تهران- ایران پرس: فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی «فخرا» با حضور وزیران بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با تزریق به سردار «اله ورن» رئیس اداره کل بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در فاز سوم کارآزمایی بالینی، واکسن فخرا به 40 هزار نفر از داوطلبان تزریق خمی شود.

به گفته سردار اله ورن رئیس اداره کل بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع، فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن فخرا پس از سه ماه به پایان می رسد و امیدواریم به زودی با انجام بخشی از کارآزمایی فاز سه مجوز اضطراری واکسن فخرا را از سازمان غذا و دارو دریافت و واکسن های تولیدی را تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد که وارد سبد واکسیناسیون کشور شوند.

در فاز اول کارآزمایی بالینی این واکسن که در 26 اسفند 1399 آغاز شد، 135 نفر واکسینه شدند؛ در فاز دوم هم که در هشتم خرداد 1400 انجام شد، واکسن به 500 نفر از هموطنان تزریق شد.

 در این مراسم جمعی از مدیران ارشد وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم حضور داشتند.

وزیر دفاع: با تلاش های شهید فخری زاده و همکارانش تولید واکسن فخرا به ثمر نشست

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: کار تحقیقاتی و مبارزه با ویروس کرونا از سال 1398 با تلاش های شهید فخری زاده و همکاران ایشان آغاز شد و امروز به مرحله تولید و تزریق رسیده است.

امیر سرتیپ «محمدرضا قرائی آشتیانی» در مراسم آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی و صدور مجور مصرف اضطراری واکسن ایرانی فخرا با تشکر از حمایت های وزرت بهداشت گفت: نیروهای مسلح و وزارت دفاع ایران در راستای ماموریت های ذاتی که دارند در جهت مواجهه با تهدیدات به ویژه توسعه سلامت دفاعی و پدافند زیستی گام های خوبی را برداشتند.

وی افزود: وزارت دفاع در زمینه توسعه پدافند زیستی که کشور‌ها را تهدید خواهد کرد اقدامات درخشانی انجام داده و تولید واکسن فخرا در راستای همین موضوع بوده است.

وزیر بهداشت: «فخرا» یکی از واکسن‌های باکیفیت بالا و موثر است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:‌ فخرا یکی از واکسن های باکیفیت بالا و موثر است.

«بهرام عین اللهی» نیز در حاشیه آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی «فخرا» تصریح کرد: در مساله کرونا، سلامت مردم عمدتا با واکسیناسیون صاینت می شود و در همه دنیا و مطالعات ثابت شده است تنها راهی که می توان با ویروس ها مقابله کرد، واکسیناسیون است.

وزیر بهداشت افزود: در این برهه زمانی به دلیل ضرورتی که داریم و می خواهیم سریع تر مردم را واکسینه کنیم، مجبور به واردات واکسن هستیم و با واردات فراوانی که انجام دادیم به سرعت واکسیناسیون در کشور در حال انجام است.

عین اللهی خاطرنشان کرد: همزمان تولیدات داخلی در پنج مرکز انسیتو پاستور، رازی، سیناژن، برکت و به ویژه مرکز تولید واکسن فخرا، این اطمینان را به ما می دهد که در آینده این تولید انبوه واکسن ها را به مرحله اجرایی برسانیم.

وی با تاکید بر اینکه اطمینان می دهم واکسن فخرا یکی از واکسن های خوب و با کیفیت بسیار بالاست، تصریح کرد: همکاران ما در معاونت غذا و دارو با دلسوزی ویژه ای به صورت شبانه روزی در مراکز تولید واکسن ها به کنترل کیفی محصول می پردازند.

117

بیشتر بخوانید:

مشارکت آستان قدس رضوی با وزارت دفاع برای تولید واکسن کرونا «فخرا»