به گزارش ایران پرس، در تحلیلی در نشریه نیوزویک به قلم "جفری دبلیو. هورنونگ"می خوانیم: دراواخرماه سپتامبر"شینزو آبه" نخست وزیر ژاپن با انحلال پارلمان این کشورزمان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی را بیست ودوم اکتبر(امروز)اعلام کرده بود.
حال با توجه به تنش های موجود میان کره شمالی و آمریکا و احتمال به خطر افتادن منافع آمریکا، انتخابات اخیر در ژاپن که بر خلاف انتظار، مورد بی توجهی رسانه ها قرار گرفته است، درشرف وقوع است می تواند تبعات مهم و سرنوشت سازی برای آمریکا و منافع این کشور در منطقه آسیا و اقیانوس آرام به دنبال داشته باشد.
اهداف از برگزاری این انتخابات زودهنگام
فلسفه ای که پشت انتخابات پارلمانی زودهنگام در ژاپن نهفته است بسیار ساده است. اگرچه آبه هدف از برگزاری این انتخابات زودهنگام را حفظ طرح های مالی و درعین حال سختگیرانه در قبال پیونگ یانگ اعلام کرده است، اما بیشتر به نظر می رسد این مساله بیشتر به نوعی مخالفت از موضعی نه چندان مقتدرانه ست.
پیش از انحلال پارلمان ژاپن، حزب لیبرال دموکرات آبه و «ناتتوئو یاماگوشی» شریک ائتلافی آبه و رئیس حزب «کمیتو» به ناگاه خود را در میانه بازی های سیاسی ورویارویی با احزاب مخالف دیدند.
به این ترتیب در روند سریع جریانات سیاسی، احزاب مخالف به ناگاه حول «یوریکو کویکه » شهردارتوکیو و حزب محبوبش موسوم به «امید» گرد آمدند. و به این ترتیب احتمال شکست آبه درمقابل کویکو که متوسل به شعارهای پوپولیستی شده بود وجودداشت و ممکن بود حزب آبه از کسب اکثریت کرسی های پارلمانی باز ماند.
از سوی دیگرنظرسنجی های اخیر در ژاپن نشان می دهند که محبوبیت حزب لیبرال دموکرات آبه همچنان از حزب نوپای سیاسی کویکه بیشتراست و به این ترتیب تا حدودی پیش بینی می شود خطرات کمتری هویت سیاسی آبه و حزب محبوبش را تهدید می کند. امادرعین حال نگرانی هایی نیز در مورد نتایج برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی وجود دارد چرا که ممکن است این انتخابات که ظاهرا برای تثبیت و تحکیم جایگاه سیاسی آبه صورت می گیرد نتیجه عکس دهد و تمامی امیدها ی آبه را نقش بر آب سازد.
جایگاه ژاپن در سیاست خارجی آمریکا
مسلما آمریکا به تنهایی نمی تواند با مسائل فوق الذکر به مقابله بپردازد. از سوی دیگر پنجاه هزار نیروی نظامی آمریکا درژاپن مستقرهستند و این مساله اهمیت این کشور را برای آمریکا مهم تراز هر کشور دیگری در منطقه می کند.
در همین راستا شینزو آبه یکی از حامیان کلیدی اهداف استراتژیکی آمریکا محسوب می شود و تعاملات نظامی این دو با یکدیگرغیر قابل انکار است .
از سوی دیگر ژاپن به عنوان فاکتور مهمی در روابط آمریکا و چین محسوب می شود. از نظرآمریکا نیروهای نظامی ژاپن می توانند نقش مهمی را در حمایت از سیاست های این کشور در منطقه ایفا کنند.
در توصیف اهمیت رابطه دیپلماتیک ژاپن با آمریکا ذکر همین مساله کفایت می کند که تمامی سیاست های آمریکا در آسیا با ژاپن آغاز و با این کشور پایان می پذیرد.
پیمان آمریکا و ژاپن تنها ابزار مهم برای آمریکا ست که به واسطه آن می تواند به اهداف خود درمنطقه جامه عمل بپوشاند. و بنابراین آمریکا با چشمانی نگران نتایج انتخابات ژاپن را نظاره گر است.118/111
بیشتر بخوانید:
آغاز انتخابات زودهنگام پارلمانی در ژاپن