رهبر کره شمالی هم چنین اعلام کرد که در پی لغو مهلت قانونی مقرر برای انجام گفتگوهای خلع سلاح هسته ای با آمریکا، جهان در آینده ای نزدیک شاهد سلاح جدید و استراتژیک کره شمالی خواهد بود.رهبرکره شمالی با اشاره به انیکه سطح بازدارندگی هسته ای کره شمالی به نگرش و اقدامات آینده آمریکا بستگی داردافزود ، پیونگ یانگ در حال برنامه ریزی سلاح راهبردی جدید است که با استفاده از آن در مقابل آمریکا قرار خواهد گرفت.
در این میان خبرگزاری رسمی کره شمالی نیز در گزارشی اعلام کرد که کیم جونگ اون مهلت قانونی مقرر از سوی پیونگ یانگ برای انجام گفتگوهای خلع سلاح هستهای با آمریکا را لغو کرده است. افزون براین به گفته رهبر کره شمالی در شرایطی که آمریکا به برگزاری رزمایش های خود در منطقه ادامه می دهد، کره شمالی دیگر به ممنوعیت آزمایش بازدارندگی هسته ای و موشک های بالستیک بین قاره ای عمل نخواهد کرد.
نگاهی به سخنان کیم جونگ اول در سال جدید میلادی بیانگر این موضوع که مواضع کره شمالی در قبال آمریکا تغییر کرده ست. درباره تغییر مواضع کره شمالی درقبال آمریکا ذکر چند نکته ضروری است:
نکته اول، به اعتقاد کارشناسان سیاسی، اعلام این موضوع می تواند به منزله نزدیک شدن به پایان دو سال دیپلماسی میان کیم جونگ اون و دونالد ترامپ برای پایان دادن به بحران در شبه جزیره کره باشد.پیونگ یانگ پیشتر به آمریکا هشدار داده بود، در صورتی که آمریکا تا پایان سال 2019 ، کاری برای ازسرگیری مذاکرات نکند، یک «هدیه کریسمس» به واشنگتن خواهد داد.
نکته دوم اینکه، تاکنون سه دور مذاکره میان "دونالد ترامپ "رئیس جمهور امریکا و" کیم جون اون "رهبرکره شمالی در سنگاپور، ویتنام و در مرز دو کره برگزار شده که بعلت عدم پایبندی واشنگتن به تعهداتش در قبال پیونگ یانگ، مذاکرات با شکست مواجه شده است.
به همین دلیل هم است که رهبر کره شمالی در نشست اعضای حزب حاکم این کشور از آن به عنوان «درخواستهای گانگستر مآبانه» یاد می کند. به بیان دیگر مقام های آمریکایی چندین دهه است به کره شمالی تاکید می کنند توقف این برنامه هسته ای نظامی می تواند باعث موفقیت و رشد این کشور شود اما هیچوقت حاضر به دادن مشوق های اقتصادی و امنیتی به این کشور نشده اند.
نکته مهم دیگر در این باره اینکه ،در شرایطی که کره شمالی در نزدیک به دو سال دست از آزمایش های هسته ای و موشک های بالستیک قاره پیما و دور برد کشید، دولت آمریکا بیشترین تحریم ها و فشارهای اقتصادی را علیه این کشور بکار گرفت. اکنون برای کره شمالی روشن شده است که رفتار و عملکرد آمریکا در گفت و گوها سازنده نبوده و این کشور هرگز منافع کره شمالی را در نظر نگرفته است.
افزون بر این، کیم جونگ اون پیش از این خواستار اتخاذ «تدابیر قاطع و تهاجمی» برای تضمین امنیت کره شمالی شده بود. با پان یافتن مهلت آمریکا برای مذاکره، پیام تازه کیم جونگ اون مبنی بر پایان مهلت توقف آزمایشهای هستهای و موشکی بالستیک این کشور، می تواند نشانه از سرگیری آزمایش های هستهای پیونگ یانگ باشد.
در مجموع ترامپ و اون در 20 ماه گذشته، 3 با ر باهم دیدار و گفتگو کردند. کره شمالی در این مدت بسیاری از اقدامات راهبردی را انجام داد و در نتیجه نهایتا تحت همین رایزنی ها برنامه های تسلیحاتی اتمی را متوقف کرد، در عوض آمریکا بجای اینکه مشوق و امتیازی برای این کشور در نظر گیرد تاکید کرده، پیونگ یانگ باید تسلیحات هسته ای اش را نیز تحویل دهد اقدامی که هرگز مورد قبول کره شمالی قرار نگرفت.
افزون بر این پیونگ یانگ می گوید در زمانی که این آزمایش ها را متوقف کرده بود شاهد رزمایش های مختلف از سوی آمریکا و کره جنوبی در منطقه بوده و تحریم ها را نیز تحمل کرده است. البته در این میان، چین و روسیه می گویند که تحریم ها باید کاهش یابد و صلح دایمی در شبه جزیره کره برقرار شود.
کره جنوبی هم به رغم پیروی از سیاست های آمریکا بارها خواستار دادن امتیازاتی به کره شمالی شده است.
با درک همین شرایط است که پیونگ یانگ با پایان یافتن فرصت مذاکره با آمریکا و عدم پایبندی واشنگتن به وعده های خود در مذاکرات در قبال کره شمالی، تصمیم به تغییر رویکرد خود درقبال آمریکا شده است.
به اعتقاد کارشناسان با افزایش تنش روابط میان ایالات متحده و کره شمالی، "اون " آزمایش موشک بالستیک بین قارهای را که قادر به حمل کلاهک هستهای است، تسریع میبخشد.
البته به نوشته روزنامه ایندیپندنت، کشور در حال کار بر روی مواد بازدارنده هستهای جدید است، اما مقیاس آن بستگی به روابط آینده دو کشور دارد. 118
بیشتر بخوانید:
نشست کیم جونگ اون با اعضای حزب حاکم کره شمالی/ تحلیل
"هدیه کریسمس" کره شمالی و ترس و نگرانی آمریکا و متحدانش/ تحلیل