تحلیل:

ایران پرس: همزمان با ورود آتش‌بس امضا شده میان جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و رژیم صهیونیستی به ششمین و آخرین روز، منابع مطلع از آمادگی دو طرف برای تبادل گروه جدیدی از اسرا و امکان تمدید دو روزه توافق آتش‌بس خبر دادند.

قطر و مصر و اسرائیل و آمریکا در قطر در مورد تمدید زمان آتش بس درحال گفت وگو هستند.

رژیم صهیونیستی و جنبش حماس شامگاه دوشنبه با میانجیگری مصر، قطر و آمریکا بر سر تمدید دو روزه آتش‌بس توافق کردند که امروز درصورت عدم تمدید به پایان خواهد رسید.

چهارشنبه گذشته و پس از چند روز مذاکره غیرمستقیم، رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین به توافق برای آتش‌بس موقت به مدت چهار روز و تبادل اسرا دست یافتند.

طبق توافق تبادل اسرا که جمعه پیش مرحله اول آن اجرایی شد، در مقابل آزادی هر اسیر صهیونیست، سه زندانی فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد می‌شوند.

این توافق درحالی انجام شد که رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش شروط مقاومت شد. رژیم صهیونیستی اذعان کرده که هیچ دستاوردی در نوارغزه نداشته، نه توانسته اسرای خود را آزاد کند و نه توانسته مقاومت فلسطین را از بین ببرد.

مبادله اسرا با نتایج متفاوت در هر دو طرف همراه شده است. در طرف فلسطینی استقبال آزادی تعدادی از زندانیان فلسطینی مرهمی بر زخم های وارده بر پیکرخونین غزه شده و در عین حال اتحاد فلسطینی را تقویت کرده است.

چالش جدید رژیم صهیونیستی در مسئله تبادل اسرا

 درمقابل مبادله اسرا از ابعاد مختلف به چالشی جدید برای رژیم صهیونیستی و بخصوص کابینه و شخص «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.

به نوشته روزنامه هاآرتص، سخنان اسرای آزادشده اسرائیل در رابطه با نوع رفتار حماس با آنها ضربه مهلکی به نتانیاهو است که تلاش می‌کند جنبش حماس را یک جنبش تروریستی توصیف کند که سعی می‌کند یهودیان را به‌طور اعم از بین ببرد، اما این سخنان باعث شد این گفتمان و روایت دچار مشکل شود و چهره اصیل مقاومت فلسطین نمایان شود.

این روزنامه به نقل از یکی از اسرای آزاد خبر داد: "«یحیی السنوار» رهبر حماس در غزه با برخی از اسرای اسرائیلی در همان روزهای اول آغاز جنگ در یکی از تونل‌ها دیدار کرده و به آنها اطمینان داده است گزندی به آنها نخواهد رسید و در چارچوب توافقنامه مبادله آنها بازگردانده می‌شوند."

در مقابل زنان اسیر فلسطینی که در جریان توافق میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی به تازگی آزاد شده اند شکنجه‌های اشغالگران صهیونیست علیه اسرای فلسطینی را فاش می‌کنند.

همچنین پس از تحقیقات روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» در مورد دست داشتن رژیم اسرائیل در کشتن شهرک نشینان صهیونیست، شبکه ۱۲ این رژیم نیز مصاحبه ای را با نظامیان زن صهیونیست منتشر کرد که به تیراندازی خود این نظامیان به سمت خانه های شهرک نشینان در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) اعتراف می کنند.

از دیگر سو رسانه های رژیم صهیونیستی با اشاره به نگرانی شهرک نشینان صهیونیست در شمال فلسطین اشغالی از بازگشت به محل سکونت خود در سایه ترس از حزب الله و خشم آنها از تامین نشدن امنیت خود توسط وزیر جنگ این رژیم گفتند: "شهرک نشینان نقش «اردک» را در میدان تیر بازی نخواهند کرد تا توسط حزب الله شکار شوند."

علیرغم اینکه مرزهای لبنان همزمان با اعلام آتش بس در غزه اوضاع آرامی را تجربه می‌کند، اما «اورلی جربی» رئیس کمیته شهرک صهیونیست نشین «علما» در منطقه الجلیل در شمال فلسطین اشغالی گفته است که زندگی به دلیل بمباران، شلیک موشک و صدای آژیرهای خطر به کابوس تبدیل شده است.

زیر ضربات مقاومت لبنان در حمایت از مقاومت فلسطین در نوار غزه، پنج شهرک صهیونیست نشین در شمال فلسطین اشغالی و نزدیکی مرز لبنان تخلیه و ۷۰ هزار شهرک نشین ساکن آنجا به عمق فلسطین اشغالی فرار کردند.

با توجه به این موارد می توان گفت که چه آتش بس ادامه یابد و چه پایان یابد، دارای پیامدهای سنگین برای رژیم صهیونیستی و دولت افراطی نتانیاهو خواهد بود.

نویسنده: احمد کاظم زاده

117

بیشتر بخوانید:

آزادی ۳۰ زندانی فلسطینی از زندان عوفر رژیم صهیونیستی

آزادی ۳۳ زندانی فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی