عملیات احداث نیروگاه 300 مگاواتی کارون در شهر دارخوین (Darkhoveyn) استان خوزستان، جنوب غرب ایران آغاز شد.

فناوری هسته‌ ای یکی از فناوری‌ های محوری و پایه است که سهم بزرگی در گسترش فناوری‌ های نو و پیشرفت صنایع نوین دارد.

جمهوری اسلامی ایران نیز با اتکا به توانمندی متخصصان بومی به استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ ای روی آورده و با حسن نیت ثابت کرده است که هدفی جز استفاده صلح‌آمیز و صنعتی از این انرژی ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، عملیات احداث نیروگاه 300 مگاواتی ‌کارون با حضور محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، معاونان سازمان انرژی اتمی‌ و جمعی از مدیران ارشد صنعت هسته‌ای ایران امروز شنبه در شهر دارخوین استان خوزستان آغاز شد.

نیروگاه اتمی کارون از نوع آب سبک تحت فشار (PWR) با ظرفیت تولید برق 300 مگاوات در زمینی به‌ مساحت تقریبی 50 هکتار در مجاورت رود کارون و نزدیک شهر دارخوین احداث خواهد شد.

نیروگاه‌ های آب سبک تحت فشار، رایج‌ترین نیروگاه‌های اتمی در سطح جهان هستند که از آب سبک به‌ عنوان خنک‌کننده و کندکننده بهره می‌گیرند و سوخت این نوع راکتورها از نوع اکسید اورانیوم و با غنای حدود 4 درصد است.

احداث این نیروگاه در راستای مأموریت سازمان انرژی اتمی ایران برای تولید برق هسته‌ ای از طریق احداث نیروگاه‌های اتمی بومی است و زمان تقریبی اجرای این طرح 8 سال پیش‌بینی شده است که با استفاده از حداکثر توانمندی داخلی کشور در حوزه‌ های طراحی، تأمین تجهیزات و احداث نیروگاه‌های اتمی اجرا می‌شود و به‌ بهره‌برداری می‌ رسد.

برآورد مالی اجرای این طرح حدود 2 میلیارد دلار است و از جمله مزایای احداث و بهره‌برداری از این پروژه می‌توان به تأمین برق منطقه اشاره کرد.

گفتنی است به‌ منظور اجرای عملیات احداث نیروگاه اتمی کارون شرکت‌های ایرانی نسبت به ساخت تجهیزات مکانیکی ثابت نیروگاه و همچنین طراحی و ساخت پمپ‌های خنک‌کننده مدار اول و ایمنی نیروگاه اقدام خواهند کرد.

115