به گزارش ایران پرس، «دلسی رودریگز» Delcy Rodríguez، معاون نیکلاس مادورو Nicolás Maduro،رئیس جمهوری ونزوئلا روز جمعه در دیدار «پیتر گرومان» Peter Grumman، نماینده سازمان ملل متحد در این کشور گفت: از دیدگاه کاراکاس، آمریکا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای گروه لیما به ویژه برزیل، آرژانتین، کلمبیا و مکزیک در پشت ماجرای مهاجرت ونزوئلایی ها قرار دارند.
این مقام دولت ونزوئلا با غیر اخلاقی خواندن تلاش برای متهم کردن کاراکاس به چیزی که وجود ندارد، تصریح کرد، آنها خودشان شرایطی ساختگی و سناریویی از پیش نوشته شده برای توجیه مداخله در ونزوئلا ایجاد کرده اند و اکنون آن را بحران انسانی می خوانند.
طبق گزارش سازمان ملل ده ها هزار ونزوئلایی به علت بحران اقتصادی ناشی از تحریم آمریکا علیه ونزوئلا، به کشورهای منطقه از جمله پرو و برزیل مهاجرت کرده اند.
در همین حال، نیکلاس مادورو از شهروندان ونزوئلا که به دلیل بحران اقتصادی کشور خود را ترک کرده اند، خواسته است تا به وطن بازگردند.
رئیس جمهوری ونزوئلا در مراسم امضای چند توافقنامه نفتی که از رادیو و تلویزیون این کشور پخش شد، به وضع ونزوئلایی هایی که به پرو مهاجرت کرده اند پرداخت و گفت: مهاجران با نژادپرستی، تحقیر، آزار و اذیت اقتصادی و برده داری روبه رو هستند.
مادورو افزود، ده ها ونزوئلایی با هواپیمای دولتی به کشور بازگشته اند و بهتر است بقیه شهروندان ونزوئلا نیز به کشور خود بازگردند.
مادورو این سخنان را بعد از آن گفت که مقامات برزیلی پذیرفتند که با مهاجران ونزوئلایی در برزیل غیرانسانی رفتار شده است.
رفتار غیرانسانی با مهاجران ونزوئلایی در برزیل
مقامات امنیتی برزیل اذعان کردند رفتار خشونت بار علیه مهاجران ونزوئلایی در برزیل ادامه دارد و در این شرایط به اموال آنها خسارت زده می شود.
مقامات امنیتی برزیل، ساکنان محلی در مرز برزیل و ونزوئلا را عامل خشونت علیه مهاجران ونزوئلایی می دانند. این در شرایطی است که مهاجران ونزوئلایی از رفتار نیروهای امنیتی برزیل ناراضی هستند.
مقامات برزیل برای مقابله مهاجرت ونزوئلایی ها در ایالت مرزی "رورایما" Roraima تا شش ماه وضع فوق العاده اجتماعی اعلام کرده اند.
رئیس جمهوری ونزوئلا در عین حال، از طرح جدید خود در راستای تلاش برای افزایش ارزش پول ملی و نجات اقتصاد این کشور نیز خبر داده است.
«نیکلاس مادورو» در پیامی توئیتری اعلام کرد، مردم ونزوئلا هم اکنون به خرید «پترو»Petro به عنوان ارز رایج بین المللی دسترسی دارند تا از این طریق بتوانند اقلام مورد نیاز خود را خریداری کنند.
مادورو در این خصوص گفت: مردم ونزوئلا می توانند اقلام مورد نیاز خود را به صورت برخط اینترنتی بخرند، بهای مسافرت های خارجی شان را بپردازند و پس انداز نیز داشته باشند.
گفته شده این اقدام مادورو می تواند تا حد زیادی درمقابله با تحریم های آمریکا که ونزوئلا را با بحران اقتصادی مواجه کرده موثر باشد.
بحران اقتصادی در ونزوئلا، طی ماه های اخیر تشدید شده است.
نیکلاس مادورو بارها به صراحت اعلام کرده که دولت آمریکا همراه با متحدان منطقه ای و جریان تحت حمایت غرب در داخل ونزوئلا جنگ اقتصادی علیه این کشور به راه انداخته است.
رئیس جمهوری ونزوئلا دولت آمریکا به همراه متحدان منطقه ای و جریان تحت حمایت غرب در داخل این کشور را عاملان جنگ اقتصادی علیه این کشور می دانند که اکنون با بهره برداری از این موقعیت سعی در تخریب چهره دولت ونزوئلا دارند.
سازمان ملل میگوید؛ از سال ۲۰۱۷ تاکنون حدود ۲۶ هزار پناهجو به پرو رفتهاند. مقامهای پرو میگویند این آمار حدود چهارصد هزار نفر است.
«خورخه رودریگز» وزیر اطلاعات ونزوئلا از ونزوئلاهایی که به مکانهای دیگر مهاجرت کردهاند، خواست که به کشور خود بازگردند و در برنامه بهبود اقتصادی که توسط دولت ونزوئلا ترویج داده میشود، شرکت کنند.
141/110
بیشتر بخوانید:
پرنسا لاتینا: مهاجران ونزوئلایی، لابی بین المللی و جنگ اقتصادی
رونمایی مورالس از طرح «حملهمخفیانه» آمریکا ضد ونزوئلا