مشروح اخبار سیاسی ایران و جهان

روحانی:

ایران، سد دفاعی بزرگ علیه تروریسم است

رییس جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران به عنوان سد دفاعی بزرگ علیه تروریستم، القاعده و داعش حضور دارد و تمام جهان باید این موضوع مبارزه با آن را جدی بگیرند. این خطر نه تنها برای منطقه ما، بلکه برای همه انسان ها و سراسر جهان است و دیر یا زود باید این مشکل برطرف شود.

دکتر حسن روحانی پنجشنبه شب در پایان سفر به نیویورک در جمع خبرنگاران رسانه های بین المللی افزود: متأسفانه منطقه خاورمیانه با ناامنی و بی ثباتی مواجه شده است؛ خشونت و افراطی گری نمی تواند در این منطقه برای همیشه محصور بماند و هم اکنون به دیگر نقاط جهان سرایت کرده است.

وی افزود: ما دیدیم که تروریستم، مرزی را نمی شناسد و در اروپا، آمریکا، آسیا و آفریقا این پدیده شوم، سرایت و همه جهان را مبتلا کرده است و باید تلاش خود را برای پایان دادن به تروریستم مضاعف تر کنیم.

رییس جمهوری خاطر نشان کرد: دو مسأله را سه سال قبل در سخنرانی و ملاقات های خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تأکید کردم که مسایل پیچیده بین المللی از طریق گفت وگو و تعامل سازنده قابل رفع است.

دکتر روحانی با بیان اینکه منطقه خاورمیانه آبستن خشونت و افراطی گری است، افزود: در سخنان خود در سازمان ملل متحد خواستار صدور قطعنامه ای تحت عنوان جهانی عاری از خشونت و افراطی گری شدم که امیدوارم این موضوع به تصویب برسد.

رییس جمهوری ایران اظهار کرد: خوشبختانه در موضوع بسیار پیچیده هسته ای ایران به توافق دست یافتیم و این بحث مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.

وی ادامه داد: امروز پس از سه سال در حالی به نیویورک سفر می کنم که هشت ماه از توافق ایران با 1+5 می گذرد برای ما بسیار مهم است به جهان بگویم ایران در موضوع سلاح هسته ای و سلاح های کشتار جمعی برنامه ای ندارد و دکترین دفاعی ما تولید سلاح های کشتار جمعی نبوده است.

روحانی تصریح کرد: هم اکنون برای جامعه جهانی این امر به اثبات رسیده است که این موضوع موفقیت بزرگی برای ملت و دولت ایران است.

وی در باره تحریم ها علیه ایران گفت: تحریم ها از ابتدا یک ابزار غلط و نادرستی بود و نهایتاً به ضرر همه بود که برداشته شد.

رییس جمهوری خاطر نشان کرد: دو موضوع مهم درباره تحریم ها وجود داشت که بحث انرژی ( نفت و گاز) بعد از اجرای برجام به طور کامل برداشته شده است اما هنوز مشکلاتی در زمینه روابط بانکی وجود دارد که طرف های توافق باید به تعهدات خود در این خصوص عمل کنند.

 

محکومیت کشتار غیر نظامیان الحدیده یمن

سخنگوی وزارت امور خارجه کشتار غیر نظامیان در حمله عربستان به الحدیده یمن را به شدت محکوم کرد.

بهرام قاسمی در بیانیه ای که در شبکه اجتماعی خود منتشر کرد گفت: حمله ائتلاف تحت رهبری عربستان به منطقه ای در استان الحدیده یمن را  که به کشته و مجروح شدن دهها شهروند غیرنظامی منجر شد به شدت محکوم و با خانواده قربانیان ابراز همدردی کرد.

وی یادآور شد: متاسفانه بی تفاوتی کشورها و مجامع بین المللی و تداوم فروش انواع تسلیحات و تجهیزات نظامی به عربستان، این رژیم را در تشدید حملات خود به مردم مظلوم و بی دفاع یمن گستاخ تر کرده تا به تجاوزگری های خود بی وقفه ادامه دهد.

قاسمی تاکید کرد: سکوت معنادار برخی  کشورهای غربی در قبال کشتار بیگناهان و تداوم فروش تسلیحات مخرب  نظامی به عربستان، بی شک  روز به روز آنان را نزد افکار عمومی جهانیان منفور تر و شریک جرم این رژیم کودک کش قلمداد خواهد کرد.

 

ولایتی:

ایران مستقل ترین و تاثیرگذارترین کشور در منطقه

امروز در پناه اقتدار و امنیت، ایران اسلامی مستقل ترین و تاثیرگذارترین کشور در منطقه و جهان محسوب می شود.

علی اکبر ولایتی به مناسبت هفته دفاع مقدس و روز تجلیل از شهیدان و ایثارگران در صفحه اینستاگرام خود نوشت: هفته دفاع مقدس زمانی نورانی و آسمانی است برای بزرگداشت رشادت ها و شهامت های سرداران و سرآمدان ایثار و شهادت است که نام خود را در تاریخ، به بزرگی و نیکویی ثبت و ضبط کرده اند و این ایام مقدس و روز تجلیل از شهیدان و ایثارگران را گرامی می داریم.

وی در بخش دیگری از این نوشتار افزود: بی تردید این روزهای نورانی یادآور نام نیک شخصیت های بی همتا و آسمانی است که با اقتدا به آموزه های بلند اسلامی ، تبعیت از ائمه اطهار(علیهم السلام) و ارزش های متعالی کربلا و فرمانبری از رهبری حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ، عزت و سربلندی را برای کشورمان به ارمغان آورده اند و موجب افتخار برای همیشه تاریخ این سرزمین شدند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تاریخ ایران و دست اندازی قدرت های خارجی یادآور شد: در یک نگاه کلی به تاریخ ایران می توان مشاهده کرد که به دلایل مختلف و بعضا بسیار کوچک، بخشی از کشور در جهت منفعت طلبی پادشاهان به دیگران و قدرت های خارجی بخشیده می شد و تنها در سایه انقلاب اسلامی، حتی یک وجب از خاک میهن واگذار نشد و اجازه تجاوز به سلطه گران و مستکبران داده نشد و امروز هم در کمال افتخار ، امنیت و اقتدار و با زعامت و هدایت مقام معظم رهبری(مدظله العالی) اجازه دست اندازی داده نخواهد شد و مسیر رشد و تعالی کشور پیش می رود.

ولایتی در پایان تاکید کرد: پیروزی در دفاع مقدس ، بیرون راندن دشمنان از کشور و متجاوز دانستن صدام در عرصه بین المللی، بیانگر رشادت نیروهای بسیجی و نظامی و همراهی مردمی قهرمان و بزرگ است که اقتدار و سربلندی را برای کشور به وجود آوردند و امروز هم در پناه اقتدار و امنیت، ایران اسلامی مستقل ترین و تاثیرگذارترین کشور در منطقه و جهان محسوب می شود.

 

سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس:

آمریکا نظام اخلاقی ندارد و قابل اعتماد نیست

سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس پنج شنبه در یادواره سرداران ، امیران و 1100 شهید شهرستان ملایرگفت : عده ای که امریکا را خوب نمی شناسند می گویند ما در انزوا قرار داریم و باید به سمت آنها برویم در حالی که امریکا نظام اخلاقی ندارد و قابل اعتماد نیست.

سردار سلیمانی ایران را دارای نظامی اخلاقی دانست و گفت:دستورالعمل های گوناگون و عمیق رهبری در مسائل گوناگون ، اخلاقی و موجب افتخار وسربلندی است.

سردار سلیمانی افزود: قریب دو میلون و 300 هزار نفر در 15سال گذشته در منطقه کشته شده اند و ایران امن، عمق استراتژیک دارد که اگر نداشت و در انزوا بود کانون توجه واقع نمی شد.

فرمانده سپاه قدس با بیان اینکه آگاهی و آمادگی مردم دشمن را ناکام می کند خاطرنشان کرد: آگاهی بدون آمادگی خسارت بار است و اگر مردم را درگیر موصوعات کوچک بکنیم عقب می مانیم.

او افزود : دفاع مقدس نامیدن هشت سال مقاومت توسط امام تنها مقابله با کفر نبود بلکه اعمال و رفتاری بود که در جبهه مشاهده می شد که قداست خاصی داشت بطوریکه از صدر اسلام تاکنون کم نظیر بود.

سردار قاسم سلیمانی خاطرنشان کرد: امام رزمندگان را اولیاء خاص و رهبران ملت خواند و این همان قداست بی نظیر هشت سال دفاع مقدس است.

فرمانده سپاه قدس با اشاره به ضرورت حفظ یاد و نام شهدا خاطرنشان کرد: هر خانواده و هر فردی در جایی که هست باید عکس شهدا را داشته باشد و اگر نداشت بی معرفتی کرده است چرا که شهدا جان دادند تا ما راحت زندگی کنیم و عزت داشته باشیم.

یادواره سرداران ، امیران ، فرماندهان و هزار و صد شهید شهرستان ملایر از ساعت 15 با دو برابر ظرفیت 3 هزار نفری سالن الغدیر شهر ملایر تا هنگام اذان مغرب برگزار شد.

 

شمخانی:

فاجعه منا؛ ننگی که هرگز از دامن آل سلمان پاک نخواهد شد

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: فاجعه منا و شهادت دهها نفر از حجاج بیت الله الحرام در سرزمین امن الهی ننگی است که هرگز از دامن آل سلمان پاک نخواهد شد.

علی شمخانی در حاشیه مراسم سالگرد شهادت شهید مناحاج عمار میر انصاری با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص ضرورت فراموش نشدن این فاجعه دردناک اظهار داشت: رفتار دولت سعودی و عذرخواهی نکردن از خانواده های داغدار و بی توجهی به شناسایی و معرفی افراد خاطی در بروز این فاجعه، ظن دخالت عناصری از حاکمیت عربستان در این رخداد را افزایش می دهد.

وی حمایت بی دریغ غرب از جنایات آل سعود و اتخاذ استانداردهای دوگانه در مواجهه با فجایع انسانی را عامل تجری دولت متحجر سعودی در ادامه جنایت در عرصه های مختلف خواند و تصریح کرد: امروز حکومتی که عامل اصلی جنایتها و مسلمان کشی ها در یمن، سوریه وعراق است شریک راهبردی غرب و اسراییل در منطقه بوده و علامت سوال بزرگی بر ادعاها و شعارهای دروغین امریکا در زمینه حقوق بشر است.

 

بشار اسد در گفتگو با آسوشیتدپرس:

آمریکا خواهان پایان درگیری‌ها در سوریه نیست و از داعش حمایت میکند

«بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه در گفتگو با «آسوشیتدپرس» اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا هیچگاه خواهان پایان جنگ و خونریزی در سوریه نبوده و نیست.

وی افزود: آمریکایی ها همچنان به جبهه النصره و داعش به عنوان برگ برنده خود نگاه می کنند و به همین دلیل به دنبال پایان جنگ در سوریه نیستند.

رئیس جمهوری سوریه در ادامه با اشاره به توافق آتش بس میان آمریکا و روسیه اظهار داشت: دمشق بارها آمادگی خود برای پایبندی به این توافق را اعلام کرد اما آمریکا، عربستان و ترکیه هیچ پایبندی به آتش بس در سوریه ندارند.

بشار اسد با بیان اینکه آمریکا هیچ صداقتی برای جلوگیری از اقدامات خشونت آمیز در سوریه ندارد، گفت: آمریکا برای مبارزه با داعش و جبهه النصره از اراده کافی برخوردار نیست، زیرا گمان می کند که می تواند از این دو گروه تروریستی برای پیاده سازی پروژه های خود در سوریه بهره برداری کند.

وی همچنین اظهار داشت: گمان نمی کنم که آمریکا آمادگی پیوستن به روسیه در مبارزه با داعش در سوریه را داشته باشد.

وی همچنین یادآور شد: تنها کشورهایی که از تروریست های تکفیری به صورت مستقیم حمایت می کنند، از زمان پایان بحران سوریه اطلاع دارند، زیرا فقط آنها می دانند که چه زمانی قرار است حمایتهای مخربشان از تروریستها به اتمام برسد.

 

درخواست «تمام سلام» در مجمع عمومی سازمان ملل/کمک دوستان به انتخاب رئیس جمهوری لبنان

تمام سلام عصر روز پنجشنبه در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: لبنان با بحران سیاسی سختی مواجه است و پارلمان آن بیش از دو سال است که نتوانسته رئیس جمهوری جدید را انتخاب کند.

وی افزود: همه کشورهای برادر و دوست از اوضاع لبنان، ویژگی های سیاسی و تاثیرپذیری آن از عوامل خارجی از جمله درگیری ها و اختلافات شدید در منطقه آگاه هستند، بنابر این باید اعتراف کنیم که حل مشکل خلاء ریاست جمهوری لبنان فقط دراختیار لبنانی ها نیست.

وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد:تکرار می کنیم که جنگ دردناک سوریه به بحران آوارگان منجر شده است و به همین دلیل لبنان اکنون رنج هائی را بیش از توان خود تحمل می کند.

تمام سلام گفت: باردیگر تاکید می کنیم که لبنان یک پناهگاه دائم نیست و تنها وطن لبنانی ها است.

وی تاکید کرد: لبنان ، ادامه اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل ، محاصره نوارغزه و مانع تراشی در مقابل عملیات بازسازی ویرانه های تجاوز آن در تابستان سال 2014 را محکوم می کند و خواستار اجرای قوانین مرتبط با جنایات جنگی علیه اسرائیل و جلوگیری از فرار آن از مجازات است.

نخست وزیر لبنان گفت: اسرائیل را مسئول شکست تلاش ها برای حل مسالمیت آمیز منازعه عربی - اسرائیلی می دانیم و بر ضرورت حل عادلانه ، همه جانبه و دائمی این منازعه براساس قطعنامه های 242 و338 شورای امنیت سازمان ملل و توافق سازش مادرید و ابتکار سازش عربی و همچنین برحق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمینشان براساس قطعنامه های بین المللی تاکید داریم.

نخست وزیر لبنان تصریح کرد:خواستار برقراری روابط مسالمت آمیز بین کشورهای منطقه مبتنی بر قاعده حسن هم جواری ، احترام به حاکمیت کشورهای دیگر و دخالت نکردن در امور دیگران و همچنین تقویت فرهنگ صلح و گفت وگو هستیم.

 

اذعان نتانیاهو به شوکه شدن افکار عمومی پس از شنیدن اظهاراتش؛

اسرائیل آینده روشنی دارد!!

نخست وزیر رژیم صهیونیستی: چیزی که من می خواهم به شما بگویم، شما را شوکه خواهد کرد. اسرائیل آینده ای روشن در سازمان ملل متحد دارد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اظهارات خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت چیزی که من می خواهم به شما بگویم، شما را شوکه خواهد کرد. اسرائیل آینده ای روشن در سازمان ملل متحد دارد.

نتانیاهو افزود : می دانم اینکه چنین چیزی را از من بشنوید به طور قطع باعث تعجب شما خواهد شد.

وی از سازمان ملل متحد به علت آنچه که تعصب بیش از حد علیه اسرائیل خواند انتقاد کرد و گفت سازمان ملل مستحق هرگونه انتقاد است. نتانیاهو از تصویب 20 قطعنامه غیر الزام آور مجمع عمومی سازمان ملل ضد اسرائیل انتقاد کرد و افزود این درحالیست که سهم همه کشورهای روی این سیاره، فقط سه قطعنامه بوده است.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه اظهارات خود گفت درباره جوک موسوم به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، باید بگویم که هر سال اسرائیل را بیش از کل کشورهای جهان محکوم می کند و این نمایش در یونسکو هم ادامه دارد.

یونسکو نهاد سازمان ملل است که مسئولیت آن حفظ میراث جهانی است و باورش سخت است که یونسکو ارتباط چهارهزار ساله بین مردم یهود و مقدس ترین مکان یهودیان یعنی کوه معبد (حرم شریف قدس) را انکار کرده است.

 

با محکوم کردن حمله آمریکا علیه پایگاه ارتش سوریه:

فراکسیون حزب الله خواستار از سرگیری گفت وگوهای ملی برای عبور لبنان از بحران ها شد

فراکسیون حزب الله« وفاداری به مقاومت» در پارلمان لبنان با صدور بیانیه ای « گفت وگوهای ملی را یک ضرورت ملی» خواند و از سرگیری این گفت وگوها را برای عبور لبنان از بحران ها در این دوران بسیار سخت خواستار شد.

در این بیانیه که در پایان نشست عصر پنجشنبه فراکسیون حزب الله صادر شد، همچنین ازهمه گروه های سیاسی خواسته شده است ضمن فعال سازی نهادهای قانونی، همه تلاش خود را بکار گیرند تا با ایجاد فضائی مثبت، موانع مشارکت وزیران احزاب اصلی در دولت لبنان برداشته شود.

گفت وگوهای ملی لبنان بعداز آنکه « جبران باسیل» وزیر خارجه و رئیس حزب جریان آزاد ملی اعلام کرد در این گفت وگوها شرکت نمی کند، توسط « نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان به حالت تعلیق در آمد.

از سوی دیگر وزیران عضو حزب الکتائب وحزب جریان آزاد ملی هم مدتی است دراعتراض به برخی دستورکارهای هیات دولت لبنان از شرکت در جلسات دولت خودداری می کنند.

فراکسیون حزب الله در بخش دیگری از این بیانیه، حمله های آمریکا علیه ارتش سوریه در دیرالزور و مناطق دیگر سوریه را که به کشته شدن بیش از 60 نظامی سوری در پایگاهی در اطراف فرودگاه دیرالزور منجر شد، محکوم کرد.

 

کره جنوبی:

 سازمان ملل عضویت کره شمالی در سازمان ملل را دوباره بررسی کند

وزیر امور خارجه کره جنوبی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که کره شمالی با آزمایشهای اتمی و موشکی خود اقتدار سازمان ملل را 'به کلی به سخره گرفته' و زمان آن فرا رسیده تا در مورد صلاحیت عضویت پیونگ یانگ در سازمان ملل تصمیم گیری شود.

'یون بیونگ سه' (Yun Byung-se) دیشب در مجمع عمومی سازمان ملل ، گفت که شورای امنیت باید پس از پنجمین آزمایش اتمی کره شمالی در 9 سپتامبر گذشته، تحریم های 'قوی تر و جامع تری' علیه کره شمالی تصویب و گریزگاه های تمهیدات جاری را بر طرف کند.

یون گفت: 'تخلفات مکرر کره شمالی و گردن ننهادن به قطعنامه های سازمان ملل و قواعد بین المللی در تاریخ این سازمان سابقه نداشته است؛ کره شمالی به کلی اقتدار مجمع عمومی و شواری امنیت را به سخره گرفته است؛ بنابراین، به طور جد معتقدم که زمان آن فرا رسیده تا در مورد صلاحیت عضویت صلح دوستانه کره شمالی در سازمان ملل که بسیاری از کشورها به آن شک دارند تجدید نظر شود.'

وزیر امور خارجه کره جنوبی افزود که نه تنها استعداد اتمی و موشکی کره شمالی پیشرفت کرده است بلکه پیونگ یانگ آشکارا تهدید کرده که از این تسلیحات به صورت پیش دستانه استفاده خواهد کرد.

به گفته وزیر امور خارجه کره جنوبی، این 'آخرین فرصت برای توقف جاه طلبی های هسته ای' کره شمالی است.

یون همچنین از کشورهای دیگر خواست تا علیه نقض حقوق بشر مردم کره شمالی اقدام کنند و افزود که باید احتمال تخصیص دستمزد اتباع خارج نشین کره شمالی به برنامه های تسلیحاتی آن کشور را مورد توجه بیشتری قرار داد.

 

آلمان و انگلیس همکاری های امنیتی خود را گسترش می دهند

وزیران کشور آلمان و انگلیس پس از دیدار در برلین از تصمیم شان برای گسترش همکاری در مبارزه با تروریسم، افراط گرایی و مهاجرت انبوه به اروپا خبر دادند.

'امبر راد' که از تابستان امسال و پس از تغییر دولت، وزارت کشور انگلیس را برعهده گرفته است، امروز با 'توماس دو مزیر' همتای آلمانی خود در برلین دیدار کرد.

این دو مقام پس از دیدارشان با انتشار بیانیه ای مشترک نوشتند که دو کشور تصمیم گرفته اند برای نبرد با تروریسم، تبادل اطلاعات میان یکدیگر را گسترش دهند و در تحقیقات پلیسی و مبارزه با اقدام های بی ثبات کننده همکاری کنند.

در این بیانیه نوشته شده است که برلین و لندن با یونان و ترکیه برای تضمین اجرای توافق میان اتحادیه اروپا و آنکارا همکاری خواهند کرد.

اتحادیه اروپا در ماه مارس (اسفند – فروردین) با آنکارا به توافق رسید که ترکیه در قبال دریافت پول، از پناهجویان در خاک خود میزبانی کند و مانع از ورود آنان به اروپا شود.

 

واکنش‌های جهانی به توافقنامه صلح بین دولت افغانستان و حزب اسلامی

شماری از کشورها و نهادهای بین المللی، از توافقنامه صلح بین دولت افغانستان و حزب اسلامی به رهبری «گلبدین حکمتیار» استقبال کردند.

این توافقنامه روز یکم مهر ماه مصادف با ۲۲ سپتامبر میان نمایندگان دولت افغانستان و حزب اسلامی افغانستان امضا شد. این سند پس از امضای «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان و گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی اجرایی می شود.

سفارت آمریکا در کابل اعلام کرد: از توافقنامه صلح به عنوان یک گام رو به جلو برای پایان دادن مسالمت آمیز جنگ در افغانستان استقبال می‌کند.

در بیانیه  سفارت آمریکا  آمده است: دولت واشنگتن به حمایت خود از روند صلح به مالکیت و رهبری افغانستان که منجر به توقف خشونت و منازعه از سوی مخالفین مسلح دولت، قطع روابط با گروه‌های تروریستی و پذیرش قانون اساسی افغانستان از جمله محافظت از حقوق زنان و اقلیت ها گردد، ادامه می‌دهد.

هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز خوش بینی خود را از امضای این توافقنامه اعلام کرده است.

یوناما اعلام کرد: از تلاش‌های دولت افغانستان برای تعامل با کسانی که خواهان صلح هستند، حمایت و استقبال می‌کند.

سفارت انگلیس در افغانستان نیز توافقنامه صلح بین دولت افغانستان و حزب اسلامی را یک گام مثبت خواند و  اعلام کرد: منتظر اجرای کامل آن می‌باشد.

در بیانیه سفارت انگلیس آمده است: دولت انگلیس از تلاشهای دولت افغانستان در راستای صلح به رهبری کابل حمایت می‌کند و از همه گروه‌ها می‌خواهد که از چنین تلاشهایی برای پایان جنگ، بهبود امنیت، ثبات و رفاه در این کشور حمایت کنند.