معاون عربی و افریقای وزیر امور خارجه ایران پیش از ترک آستانه، در گفتگو با تلویزیون ملی قزاقستان گفت: اجلاس آستانه اولین تلاش های منطقه ای و بین المللی است که امیدواریم به صلح و آرامش در سوریه ختم شود.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، "حسین جابری انصاری"، تاکید کرد: قرار نیست تلاش های منطقه ای و بین المللی جایگزین مذاکرات بین المللی دیگر درباره صلح سوریه باشد، بلکه به موازات تلاش های منطقه ای و بین المللی و مکملی برای روندهای صلح بین المللی در سوریه خواهد بود.

جابری انصاری و اعضای هیات سیاسی ایران در مذاکرات قزاقستان، بامداد پنجشنبه آستانه را به مقصد شهر آلماتی ترک کردند.

هیات ایرانی پس از توقفی یک ساعته در فرودگاه آلماتی، عازم تهران خواهد شد.

مذاکرات صلح سوریه در آستانه، پایتخت قزاقستان، با ابتکار جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه روز دوشنبه آغاز و روز سه‌شنبه پایان یافت.

در بیانیه‌ پایانی نشست آستانه بر حفظ تمامیت ارضی سوریه بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل و نیز ادامه مذاکرات سیاسی بین مخالفان و دولت سوریه بر مبنای قطعنامه 2336 شورای امنیت تاکید و هرگونه حل و فصل نظامی بحران سوریه منسوخ اعلام شده و آمده است: درگیری‌ها در سوریه باید براساس قطعنامه 2254 شورای امنیت و مصوبه‌های حاصل از نشست‌های کشورهای حامی سوریه، پایان یابد و راه برای امدادرسانی به مردم جنگ‌زده این کشور درچارچوب قطعنامه 2165 هموار شود.

بحران در سوریه از سال 2011 با تهاجم گسترده گروه‎های تروریستی مورد حمایت عربستان، آمریکا و متحدانشان از جمله ترکیه برای سرنگون کردن دولت قانونی "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه آغاز شده است.117

بیبشتر بخوانید:

نماینده مخالفان سوری در مذاکرات آستانه را بشناسید

سوریه: ایران نقشی مثبت و سازنده در مذاکرات صلح آستانه داشت

بیانیه پایانی نشست صلح سوریه در آستانه/ تاکید بر همگرایی ایران، روسیه و ترکیه