به گزارش ایران پرس، با وجود همه مخالفت های بین المللی، سفارت جدید آمریکا قرار است امروز(دوشنبه) در بیت المقدس افتتاح شود.
یوشیهیده سوگا سخنگوی کابینه ژاپن روز دوشنبه گفت: "ژاپن نگران است که این اقدام ممکن است روند صلح در خاورمیانه را حتی دشوارتر کرده یا تنش ها را در کل منطقه خاورمیانه تشدید کند."
این سخنگو خاطرنشان کرد: "ژاپن به دقت این تحولات را زیر نظر خواهد داشت."
وی افزود: موضع ژاپن این است که مناقشات و وضع قدس باید از طریق مذاکرات بین اسرائیلی ها و فلسطینیان حل و فصل شود و ژاپن امیدوار است به شیوه خود به صلح در منطقه کمک کند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا ششم دسامبر با وجود مخالفتهای گسترده منطقهای و جهانی اعلام کرد: واشنگتن، قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت میشناسد.
این در حالی است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد 21 دسامبر قطعنامه حمایت از قدس را با 128 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 35 رأی ممتنع تصویب کرد.
بر اساس این قطعنامه، سازمان ملل متحد، قدس را بهعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت نخواهد شناخت.
قدس که مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جا داده، بخش لاینفک فلسطین و از مهمترین اماکن سه گانه مقدس اسلامی به شمار میآید. بیتالمقدس از سال 1967 در اشغال رژیم اسرائیل است.
اکثر کشورها معتقدند؛ وضعیت قدس اشغالی در توافق صلح نهایی مشخص شود و می گویند تا زمان نهایی شدن این توافق سفارت های خود را به قدس منتقل نمی کنند زیرا انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی به جای قوت بخشیدن به مذاکرات صلح، اختلافات را دامن می زند.
مذاکرات به اصطلاح صلح تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی از 2014 متوقف شده است.
بنیامین نتانیاهو، شامگاه یکشنبه (سیزدهم مه)، مراسمی برای انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی برگزار کرد اما اکثر سفیران خارجی در اسرائیل از حضور در این مراسم خودداری کردند؛ بطوری که از 86 کشوری که در اسرائیل ماموریت دیپلماتیک دارند؛ فقط نمایندگان 33 کشور شرکت کردند.
134/110
بیشتر بخوانید:
سایه تحریم بر سر مراسم افتتاحیه سفارت آمریکا در قدس/ تحلیل
تحریم مراسم افتتاحیه سفارت آمریکا در قدس ابعاد گسترده تری پیدا کرد