ایران پرس - «زیگمار گابریل» وزیر امور خارجه آلمان با انتقاد از دکترین هسته ای جدید آمریکا موسوم به «بازنگری وضعیت هسته ای» ، برنامه واشنگتن برای تقویت توان هسته ای خود را محکوم کرد و هشدار داد که رقابت جدید تسلیحاتی هسته ای آغاز شده و اروپا باید رهبری تلاش ها برای خلع سلاح هسته ای جهانی را به دست گیرد.

هشدار این مقام ارشد آلمانی با توجه به مفاد این سند راهبردی که بر انجام حمله هسته ای در پاسخ به حمله متعارف گسترده و نیز بر گسترش و تولید تسلیحات هسته ای جدید و سکوهای حمل آنها تاکید کرده، صورت گرفته است.

«کینگستون ریف» کارشناس امریکایی معتقد است؛ این سند خطر استفاده از تسلیحات هسته ای را افزایش می دهد. 

با توجه به اینکه استراتژیست های آمریکایی در این سند خواستار افزایش توانایی هسته ای آمریکا و همچنین «رویکردی منعطف» به بازدارندگی شده و روسیه و چین را بزرگترین تهدیدهای هسته ای پیش روی آمریکا قلمداد کرده اند، لذا با تقابل نظامی واشنگتن و مسکو در عرصه شرق اروپا، اروپایی ها خود را بیش از هر زمان دیگر در معرض یک رویارویی هسته ای در دوره پسا جنگ سرد تلقی می کنند.

به گفته «زیگمار گابریل»؛ همانند دوران جنگ سرد، ما اروپایی‌ها بطور خاص در معرض خطر یک رقابت تسلیحاتی هسته ای جدید قرار داریم و دقیقا به همین علت است که ما در اروپا باید طرحهای جدیدی را برای کنترل تسلیحاتی و خلع سلاح آغاز کنیم. 

آلمان به عنوان یکی از اعضای اصلی ناتو محل استقرار حدود بیست بمب هسته ای آمریکا در پایگاه هوایی «بوشل» است.

احزاب مخالف، سیاستمداران مستقل آلمانی و گروههای ضد جنگ با باقی ماندن تسلیحات هسته‌ای آمریکا در آلمان بشدت مخالفت می کنند. گمان می رفت که با پایان جنگ سرد ،آمریکا مبادرت به خروج تسلیحات هسته ای خود از قاره اروپا خواهد کرد، اما در عمل آمریکا نه تنها بر حفظ زرادخانه هسته ای تاکتیکی خود در اروپا تاکید می ورزد، بلکه طرح های پر هزینه ای برای بهسازی آنها دارد.

در نشست سران ناتو که در مه 2012 در شیکاگو برگزار شد، سران ناتو با طرح آمریکایی ها برای مدرن سازی و جایگزینی بمب های هسته ای آمریکا در اروپا موافقت کردند، چرا که کشورهای ناتو تأکید کردند که سلاح‌های هسته‌ای بخش مهمی از سیاست بازدارندگی ناتو محسوب می شوند و این سلاح‌ها باید کارایی خود را حفظ کنند.

اختلاف نظران رهبران آلمان درباره تسلیحات هسته ای آمریکا 

آمریکا به بهانه حفظ امنیت اروپایی‌ها از جمله آلمانی ها و در واقع برای کنترل و تهدید روسیه و دیگر رقبای خود بر بهسازی و حفظ بمب های هسته ای بی -61 اصرار می ورزد.

آلمان به عنوان یک کشور غیرهسته ای، متعهد است که از هیچ تلاشی در راستای خلع سلاح هسته ای فروگذاری نکند، با این حال، این کشور همچنان یکی از نقاط استقرار تسلیحات هسته ای در اروپا محسوب می شود.

به رغم مخالفت های مردمی با ادامه استقرار تسلیحات هسته ای تاکتیکی آمریکا در آلمان، اما «آنگلا مرکل» خواهان ادامه استقرار آنها در آلمان است.

در مقابل «مارتین شولتس» رهبر حزب سوسیال مسیحی بر خارج کردن تسلیحات اتمی آمریکایی از خاک آلمان تاکید کرده است.

114/110

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

بیشتر بخوانید:

گابریل: راهبرد هسته‌ای جدید آمریکا تهدیدی جدی برای اروپا است

حمایت وزیر خارجه آلمان از خروج تسلیحات هسته ای آمریکا از کشورش/تحلیل

تاکید وزیر خارجه آلمان بر وقوع جنگ سرد دوم/ تحلیل

تقویت نقش تسلیحات هسته ای در راهبرد امنیتی امریکا