"شینزو آبه" را در این سفر، روسا و مقامات بیش از 80 شرکت کلان اقتصادی ژاپن همراهی می کنند.
بر اساس این گزارش، شماری از مقامات عالی رتبه ژاپن با همکاری سفارت این کشور و با هدف توسعه مناسبات مالی و اقتصادی با کشورهای آفریقایی در نایروبی حضور فعال دارند.
در این نشست راه های گسترش سرمایه گذاری در کشورهای مختلف آفریقایی، افزایش همکاری بین شخصیت های اقتصادی آفریقا و ژاپن مورد بررسی قرار می گیرد.
سرمایه گذاری اقتصادی در حوزه زیرساخت های عمرانی کشورهای عضو قاره آفریقا نیز از موارد گفت و گو در این نشست است.
در حال حاضر، میزان مبادلات اقتصادی ژاپن و آفریقا بالغ بر 25 میلیارد دلار است.
به گفته کارشناسان، نه تنها ژاپن، بلکه بسیاری از قدرت های اقتصادی جهان، مدت هاست که در حال ایجاد بسترهای لازم برای سرمایه گذاری در کشورهای آفریقایی هستند.
داشتن پتانسیل های بالای اقتصادی، وجود معادن عظیم، نیروی کار جوان و ارزان و موقعیت جغرافیایی خوب از جمله پتانسیل های آفریقا برای سرمایه گذاری است.
اگر چه کشورهای استعمارگر از جمله فرانسه، انگلیس و در دهه های اخیر آمریکا همواره با سلطه گری درصدد بهره برداری از منابع بالقوه و بالفعل کشورها آفریقایی در راستای تامین منافع و گسترش حضور خود بودند، اما آغاز نهضت های آزادی خواهانه و در پی آن مبارزه با کشورهای استعمارگر از سوی بسیاری از کشورهای این قاره سبب شد تا در دهه های اخیر روند سیاسی و شرایط اقتصادی و اجتماعی در بسیاری از کشورهای آفریقایی تغییر نماید.
ایجاد نظام های سیاسی دموکراتیک، گسترش مراکز تحصیلی و تحولات اقتصادی سبب شده که در دهه های اخیر شرایط در آفریقا تغییر کند و بسیاری از کشورهای جهان به ویژه کشورهایی با اقتصاد های نوظهور چون چین در پی سرمایه گذاری در این قاره باشند.
علاوه بر این کشورها، کشورهایی چون فرانسه، انگلیس و آمریکا نیز با تغییر سیاست های خود، قالبی جدید برای ادامه سیاست های استعماری در آفریقا تعریف کرده و با عناوین مختلفی چون کمک به برقراری دموکراسی و در بخش های اقتصادی در قالب اهدای وام های بلند مدت و دیگر امتیازات، حضور خود را استحکام بخشیده اند.
علیرغم این شرایط، اما هنوز بسیاری از کشورهای آفریقایی با مشکلات متعددی مواجه اند.
اگر چه بسیاری از آنها نظام سیاسی دموکراتیک را پذیرفته و با برگزاری انتخابات متعدد در راستای نهادینه کردن آن گام بر می دارند، اما شرایط فرهنگی و زندگی قبیله ای در بسیاری از این کشورها بر این نظام سیاسی تاثیرگذار بوده و عملا مقامات کشورهای آفریقایی بیشتر ژست دموکراتیک گرفته، اما در صحنه عمل انتخاب ها براساس روابط قومی و قبیله ای شکل گرفته است.
از سوی دیگر، بسیاری از مقامات قاره آفریقا با گذشت سال ها همچنان حاضر نیستند، مسند قدرت را ترک کرده و به آرای مردم احترام بگذارند.
وقوع جنگ های قومی و قبیله ای و در پی آن نا امنی، همچنین نبود زیر ساخت های توسعه ای چون جاده و برق سد دیگری بر سر جذب سرمایه گذاری در آفریقا است.
با این حال بسیاری از اقتصاددانان بر این باورند، بخش اعظم اقتصاد جهان در دهه های آتی در دست کشورهای آفریقایی خواهد بود و کشورهای این قاره نقش مهمی در داد و ستدهای جهانی خواهند داشت.
از این رو به نظر می رسد، اکنون رقابتی سخت برای سرمایه گذاری در این قاره بین کشورهای مختلف شروع شده است.
حضور نخست وزیر ژاپن و هیات اقتصادی همراه وی به کنیا را نیز باید در این راستا ارزیابی کرد.