در این زمینه «پاسکوالیو فرناندز» دبیرکل شورای دفاع ونزوئلا با اشاره به اینکه واشنگتن همواره به منابع و ثروت طبیعی این کشور چشم داشته و این جنگ چند بُعدی را ضد ونزوئلا به راه انداخته است، گفت: آمریکا همانند امپراطوری است که سعی دارد همه منابع راهبردی ونزوئلا را تصاحب کند و این علت و ریشه تمامی اختلافات است.
بیش از یک سال است بحران سیاسی در ونزوئلا شدت گرفته است. بحرانی که اگر چه بهانه آن، افزایش مشکلات اقتصادی بود اما مخالفان مادورو آن را به بحران سیاسی عمیقی تبدیل کرده و تلاش کردند از طریق آن مادورو را وادار به کناره گیری از قدرت نمایند.
این شرایط راه را بیش از پیش برای مداخله واشنگتن در امور داخلی ونزوئلا و تلاش برای نفوذ در این کشور آمریکای لاتین فراهم نمود.
آمریکا مدتهاست درصدد است با حمایت از مخالفان داخلی مادورو، رییس جمهوری ونزوئلا و استفاده از حربه های مختلفی چون اعمال تحریم های سیاسی و اقتصادی زمینه سقوط دولت چپگرای این کشور را فراهم آورد.
تحریم های گسترده آمریکا علیه ونزوئلا تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد این کشور ضربه زده است و حدود 40 هزار ونزوئلایی بر اثر تحریم های غیرقانونی آمریکا، طی دو سال گذشته جان خود را از دست داده اند.
این در حالی است که مقامات واشنگتن همچنین از تهدید نظامی ضد ونزوئلا نیز سخن می گویند.
در واقع مقامات کاخ سفید در تلاشند با سرنگونی دولت های چپگرای آمریکای لاتین که آرمان های ضد استعماری، عدالت خواهانه و استقلال طلبانه دارند بر منطقه آمریکای لاتین مسلط شده و از منافع و امتیازات آنان به نفع خود بهره جویند.
«ایگور کاستیوکف»، رئیس اداره اطلاعات ارتش روسیه در این زمینه گفت: وزارت امور خارجه آمریکا سالانه دست کم، یک و نیم میلیارد دلار برای افزایش نفوذش در آمریکای لاتین هزینه میکند و ممکن است به زودی آمریکا از فناوری های «انقلاب رنگی» که در حال حاضر در ونزوئلا استفاده میکند برای سرنگون کردن دولت های نیکاراگوئه و کوبا نیز استفاده کند.
اقدامات واشنگتن در حالی است که مادورو با حمایت طیف گسترده ای از مردم ونزوئلا همچنان توانسته است با وجود فشارهای مضاعف و به کار گرفتن حربه تحریم در ابعاد مختلف پولی، بانکی و نفت مقاومت کند.
اکنون نیز مقامات ونزوئلا درصدد هستند با اشتراک تجربیات و رایزنی با کشورهای مختلفی که تجربه گذار از تحریم ها را دارند به راهکار اساسی در این زمینه برسند، در این راستا توجه به منافع مشترک و تشکیل ائتلاف ها و گروه هایی راهبردی را مد نظر قرار داده اند.
«خورخه آریزا»، وزیر امور خارجه ونزوئلا در این زمینه با اشاره به اینکه این کشور با بسیاری از کشورهایی که از تحریم های اقتصادی آمریکا رنج برده اند؛ رایزنی می کند، گفت: آمریکا و هم پیمانانش می گویند نظام بولیواری که آموزش، پزشکی، غذا و فرهنگ را رایگان در اختیار مردم قرار می دهد، شکست خورده است؛ اما این الگویی است که ما از آن پیروی می کنیم و باقی خواهد ماند و پس از پایان مرحله مقاومت، ابتکار عمل را در مقابله با آمریکا در دست خواهیم گرفت.
اگرچه مقامات واشنگتن همچنان از تهدید و تحریم سخن می گویند و در جدیدترین اقدام وزیر امور خارجه ونزوئلا را نیز به لیست تحریمی خود اضافه کرده اند، اما به نظر می رسد استفاده از این روش ها نه تنها کار آمدی خود را از دست داده بلکه بیش از پیش نشان ضعف و شکست آمریکا و سیاست های تحریمی واشنگتن است.
135/118
نویسنده : آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید :
گزارش سازمان ملل درباره پیامدهای مرگبار تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا/ تحلیل
وزیر خارجه ونزوئلا: کودتای آمریکایی در ونزوئلا شکست خورده است
کاراکاس: تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا جنایت علیه بشریت است