آیت الله محسن اراکی، امروز در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه تهران، با تبریک فرا رسیدن سالروز میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع)، گفت، جهان اسلام می توانند با وحدت و کنار گذاشتن اختلاف بر دشمان پیروز شود.
آیت الله اراکی، افزود، بنیان گذار انقلاب اسلامی به مناسبت ایام میلاد نبی اکرم (ص)، هفته وحدت را نام گذاری کرده است، که نشان از هویت محمدی جامعه اسلامی دارد.
وی تاکید کرد، رسول اکرم (ص) با اشاره های قرآنی و در روایت های صحیحه وارده از ایشان و ائمه هدی، پدر جامعه اسلامی و مسلمانان است و این پدری، منشأ آن می شود که افراد جامعه ی اسلامی با هم برادر شوند.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد، منظور از این پدری، پدری در نسب جسمانی نیست؛ چراکه ما دو مرحله ی تولد داریم، که یکی، همین تولد جسمانی است که از پدران جسمانی حاصل می شود و با این تولدِ جسمانی، به پدرهایمان منتسب می شویم؛ اما این انتساب، انتسابِ موقت است و جاودانی نیست.
ایت الله محسن اراکی در ادامه گفت، خداوند می فرماید در روز قیامت وقتی می خواهیم گروه های مردمان را فراخوان کنیم، کار به کشور و منطقه ی جغرافیایی و عشیره ی آنان نداریم، آنان را با نام امامشان می خوانیم، چراکه امامِ فرد است که شخصیت او را شکل می دهد.
وی افزود، راهبر و امام همه ی ما، وجود مقدس حضرت نبی اکرم (ص) است، امامان معصوم ما (ع)، برترین شاگردان مکتب رسول اکرم (ص) بودند، آنان بودند که راه و رسم رسول اکرم (ص) را به دیگران می آموختندف انان بودند که می توانستند مردم را با همان شاکله محمدی تربیت کنند و آموزش دهند.
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران اظهار کرد، اگر ما جامعه ی محمدی، علوی، فاطمی، حسنی و حسینی هستیم، باید یک دل و یک دست باشیم و به یک سو حرکت کنیم و این است آنچه در هفته وحدت ما بدان فراخوانده می شویم.
ایت الله اراکی تصریح کرد، آنانی که می خواهند در جامعه ی اسلانی بذر تفرقه بیافکنند، کسانی هستند که می خواهند هویت این جامعه ی اسلامی را نابود کنند و با همه ی این جامعه ی اسلامی می جنگند، از این رو باید با تفرقه گرایان مقابله کنیم.
اراکی گفت، امروز، بزرگ ترین بذرافشان تفرقه در جامعه ی اسلامی ما، انگلیس خبیث و آمریکا و اسرائیل هستند و این مثلث شوم، مثلث پراکندگی بذر تفرقه در جامعه ی اسلامی است، باید هوشیار باشیم و از توطئه ی آنان بپرهیزیم و جامعه را به هم گرایی فرا بخوانیم، زیرا فراخوانی جامعه به هم گرایی، فراخوانی جامعه به اسلام، به ارزش ها و به شخصیت الهی و شاکله ی شخصیت محمدی و علوی است.