اشرفغنی از «عمر داودزی» رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح افغانستان خواست که نشست مشورتی صلح را تا یک ماه دیگر با حضور همه بزرگان اقوام و نمایندگان مردمی برگزار کند.
اشرفغنی گفت در این نشست باید مانند لویه جرگه، نمایندگان همه اقشار جامعه افغانستان حضور یابند تا درباره طرحی برای جذب طالبان پس از توافق صلح در این کشور گفت وگو کنند.
رئیس جمهوری افغانستان تصریح کرد، در صورتی که طالبان به حملاتشان به نیروهای امنیتی ادامه دهند دولت افغانستان نیز از خود دفاع خواهد کرد.
اشرف غنی باردیگر خاطرنشان کرد، دولت افغانستان آماده است با تاسیس دفتر از سوی طالبان در این کشور موافقت کند.
فرمان اشرف غنی به شورای عالی صلح برای برگزاری نشست مشورتی با بزرگان اقوام افغانستان برای بررسی طرح صلح با طالبان و نحوه بازگشت آنان به روال عادی زندگی در این کشور حاکی از رویکرد وی در جلب اجماع ملی از طریق جمعآوری دیدگاه شخصیتهای متنفذ قومی و بزرگان افغانستان درباره روند آشتی ملی با طالبان است.
این فرمان رئیس جمهوری افغانستان درحالی است که تاکنون گروه طالبان حاضر نشده با دولت این کشور گفت وگو کند و مذاکرات طالبان با نماینده دولت آمریکا و سران برخی گروهها و شخصیتهای سیاسی افغانستان در هفتههای گذشته پیگیری شده است.
بهرغم آنکه گفت وگوهای اخیر نمایندگان طالبان و نمایندگان برخی گروههای سیاسی افغانستان در مسکو مثبت ارزیابی شد اما دولت این کشور همچنان تاکید دارد که مدیریت این مذاکرات باید برعهده دولت کابل باشد.
نگاهی به روند مذاکرات صلح افغانستان بین طالبان و طرفهای مذاکره نشان میدهد که دولت کابل همچنان درپی یافتن راهی برای گفت وگوهای مستقیم با این گروه است که تاکنون محقق نشده است.
سخنان اشرفغنی درباره آمادگی دولت افغانستان برای گشایش دفتر طالبان در کابل در حالی است که سخنگوی این گروه هرگونه درخواست طالبان در مذاکرات مسکو برای داشتن دفتر در پایتخت این کشور را رد کرده است از سیاستهای ایجابی دولت افغانستان برای ترغیب این گروه به مذاکرات صلح حکایت دارد.
رئیس جمهوری افغانستان امید دارد با گشایش دفتر طالبان در کابل و حتی در برخی ولایات بزرگ این کشور، زمینه برای گفت وگوی دولت وی با این گروه فراهم شود.
فضل الرحمان اوریا، کارشناس مسائل سیاسی دراین باره که خبرگزاری صدای افغان آن را منتشر کرد، معتقد است: «با در نظر داشت ظرفیتهایی که در درون دولت افغانستان وجود دارد با همکاری شورای عالی صلح، روند صلح این کشور را میتوان بین الافغانی پیگیری کرد و نیازی به دخالت خارجی نیست».
اشرف غنی با صدور دستور برای برگزاری نشست مشورتی با بزرگان و شخصیتهای متنفذ و سرشناس افغانستان برای روند صلح درصدد است تا هر گونه تصمیم برای نحوه مواجهه با مسئله صلح با طالبان دارای پشتوانه ملی و متاثر از نظرات افرادی باشد که نمایندگان بخشی ازجامعه افغانستان محسوب میشوند.
با توجه به انتقادهای شدیدی که علیه اشرفغنی در موضوعات مختلف سیاسی، امنیتی، اقتصادی وجود دارد، وی تمایل دارد درخصوص مسئله بسیار مهم و راهبردی صلح با طالبان از پشتوانه مردمی برخوردار باشد تا در آینده به خودمحوری در روند آشتی ملی در افغانستان متهم نشود.
نشست مشورتی با بزرگان قومی و شخصیتهای سیاسی افغانستان درباره صلح با طالبان رویکرد هوشمندانهای است که میتواند در ماههای منتهی به برگزاری انتخابات آتی ریاست جمهوری موقعیت اشرفغنی را در بین افکار عمومی تقویت کند. 118/120
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
اشرف غنی: هدف دولت کابل دستیابی به صلح پایدار است
اشرف غنی: روند مذاکرات صلح رو به پیشرفت است
مخالفت اشرفغنی با صلح موقت/ تحلیل