نخستین مرحله از اخراج پناهجویان آواره از خاک یونان به ترکیه آغاز شد.

به گزارش ایران پرس ؛ بنابر توافق جنجال برانگیز اتحادیه اروپا و ترکیه، نخستین مرحله از اخراج پناهجویان آواره از خاک یونان به ترکیه در روز دوشنبه انجام شد.

گروه های مدافع حقوق بشر با ابراز نگرانی از این توافق ، آن را محکوم کردند. آنها از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد خواستند تا به این موضوع رسیدگی و به آن واکنش نشان دهد.

براساس گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل ، نوزده درصد از پناهجویان مستقر در خاک ترکیه در مکان هایی غیر از اردوگاههای آوارگان به سر می برند ، به گونه ای که نیازهای اولیه آنها تامین نمی شود و به ابتدایی ترین سرویس های عمومی دسترسی ندارند.

سازمان عفو بین الملل هم با ابراز نگرانی از این موضوع ، اعلام آمادگی ترکیه برای پذیرش پناهجویان از یونان را زیر سوال برده است.

یک مقام سازمان عفو بین الملل در گفتگو با پرس تی وی گفت: به رغم حسن نیت ترکیه در پذیرش پناهجویان و اعلام آمادگی برای میزبانی از آنها باید گفت این کشور ، در ارائه خدمات به آنان چندان مثبت ظاهر نشده است.

وی تصریح کرد ، در اردوگاه های ترکیه ، کودکانی زندگی می کنند که از آموزش و سایر خدمات اولیه کاملا محرومند و این مایه نگرانی است.

این مقام سازمان عفو بین الملل ، افزود ، کودکانی که اغلب ، پدر و مادر ندارند ، از آموزش محرومند و حتی به آنها خدمات بهداشتی ارائه نمی شود ، خانواده‌هایی نیز در ترکیه هستند که حتی نمی توانند زیر یک سقف زندگی کنند و این موضوع بسیار پیچیده و دشواری است.

از سوی دیگر ، مردم خشمگین و مدافعان حقوق بشر در ترکیه با برگزاری تظاهراتی، از موضوع اخراج پناهجویان از یونان به ترکیه ابراز نگرانی کردند.

براساس این گزارش ، بیشتر آوارگانی که روز دوشنبه از یونان به ترکیه بازگردانده شدند از اتباع پاکستان و افغانستان هستند.

براساس توافق اتحادیه اروپا و ترکیه ، آنکارا باید روند ورود پناهجویان به اروپا را متوقف کند و همه آوارگانی که یونان آنها را واجد شرایط کسب پناهندگی نمی داند، بپذیرد.

گروههای مدافع حقوق بشر و مخالفان این توافق همچنین گفته اند که این توافق ، خود ریشه بسیاری از مشکلات است و تا زمانی که تروریسم در سوریه و فعالیت های تروریستی ادامه دارد ، از بار مشکلات آوارگان کاسته نخواهد شد.