در این نشست از ۱۵ عضو شورای امنیت، ۱۲ عضو به این قطعنامه رای مثبت دادند؛ بریتانیا و سوئیس رای ممتنع دادند و آمریکا با رای منفی خود این قطعنامه را وتو کرد؛بدین ترتیب عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد باز هم با مانع آمریکا روبه رو شد. مساله عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد و تحقق آن به منزله کابوسی برای تل آویو است از این رو همواره با مخالفت شدید رژیم صهیونیستی و حامی اصلی آن یعنی آمریکا روبرو شده است. در واقع عملی شدن این امر می تواند گامی بزرگ برای تحقق تشکیل کشور فلسطینی محسوب شود. مساله ای که اکنون با توجه به روی کار بودن یکی از افراطی ترین کابینه های رژیم صهیونیستی ، به منزله ضربه ای سخت به کیان رژیم صهیونیستی است.
«جلعاد اردان»، نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل با هراس از تحقق این امر مدعی شده است که اقدامات فلسطین برای عضویت دائم در سازمان ملل شکست خواهد خورد و اسرائیل از هر روشی برای خنثی کردن آن استفاده خواهد کرد وی افزود امریکا و دیگر اعضای شورای امنیت نیز با آن مخالفاند. فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است و در سال ۲۰۱۱، برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود؛ از این رو فلسطین در ماه آوریل نیز در نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل درخواست کرد که پیوستن آن به سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو دائمی دوباره بررسی شود.
مطابق قوانین جاری در صورتی که ۹ عضو از ۱۵ عضو سازمان ملل متحد به درخواست یک کشوربرای عضویت در سازمان ملل متحد رای مثبت دهند، به مجمع عمومی توصیه می شود تا موضوع را مورد برسی قرار دهد البته این امر در صورتی است که هیچ یک از اعضای دائم شورای امنیت یعنی بریتانیا، چین، روسیه، آمریکا و فرانسه به این درخواست رای منفی ندهند و آن را وتو نکنند.به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین با توجه به جنگ غزه و جنایات گسترده رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان و همچنین محکوم شدن این جنایات از سوی افکار عمومی در جهان به منزله ضربه ای کاری به رژیم صهیونیستی است.
ازاین رو بار دیگر آمریکا به عنوان بزرگترین حامی این رژیم وارد شده و با وتوی درخواست فلسطین راه را برای تحقق این موضوع بسته است.اقدام واشنگتن درحالی است که این کشور همواره راهکار دو دولتی را برای حل منازعه فلسطین- اسرائیل مطرح می کند، اما در عمل مانع از به رسمیت شناخته شدن حقوق مسلم فلسطینیان می شود.
«رابرت وود» معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد در این زمینه گفت: ایالات متحده همچنان قویا از راه حل دو دولتی حمایت میکند. این رای مخالفت با تشکیل کشور فلسطین نیست، بلکه به معنای تاکید بر این نکته است که چنین تصمیمی تنها در مذاکرات مستقیم بین اسرائیل و فلسطینیها ممکن است.آمریکا در حالی از مذاکره سخن به میان آورد که با حمایت هایش از رژِیم صهیونیستی،تامین سلاح و بودجه نظامی همچنین ممانعت از تصویب شدن قوانین ضد صهیونیستی در نهادهای بین المللی عملا شریک جرم اسرائیل وحافظ منافع تل اویو است.
درواقع آمریکا با وتوی هرگونه درخواستی که در راستای حقوق فلسطینیان باشد عملا دست رژیم صهیونیستی را برای تداوم حملات به غزه ،کشتار فلسطینیان و نابودی کامل زیرساخت های آن فراهم ساخته است.اکنون نیز به رغم محکومیت جهانی جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان، بار دیگر آمریکا فارغ از همه درخواست های جهانی و ادعاهای حقوق بشری ،بار دیگر راه را بر فلسطینیان بسته است و دراین مسیر رژیم صهیونیستی را برای ادامه جنایات خود همراهی می کند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید:
واکنش کنعانی به رأی آمریکا در وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل
رای منفی آمریکا به قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل