تنها ده روز تا پایان هجدهمین ماه تهاجم عربستان سعودی به یمن باقی مانده است.
این جنگ آشکارا با هدف تاثیر گذاری بر تحولات داخلی یمن و ممانعت از به قدرت رسیدن جنبش انصارالله در این کشور آغاز شد.
با گذشت 18 ماه تنها نتیجه این جنگ بروز فاجعه انسانی و از بین رفتن زیرساخت های اقتصادی و اجتماعی یمن است.
علاوه بر کشته و زخمی شدن ده ها هزار یمنی، 9 استان از 22 استان یمن تحت وضعیت اضطراری (مرحله چهار فاجعه انسانی) و 10 استان نیز تحت وضعیت بحرانی (مرحله 3 ) قرار دارند.
دست کم 7 میلیون یمنی معادل 26 درصد جمعیت این کشور در وضعیت اضطراری (مرحله 4) زندگی می کنند که در مقایسه با ژوئن 2015 افزایش 15 درصدی داشته است.
دست کم 7.1 میلیون نفر معادل 26 درصد نیز در مرحله بحرانی (مرحله 3) زندگی می کنند.
ناامنی غذایی مهمترین شاخصه مرحله اضطراری و بحرانی در فاجعه انسانی است.
در واقع، بیش از 52 درصد از جمعیت یمن در مراحل بحرانی و اضطراری فاجعه انسانی قرار دارند.
همین وضعیت نیز سبب شد سازمان ملل متحد و به خصوص اسماعیل ولد الشیخ، نماینده این سازمان در امور یمن بر برگزاری مذاکرات صلح میان گروه های یمنی تاکید کند اما تاکنون مذاکراتی که درباره این بحران از جمله در سوئیس و کویت برگزار شد، نتیجه نداشته است.
مذاکرات در سوئیس در دسامبر 2015 در مدت کوتاه شش روز برگزار شد اما مذاکرات صلح کویت یکصد روز به طول انجامید. نتیجه هر دو مذاکرات صرفا برقراری دو آتش بس ناپایداری بود که هر بار نیز از جانب جنگنده های سعودی نقض شد.
به عبارت دیگر، علت اصلی شکست مذاکرات صلح درباره بحران یمن دارای منشا داخلی نبود بلکه منشا خارجی داشت که کارشکنی عربستان سعودی بود.
در حالی که مذاکرات کویت در اول اوت 2016 رسماً با شکست مواجه شد، جنبش انصارالله و حزب کنگره مردمی یمن، شورای عالی سیاسی این کشور را تشکیل داده و رسما جایگزین ریاست جمهوری یمن کردند.
شورای عالی سیاسی یمن که مورد مخالفت عربستان سعودی و آمریکا قرار دارد، برای حضور در دور جدید مذاکراتی که نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد تلاش می کند زمینه برگزاری آن را فراهم کند و هنوز زمان و مکان آن نیز مشخص نیست، اعلام آمادگی کرد.
با این حال، شورای عالی سیاسی یمن خواستار توقف تجاوز عربستان به یمن و برداشته شدن تحریم ها از جمله منع پروازهای غیرنظامی شرکت های هواپیمایی شدند.
این خواسته های شورای عالی سیاسی یمن نیز بیانگر این است که این شورا، کارشکنی های عربستان سعودی را عامل اصلی ناکامی گروه های یمنی برای دستیابی به نتیجه سازنده در مذاکرات صلح می داند.