از جمله کمک به کشتی سانحه دیده، انجام اقدامات امدادی و پزشکی، عملیات تجسس و نجات، کنترل و مبارزه با لکه نفتی، برقراری امنیت کشتیرانی و خطوط مواصلاتی و حفظ امنیت دریانوردی در این رزمایش پیش بینی شده که امیدواریم به ارتقاء سطح هماهنگی و مهارت جمعی همه واحدهای نظامی شرکت کننده در این رزمایش بیانجامد.

فرمانده قرارگاه مقدم و ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: امیدواریم در سال‌های آینده شاهد ارتقاء همه جانبه این رزمایش در همه ابعاد آن باشیم و برگزاری بیشتر این تمرینات باعث افزایش محسوس امنیت و ایمنی در اقیانوس مهم هند باشد.

دریادار دوم جلیل مقدم اذعان داشت: از فرمانده نیروی ماموریت و همه شما فرماندهان و مسئولان رزمایش می‌خواهم ضمن هماهنگی کامل در انجام سریال‌ها و تمرینات پیش بینی شده ایمنی را بالاتر و برتر از همه امور در سرلوحه کار خود قرار دهید.

117

بیشتر بخوانید:

استقبال بالگردها و ناوهای ایرانی از ناوگروه‌های‌ حاضر در رزمایش‌ مرکب‌ دریایی آیونز

رزمایش مرکب دریایی آیونز برگزار می‌شود