ایران پرس- ولادیمیر پوتین که در 18 مارس 2017 در هفتمین انتخابات ریاست جمهوری روسیه به پیروزی رسید؛ امروز (دوشنبه هفتم ماه مه) برای چهارمین بار سوگند ریاست جمهوری یاد کرد.

پوتین در مارس 2018 با ثبت بهترین نتیجه چهار دوره رقابت در انتخابات ریاست جمهوری با کسب 6 /76 درصد آرا از میان 72 میلیون رای داده شده، باردیگر رییس جمهوری روسیه شد.

پوتین از سال 2000 که به عنوان رئیس جمهوری روسیه روی کار آمد تلاش همه جانبه ای را برای بازسازی این کشور پهناور که بعد از فروپاشی شوروی به عنوان جانشین آن در عرصه جهانی ظاهر شده بود آغاز کرد. 

ویژگی های فردی، شخصیتی، رفتاری و عملگرایی پوتین، وی را به موفقیتهای زیادی درعرصه داخلی و خارجی رسانده است.  

پوتین برای غربی ها یکی از همان رهبران شوروی سابق است که تمام و کمال ضد غرب بودند

 

در دهه 1990 روسیه بعد از فروپاشی شوروی با مشکلات زیاد داخلی و خارجی مواجه بود، اما پوتین به عنوان یک رئیس جمهوری اقتدارگرا موفق به سر و سامان دادن به وضعیت نابسامان این کشور شد.

وی قادر به برقراری ثبات سیاسی و امنیت و پایان هرج و مرج در روسیه شد که برای مردم این کشور بسیار مهم است.

افزایش بهای نفت در دهه اول قرن بیست و یکم نیز از دلایل مهم بازسازی اقتصاد روسیه و به تبع آن بازسازی و ارتقای قدرت نظامی این کشور بود. در عین حال پوتین در چارچوب اورآسیا گرایی با ترویج ملی گرایی روسی، در عرصه خارجی نیزتلاش کرد تا وزن و جایگاهی که قبلا شوروی از آن برخوردار بود را برای روسیه به دست آورد.

برنامه پوتین برای دوره جدید ریاست جمهوری خود که تا سال 2024 به طول خواهد انجامید، بازسازی و تقویت اقتصاد، تقویت شالوده های اجتماعی و فرهنگی، تقویت توانمندی نظامی و دفاعی و تلاش برای ایفای نقش تاثیر گذار روسیه در عرصه بین المللی است.

با این حال روسیه با چالش های بزرگ داخلی و خارجی نیز مواجه است.

مهمترین چالش داخلی روسیه فساد و ناکارآمدی نظام بوروکراتیک است، بنابراین احتمالا پوتین با تغییر برخی از مقامات ارشد دولتی، برای حل موثر این معضل دیرینه تلاش خواهد کرد.

معضل دیگر روسیه مشکلات اقتصادی ناشی از کاهش شدید بهای نفت و نیز تحریم های گسترده غرب علیه این کشور از جمله تحریم های گسترده واشنگتن علیه مسکو در چارچوب قانون "کاتسا" است.

هر چند که برخی معضلات ساختاری در اقتصاد روسیه نیز به تشدید این عوامل کمک کرده است.

"الکسی موخین" Alexey Mukhin تحلیلگر سیاسی روسی معتقد است که طراحان تحریم های جدید ضد روسیه در امریکا اشتباه بزرگی را مرتکب شده اند؛ چرا که در تدوین این تحریم ها به هیچ عنوان نگرانی های روسیه در نظر گرفته نشده است.

ناتو به عنوان سازمانی که به دنبال گسترش نفوذ خود است همیشه برای پوتین درگیری ذهنی بوده است

 

در بعد خارجی مهم ترین تهدیدات علیه روسیه، اقدامات خصمانه غرب در قالب گسترش ناتو به سوی شرق است که با هدف دربرگیری این کشور با شدت جریان دارد.

سیاست ها و اقدامات پوتین هیچگاه به مذاق غربی ها و به ویژه آمریکایی ها خوش نیامده است. پوتین به مقابله با اقدامات سلطه گرانه غرب پرداخته که مصداق بارز آن تقابل و رویارویی با ناتو در شرق اروپا پس از بحران اوکراین و مقابله با غرب به ویژه آمریکا در عرصه سوریه با حضور نظامی پر رنگ در این کشور جنگ زده است.

ضمن اینکه غرب تلاش می کند تا در مناطق نفوذ سنتی روسیه حضور پر رنگ داشته باشد. سرگئی رکدا Sergey Rekda کارشناس سیاسی روس، معتقد است که مسایل تحریک کننده ای در ناتو مطرح می شود که نشان می دهد این پیمان خیال تنش زدایی با روسیه را ندارد.

از سوی دیگر ادامه تحریم روسیه از سوی آمریکا و شرکای اروپایی آن محدودیت های زیادی را متوجه مسکو کرده که البته روسیه با اتخاذ رویکرد نگاه به شرق سعی در باز تعریف روابط خارجی خود دارد. 

پیش بینی می شود که روند رویارویی روسیه با غرب به ویژه آمریکا روند صعودی گرفته و تنش های دو جانبه افزایش یابد.

نویسنده: سید رضامیرطاهر

137/110

بیشتر بخوانید:

چهارمین سوگند پوتین+ ویدئو

تاکید پوتین بر همراهی غربی ها با تروریست ها/تحلیل