مذاکره بنگلادش با میانمار درباره بازگشت بیش از نیم میلیون نفر از اقلیت مسلمانان روهینگیایی میانمار به کشورشان آغاز شد.

به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، «شیخ حسینه واجد» نخست وزیر بنگلادش خواستار پایان دادن به خشونت ها در میانمار و ایجاد مناطق امن در این کشور برای بازگشت مسلمانان روهینگیا شده است.

وی همچنین از سازمان ملل خواسته است تا به میانمار کمیته حقیت یاب اعزام کند و از میانمار نیز خواسته تا به توصیه های تیمی که به ریاست «کوفی عنان» دبیر کل سابق سازمان ملل برای حل مشکلات در منطقه راخین تشکیل شده بود، عمل کند.

یک مقام وزارت امور خارجه بنگلادش اعلام کرد، مقامات این کشور در مذاکرات امروز بر پیشنهاداتی که در مذاکرات با یک مقام دولتی میانمار در داکا مطرح شده بود، از جمله بازگشت پایدار آوارگان تمرکز خواهند کرد.

وی با این حال افزود، ما فکر نمی کنیم این بحران یک شبه حل وفصل شود.

سازمان ملل فرار 507 هزار مسلمان روهینگیایی را از 25 اوت از میانمار به بنگلادش، سریع ترین بحران اضطراری آوارگان در جهان لقب داده است و مقامات میانمار را به پاکسازی قومی بر ضد اقلیت مسلمان این کشور متهم می کند. 

بحران ضد بشری مسلمانان روهینگیا

بنابرگزارش های اعلام شده، در پی حملات 25 اوت ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین در غرب این کشور بیش از شش هزار نفر کشته، هشت هزار نفر زخمی و سیصد هزار نفر نیز به بنگلادش پناهنده شده اند  و این موضوع بحران انسانی را در پی داشته است. 

بیش از یک میلیون مسلمان در میانمار زندگی می‌کنند، اما دولت این کشور از دادن حق شهروندی به آنان خودداری می‌کند.

کشتار بی رحمانه مردم مسلمانان میانمار ازسوی دولت و بودائیان این کشور  با موجی از خشم و اعتراض‌ در کشورهای مختلف جهان رو به رو شده است.

دیدبان حقوق بشر از میانمار خواسته است به ناظران مستقل اجازه دهد وارد استان راخین شوند.

استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است. 

یک میلیون مسلمان روهینگیا ازحقوق شهروندی در میانمار محروم هستند.

سازمان عفو بین‌الملل نیز در گزارشی انتقادگونه هشدار داد: دولت تایلند به عنوان همسایه میانمار نباید نسبت به خشونت‌هایی که در راخین اتفاق می‌افتد، بی‌اعتنا باشد و باید به تامین امنیت و حفاظت از آوارگان روهینگیایی بپردازد.116/110

بیشتر بخوانید:

استقبال دولت میانمار از پیشنهاد «کوفی عنان»

سفر کوفی عنان به میانمار برای بررسی عوامل کشتار مسلمانان روهینگیا

درخواست بنگلادش از سازمان ملل برای کمک به مسلمانان میانمار/ تحلیل