تحلیل:

ایران پرس: «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق تأکید کرد: "همه جریان های سیاسی این کشور درباره پایان دادن به حضور نظامیان خارجی اتفاق نظر دارند."

با وجود چند دور مذاکره راهبردی میان بغداد و واشنگتن برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق به دلیل پایان مبارزه با گروه تروریستی داعش و نیز تصویب طرح اخراج همه نظامیان خارجی از عراق در پارلمان این کشور، نیروهای آمریکایی هنوز با نقض این مصوبه در خاک عراق حضور دارند.

در سال های اخیر مردم و احزاب سیاسی عراق بارها بر خروج نظامیان آمریکایی از این کشور تاکید کرده اند. نظامیان آمریکایی، در شرایطی به حضور خود در عراق ادامه می دهند که برخلاف مذاکرات و توافقات پیشین بین بغداد و واشنگتن، مقامات آمریکایی از انجام تعهدات خود سرباز می زنند.

در تازه ترین اظهار نظر مقام های عراقی درباره حضور نیروهای خارجی در این کشور، «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی این کشور روز شنبه در حاشیه ششمین کنفرانس بین المللی بغداد گفت: "نیروهای ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا در شرایط خاصی وارد این کشور شدند و امروز مردم و گروه های سیاسی برخروج این نیروها تاکید دارند."

«محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق هم چندی پیش در حاشیه نشست امنیتی مونیخ و دیدار با چهار تن از اعضای کنگره آمریکا تاکید کرده بود که حضور نیروهای ائتلاف در خاک عراق باعث بی‌ثباتی در منطقه است و این نیروها باید سریعتر از خاک این کشور خارج شوند.

وزارت امور خارجه عراق ماه گذشته با تایید توافق برای کاهش تدریجی نیروهای ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا در عراق، اعلام کرده بود که خروج نیروهای خارجی از آن کشور، خواست همه مردم و گروه های عراقی است.

«قاسم التمیمی» تحلیلگر عراقی دراین باره معتقد است: "ضربات مهلک گروهای مقاومت عراق سبب شد تا آمریکا به گفتگو درباره جدول عقب نشینی از عراق روی آورد."

این تحلیلگر با بیان اینکه اشغالگران آمریکایی به بهانه مبارزه با داعش و از دریچه ای که تروریست‌های تکفیری ایجاد کردند، پس از سال ۲۰۱۱ به عراق بازگشتند، گفت: "به دلیل هوشیاری مردم و مسئولان، بازگشت آمریکایی‌ها به عراق دیگر تکرار نخواهد شد."

این تحلیلگر عراقی می افزاید: "همه به این باور رسیده‌ایم که داعش ساخته و پرداخته آمریکا بوده تا عراق را ناامن و مسیر ورود نیروهای آمریکایی به عراق را هموار کند."

نیروهای اشغالگر آمریکایی همراه با سایر نظامیان خارجی در قالب طرح به اصطلاح ائتلاف بین المللی از سال ۲۰۰۳ میلادی در عراق مستقر شدند که بزرگترین پایگاه آنها «عین الاسد» در استان «الانبار» در غرب این کشور است.

با گذشت سالها از سرنگونی رژیم صدام و پایان خطر گروه تروریستی داعش، هنوز حدود دو هزار و 500 تن دیگر از این نیروها به رهبری آمریکا در مناطقی از عراق حضور دارند و به جنایات خود ادامه می دهند.

در تازه ترین جنایت نیروهای آمریکایی در عراق، حدود دوماه پیش «ابوباقر الساعدی» یکی از فرماندهان مقاومت این کشور به شادت رسید. به دنبال این اقدام تروریستی موج مخالفت ها با ادامه حضور نیروهای خارجی در عراق در هفته های اخیر تشدید شده است.

هرچند هنوز جزییات بویژه زمان شروع و تکمیل روند خروج نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا از عراق منتشر نشده اما موافقت واشنگتن درباره توافق با بغداد در این خصوص خبر امیدبخشی برای مخالفان اشغالگری در عراق است.

این درحالی است که تجربه سالها مبارزه گروه های آزادی خواه و حق طلب در مقابل آمریکا در مناطق مختلف جهان همچون افغانستان نشان داده که آمریکا هرگاه با قدرت نظامی و نیرنگ نتواند به سلطه و اشغالگری درکشورها ادامه دهد، به ناچار تسلیم خواست و اراده ملتها شده و از مواضع خود عقب نشینی خواهد کرد.

نویسنده: علی محمدی

117