ایران پرس- اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان تاکید کرد؛ نیروهای امنیتی این کشور برای برقراری امنیت و ثبات در افغانستان دیگر وابسته به آمریکا یا سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیستند.

«محمد اشرف غنی» در نشست خبری مشترک با «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در کابل گفت، ناتو باید عادلانه قضاوت کند و بپذیرد که افغانستان پس از سال 2014 امنیت و ثبات خود را بدون وابستگی به نیروهای خارجی  تامین کرده است.

اشرف‌غنی: برای تامین امنیت به‌خارجی‌ها نیاز نداریم

این اظهارات رئیس جمهوری افغانستان نه تنها پاسخ به ادعای برخی از محافل سیاسی و امنیتی غرب است که با متهم کردن ارتش و پلیس ملی افغانستان به ناتوانی در تامین امنیت این کشور خصوصی‌سازی جنگ افغانستان را مطرح می کنند بلکه واکنش به درخواست های فرماندهان نظامی آمریکا و ناتو مستقر در افغانستان است که همچنان بر افزایش نیروی نظامی  در این کشور تاکید دارند.

«مولوی عبدالله قرلق»، کارشناس مسایل سیاسی در افغانستان می گوید؛ آمریکا و ناتو در حالی بر افزایش نیرو در افغانستان اصرار دارند که هیچگاه  در امر مبارزه با تروریسم دراین کشور صادق نبوده اند.

نیروهای آمریکایی با کشتار مردم افغانستان خود به عامل ناامنی و تروریسم تبدیل شده است. در بسیاری از مواقع هواپیماهای آمریکا و ناتو با حملات هوایی در افغانستان از گروه‌های تروریستی حمایت کرده اند.

از سال 2014 که تامین امنیت افغانستان به ارتش و پلیس ملی این کشور واگذار شد قرار بود با خروج تدریجی نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان تا سال 2016 تعداد آنها انگشت شمار شود.

البته در آن زمان نیروهای آمریکایی و ناتو در باتلاق افغانستان گرفتار شده بودند و واشنگتن و سازمان ناتو نیز با مخالفت های  روز افزون بین المللی برای پایان اشغال افغانستان روبرو بودند.

به همین دلیل «باراک اوباما» رئیس جمهوری قبلی آمریکا با خروج نیروهای این کشور و ناتو از افغانستان موافقت کرد تا از مخالفت‌های جهانی کاسته شود.

این وضعیت فرصت مناسبی را برای ارتش و پلیس ملی افغانستان فراهم کرد تا توانایی و اراده خود را برای برقراری امنیت در این کشور با مقابله قاطع با تروریست‌ها و خشونتگرایان نشان دهند.

قدرتی که آمریکا و ناتو را نگران ادامه اشغال افغانستان کرد، زیرا دیگر بهانه ای برای ادامه حضورنظامیشان در این کشور نبود. به همین دلیل آمریکا و ناتو با دامن زدن به بحران و ناامنی  در افغانستان کوشیدند ارتش و پلیس ملی این کشور را در برقراری امنیت ناتوان نشان دهند و همچنان وانمود کنند که افغانستان برای تامین امنیت به نیروهای خارجی نیاز دارد.

از اینرو آمریکا و ناتو چراغ خاموش با افزایش نیروهای نظامی خود آنها را به 36 هزار نیرو رسانده اند که این روند همچنان ادامه دارد. این در حالی است که ادامه حضور نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان خود به عامل ناامنی و بحران تبدیل شده است.

«فرید زکریا» نویسنده و خبرنگار ارشد آمریکایی اخیرا در مطلبی در«واشنگتن پست»نوشت:

"سیاست نظامی آمریکا در افغانستان شکست خورده است و برای مشاهده آن نیز نشانه‌ای واضح‌تر از تغییر مداوم رویکرد این کشور در افغانستان وجود ندارد که می کوشد خود را از گرداب آن نجات دهد".

 تاکید گروه طالبان مهمترین گروه شبه نظامی مخالف دولت افغانستان بر خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از آن کشور به عنوان شرط پیوستن به روند صلح این کشور، موجب تداوم بحران افغانستان شده است.

زیرا آمریکا و ناتو نیز ادامه حضور نظامی خود در افغانستان را مقابله با طالبان توجیه می کنند و این در حالی است که این گروه هم بر اخراج اشغالگران از افغانستان تاکید دارد.

به همین دلیل تاکید محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان بر توانایی ارتش این کشور برای تامین امنیت افغانستان، طرح این خواسته منطقی که اگر آمریکا و ناتو واقعا به فکر تامین امنیت، صلح و ثبات در افغانستان هستند با کاهش نیروهای نظامیشان و تقویت ارتش و پلیس ملی این کشور، به پیشبرد روند صلح افغانستان کمک کنند.139/110

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

انتقاد کرزی از کشتار غیرنظامیان افغان در حملات امریکا/ تحلیل

امریکا نیروهای جدیدی به افغانستان می‌فرستد

انزجار کابل از حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان