ایران پرس- «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه روز جمعه در گفتگوی تلفنی با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه از او خواست؛ از نفوذ خود بر دولت سوریه برای تسهیل ارسال کمک های بشر دوستانه به غوطه شرقی، که در کنترل گروه های تروریستی تکفیری قرار دارد، استفاده کند.

غوطه شرقی یکی از آخرین پایگاه های گروه های تکفیری تروریستی سوریه است که از شش سال پیش با دولت سوریه می جنگند.

درخواست «ماکرون» از «پوتین» هر چند در چارچوب سیاست غرب در قبال بحران سوریه یعنی حمایت همه جانبه و مستمر از گروههای تروریستی در سوریه طی شش سال گذشته یعنی از زمان آغاز ناآرامی ها و سپس جنگ داخلی در سوریه صورت گرفته است، اما با توجه به اینکه مسکو اساسا با هدف مبارزه با گروههای تروریستی مخالف دولت سوریه و کمک به «بشار اسد» رئیس جمهوری این کشور از سپتامبر 2015 وارد عرصه جنگ داخلی در سوریه شده، عجیب می نماید مشخص است که بیشترین بهره برداران از کمک های ارسالی به غوطه شرقی، انواع و اقسام گروههای تروریستی تکفیری خواهند بود که اکنون دراین منطقه مستقر هستند و در واقع ارسال کمک های بشر دوستانه به معنای تدارک لجستیکی این گروهها است.

«امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه و «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه

 

بلایی که فرانسه و بریتانیا بر سر سوریه آوردند

فرانسه و بریتانیا به عنوان دو کشور مهم و تاثیر گذار اروپا از سال 2011 در راستای هدف کلی ائتلاف غربی –عربی برای سرنگونی دولت قانونی سوریه، تلاش خود را بر کمک های همه جانبه به انواع و اقسام گروههای مسلح تروریستی متمرکز کردند تا به خیال خود از طریق این گروهها به خواسته شان یعنی سرنگونی دولت سوریه و بشار اسد رئیس جمهوری این کشور دست یابند.

هدف کلی تر آنها از این اقدام، در واقع، ضربه زدن به محور اصلی مقاومت در منطقه یعنی سوریه بود تا با فروپاشی نظام سوریه، زنجیره مقاومت در منطقه از هم گسسته شود و جنبش حزب الله لبنان دچار انزوا شده و تضعیف شود. ضمن اینکه به زعم خود با تحقق فروپاشی نظام سوریه، موقعیت منطقه ای ایران نیز ضربه خورده و به انزوی ایران می انجامید.

با این حال براه انداختن این جنگ داخلی خانمان سوز هیچ نتیجه ای عاید آنها نکرد. اکنون موازنه قوا در سوریه کاملا به نفع دولت سوریه و متحدان آن است.

به گفته «آرون لوند» Aaron Lund کارشناس سیاسی سوئدی، بشاراسد از لحاظ استراتژیک توانسته دشمنانی را که خواهان برکناری وی بودند، شکست دهد.

گرفتاری های داعش برای اروپایی ها

در عین حال اروپایی هااز جمله فرانسوی ها که اکنون خود را گرفتار تشدید فعالیتهای تروریستی از جانب گروه تکفیری داعش می بینند، تجدید نظرهایی در برخی سیاستهای خود در باره سوریه صورت داده اند و دیگر بر لزوم کناره گیری بشار اسد رئیس جمهوری سوریه تاکید نمی کنند. 

به گفته «کریم پاکزاد» Karim Pakzad پژوهشگر موسسه روابط بین الملل و استراتژیک فرانسه ،ماکرون معتقد است که اگرچه نباید از «بشار اسد» حمایت و با وی مدارا کرد، در عین حال، نباید برای مذاکرات صلح هم پیش شرط کناره گیری اسد را مطرح کرد. 

با این حال «فلورانس بارلی» وزیر دفاع فرانسه در 13 اکتبر اعلام کرد که این کشور پس از نابودی داعش در سوریه و عراق، خاک این دو کشور را ترک نخواهد کرد.

دولت سوریه و متحدان آن بویژه روسیه بارها بر این مساله تاکید کرده اند که هیچ جایگزین معقول و مشروعی برای نظام سوریه وجود ندارد و در صورت پیروزی گروههای تکفیری، سوریه گرفتار جنگ داخلی گسترده بین این گروهها برای تصاحب قدرت خواهدشد.

لذا روسیه بر لزوم مبارزه با گروههای تروریستی از جمله گروههای مستقر در غوطه شرقی تاکید کرده و مخالف سیاست غربی ها در زمینه حمایت های مستقیم و غیر مستقیم از آنها است.

113/110

نویسنده: سيدرضا مير طاهر 

بیشتر بخوانید:

دیدار پوتین و ماکرون؛ آغاز برهه ای جدید در روابط فرانسه و روسیه/ تحلیل+ ویدئو

تاکید ماکرون بر تغییر سیاست فرانسه در قبال سوریه/تحلیل

«امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه و «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه