به گزارش پارستودی؛ روزنامه نیویورکتایمز به نقل از یک مقام آرژانتینی نوشت، تحقیقات مربوط به ارتکاب جنایت جنگی در یمن، ماجرای قتل جمال خاشقجی روزنامهنگار عربستانی و اخبار مربوط به شکنجه زندانیان در داخل عربستان است.
این روزنامه آمریکایی خاطرنشان کرد، این تحقیقات که سازمان بینالمللی دیدهبان حقوق بشر هم در آن مشارکت دارد، همچنان در مراحل اولیه است.
مصونیت دیپلماتیک ممکن است مانع از طرح اتهام ضد «محمد بن سلمان» در سفر او به آرژانتین شود.
نیویورکتایمز به نقل از مقامات آرژانتینی تاکید کرد، بعید است این تحقیقات به صدور حکم بازداشت برای «محمد بن سلمان» پیش از برگزاری اجلاس سران گروه بیست در روز جمعه آینده منجر شود.
محمد بن سلمان به شش کشور آفریقایی سفر کرده و قرار است در نشست جی 20 در آرژانتین نیز حاضر شود، اما ولیعهد سعودی نگران کودتای احتمالی در داخل عربستان و همچنین سیر صعودی اعتراضها در خارج از کشورش است.
منابع سعودی تأیید کردند شمار زیادی از نیروهای گارد سلطنتی از شهرهای جده و دمام به ریاض، پایتخت عربستان فراخوانده و در مناطق حساس مستقر شدهاند.
روزنامه بریتانیایی گاردین از «نگرانی شدید سران کشورهای عضو گروه 20 از حضور بن سلمان در این نشست» خبر داده است.
با این حال، بهنظر نمیرسد که حمایت ترامپ هم بتواند محمد بن سلمان را به سلامتی از این شرایط در داخل عربستان عبور دهد و احتمال کودتا علیه وی قوت گرفته است.
درپی سفر بن سلمان به تونس مردم، فعالان مدنی و گروههای سیاسی به سفر ولیعهد سعودی به تونس اعتراض کردند.
پیشتر در آستانه سفر «محمد بن سلمان» به مصر دهها کاربر توئیتری در مصر، به او لقب «أبومنشار» (پدر اره) دادهاند.
کاربران شبکههای اجتماعی روز شنبه گذشته هم ویدئویی جنجالبرانگیز از «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان در سفرش به امارات و شرکت در یک مجلس لهو و لعب پر سر و صدا منتشر کردند.
در این تصویر، «بن سلمان» و «محمد بن زاید»، ولیعهد ابوظبی در یکی از کلوپهای شبانه کنار بازیگران زن و زناناغواگر نشستهاند.
قتل بی رحمانه خاشقجی که رژیم سعودی سرانجام به آن اعتراف کرد، واکنش و محکومیتهای شدیدی را در سطح جهانی به دنبال داشته است و از جمله مقامات ارشد اروپایی به انتقاد از این مساله پرداختند.
با این حال فشار افکار عمومی و نیز احزاب مخالف بر دولتهای اروپایی، آنها را وادار به اتخاذ برخی اقدامات جدی در برابر سعودیها کرده است.
دراین راستا، دولت دانمارک روز پنجشنبه در واکنش به نقش رژیم سعودی در قتل «جمال خاشقجی» ادامه فروش سلاح به عربستان سعودی را تعلیق کرد.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هم خواستار توقف فروش سلاح به عربستان سعودی به دلیل کشتار غیرنظامیان در یمن شده است.
با این همه فرانسه و بریتانیا، دو فروشنده اروپایی دیگر سلاح به عربستان، با این تصمیم برلین همراهی نکردند. فرانسه صرفا اعلام کرده که در حال بررسی این مساله است و هنوز تصمیمی دراین باره اتخاذ نکرده است.
وزارت امورخارجه فنلاند اما در بیانیهای اعلام کرده است، صدور هرگونه مجوز جدید برای صادرات سلاح و مهمات جنگی به عربستان سعودی و امارات را متوقف کرده است.
در این زمینه، پارلمان اروپا چندی پیش در قطعنامهای تند حملات ائتلاف سعودی به یمن را که نزدیک به چهار سال است ادامه دارد، محکوم کرد و از اعضای اتحادیه اروپا خواست از فروش جنگافزار و تجهیزات نظامی به عربستان سعودی و امارات خودداری کنند.
قتل «جمال خاشقجی»، روزنامهنگار سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه که توسط نیروهای امنیتی عربستان انجام شد، عامل اصلی شکلگیری افکار عمومی جهانی علیه محمد بن سلمان است.
جمال خاشقجی روزنامهنگار منتقد سعودی دوم اکتبر 2018 بعد از مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه ناپدید شد. رژیم سعودی بعد از 18 روز سکوت و تکذیب بالاخره تحت فشارهای جامعه جهانی تایید کرد که او در کنسولگری این کشور به قتل رسیده است.
141/120
بیشتر بخوانید:
گزارش: تلاش بنسلمان برای رهایی از رسوایی بزرگ
فعالان شبکه های اجتماعی سفرخارجی «محمدبن سلمان» را شرم آور خواندند
بنسلمان؛ هراس از داخل و اعتراض در خارج/ تحلیل